01 septembrie 2010

Fraza zilei


Băsescu: Fostul ambasador al Suediei, "geambaş de avioane" - un nou episod din scandalul F-16 vs. Grippen

Hotnews
Traian Basescu a declarat miercuri ca fostul ambasador al Suediei s-a transformat intr-un "geambas de avioane", facind aluzie la lobby-ul facut de autoritatile suedeze pentru ca Romania sa accepte oferta companiei Grippen pentru dotarea armatei cu avioane multi-rol. Reamintim ca CSAT a decis in martie 2010 sa cumpere cu 1,3 miliarde de dolari avioane americane F-16 second-hand, o decizie atacata cu fiecare prilej de reprezentantii Suediei.

Fostul ambasador al Suediei, Mats Aberg, si-a incheiat misiunea in Romania in luna iunie 2010. Actualul ambasador al Regatului Suediei nu a putut fi contactat pentru a comenta declaratia presedintelui Romaniei.

Ce se întâmplă cu Suedia ? În Suedia vor fi  amplasate servere ale oficinei Wikileaks, într-un fost bunker antiatomic.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Bine i-a zis-o ! Chiar daca nu foarte elegant .
Poate se opresc si suedezii din "lobby" in felul asta

O decizie a CSAT este of DECIZIE - nu se mai discuta

Riddick spunea...

De la o vreme politica Suediei a devenit ciudată, apropiere de grupuri, persoane şi state anti - NATO, SUA şi Israel.

Crystal Clear spunea...

Citisem si eu pe NR povestea cu buncarul si nu mi-a venit sa cred.
Sunt curioasa care este procentul de islamisti in Suedia.
Li s-a urat cu binele

Riddick spunea...

Eu nu îmi dau seama cum are tupeul un stat neutru precum Suedia să creadă că poate înarma state NATO, ba să mai şi bată cu pumnul în masă.

De văzut ce iese la alegerile din 19 septembrie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: