06 septembrie 2010

Declaraţii convergente


Conducătorul MAE al Rusiei Serghei Lavrov şi ministrul apărării Anatoli Serdiukov pleacă astăzi la Paris, unde pe 7  septembrie vor participa împreună cu colegii francezi la şedinţa Consiliului de colaborare în problemele securităţii. Locul central la tratative îl va ocupa complexul  de probleme legate de întărirea stabilităţii pe continentul european. Părţile planifică să examineze detaliat iniţiativa preşedintelui Dmitri Medvedev referitoare la Tratatul de securitate europeană, propunerea franceză cu privire la crearea „spaţiului euroatlantic şi euro-asiatic al securităţii", ideea ruso-germană a formării Comitetului Rusia-UE pentru politica externă şi alte teme actuale.

 Vocea Rusiei - Moscova şi Parisul se declară în favoarea securităţii în Europa


[...] Din primul rând al audienţei, Dinu Patriciu a răsturnat discuţia.Moldovenii nu vor unirea, preferă cetăţenia unui stat mai liber decât România”, a clamat fondatorul holdingului „Adevărul”, descriind şansa Republicii Moldova de a avea statutul unei Elveţii a Estului, fără munţi dar cu o legislaţie bancară avantajos de liberală. Omul de afaceri nu a ratat nici această ocazie să repete că România se află în centrul unei regiuni cu peste o sută de milioane de locuitori-consumatori, cu aceeaşi tipologie economică. „Acestei lumi îi aparţinem, în egală măsură cu Vestul”, a spus Dinu Patriciu. În context, domnul Patriciu şi-a mai expus o credinţă: statele doar se cred factotum, noii actori ai lumii sunt alţii – subtextul fiind corporaţiile.

Adevărul/FP România - FP România a pus regiunea la cale împreună cu MAE

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ultimul link nu merge

Riddick spunea...

Am pus acum linkul corect.

Crystal Clear spunea...

Comentariile cititorilor de la ultimul link exprima exact reactia mea.

Maine , la Paris cine participa la discutii?
Rusia si UE sau Rusia si Franta ?

Crystal Clear spunea...

Alta convergenta

"The latest move announced by Germany’s defense minister prepares the fatherland to lead a consolidated European military force"


http://riddick2.blogspot.com/2010/09/ron-fraser-columnist-germany-unshackled.html#links

Riddick spunea...

Este discuţie bilaterală Rusia-Franţa, urmând mai apoi ca Franţa să încerce să obţină acordul UE la cele convenite.

Desigur, sunt şi discuţii Rusia-Germania.

În noiembrie este o reuniune NATO importantă, vor încerca nişte mutări.

Crystal Clear spunea...

Mizerabili !

Riddick spunea...

La NATO e cu drept de veto, nu ca la UE, unde pot trece hotărâri cu majoritate calificată, după Lisbon treaty. De aceea vor să dizolve NATO şi să facă aşa-zisa "armată europeană".

Crystal Clear spunea...

Sa vedem ce se va intampla.
Eu nu sunt foarte optimista....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: