31 august 2010

Urmează CEVA ? Antiufeev: În cazul în care Rusia va recunoaşte independenţa Transnistriei, bazele militare ruseşti se vor legaliza pe teritoriul RMN


Ministrul Securităţii regiunii separatiste Vladimir Antiufeev într-un interviu pentru ziarul Kommersant a povestit de ce Transnistria nu se va uni niciodată cu Moldova.

După părerea autorităţilor transnistrene această problemă este impusă de partea moldoveană. ”Este o unire forţată cu Republica Moldova, care pleacă în România sub steagul integrării europene. Vestul ne spune: uniţi-vă cu Moldova şi când ea se va integra în Uniunea Europeană, drepturile voastre vor fi protejate de instituţiile europene. Însă aceasta este o minciună”, consideră Vladimir Antiufeev.


Ministrul speră că Rusia şi Ucraina, ţările garant în soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean, în viitorul apropiat, vor deveni atât de puternice, încât vor putea realiza interesele lor strategice. După părerea lui Ucraina este ameninţată teritorial de România, iar Bucureştiul nici nu ascunde aceasta. În ceia ce priveşte Rusia, ea nu trebuie să piardă sfera sa de influenţă în această zonă.
În cazul în care Rusia recunoaşte independenţa Transnistriei, Antiufeev este sigur că bazele militare ruseşti se vor legaliza pe teritoriul rmn.”România consideră că este în siguranţă, deoarece pe teritoriul ei se află bazele militare NATO. Noi credem similar, ca şi ţările membre NATO. Rusia este o ţară puternică şi ea trebuie să-şi asigure securitatea nu doar la hotarele sale, ci şi la o distanţă de mii de kilometri de ele. Exemplu Statelor Unite este elocvent”, a mai spus Antiufeev.

Ministrul Securităţii consideră că posibilitatea reînceperii conflictului transnistrean mai este posibilă. După părerea lui, planurile militare pentru cucerirea forţată a Transnistriei, elaborate de conducerea Republicii Moldova nu au fost anulate. Forţele de securitate din Moldova se mai ocupă cu spionaj pe teritoriul neproclamatei republici. Multe grupări naţionaliste mai cer răzbunare şi doar ţările garant şi forţele pacificatoare ruse nu permit războiului să se înceapă.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la kommersant.ru

http://unimedia.md/?mod=news&id=23044

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Armata rusa oricum este deja in Transistria de atatia ani.
Isi umfla si ei muschii..
Asa cred eu

Riddick spunea...

Dacă recunosc oficial"Republica Moldovenească Nistreană" jucăm la alt nivel deja.
Cu Ucraina reîntoarsă cu faţa spre Moscova, nu se pune problema controlului traficului pe frontiera de Vest a Transnistriei.

Crystal Clear spunea...

Da, nasol.
Cu asta ne ameninta rusii....

Riddick spunea...

Rectific: "frontiera de Est a Transnistriei", inclusiv spaţiul aerian.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: