20 iulie 2010

Replica zilei: "România nu e responsabilă în faţa Comisiei Europene, România e responsabilă în faţa statelor membre, CE a fost delegată să pună în funcţiune acest mecanism împreună cu România"


"Eu nu las lucrurile strict în frame-ul acestui acord. Romania nu e responabila in fata CE, Romania e responsabila in fata statelor membre, CE a fost delegata sa puna in functiune acest mecanism impreuna cu Romania. Noi ne vom informa colegii, ca stat membru, in primul rand ca ne respectam angajamentele si ca acesta a fost un incident constitutionalo-politic. S-ar putea sa astept sa fac acest lucru, asteptand sa vad daca Parlamentul reactioneaza. Povestea legii ANI nu era incheiata, cred ca s-au tras concluziile prea repede. Legea se afla in procedura, nu e in forma definitiva. Legea care a alertat CE nu exista, nu e in niciun Monitor". 


Întrebare (Alison Mutler, The Associated Press; simpatizanta lui Ilici; şi cea care a instrumentat "scandalul cetăţeniei române pentru moldoveni"...): Ce mesaj ati da tarilor din UE fata de ingrijoarea ca multi cetateni din R. Moldova au si cetatenie romana? Si exista ingrijorari legate de emigratie?
  • Un guvern, un sef de stat si-a manifestat ingrijorarea? Premierul carui guvern? Sa nu aiba grija, pentru ca moldovenii care primesc cetatenie stau in cea mai mare parte in Romania. In UE sunt un milion de moldoveni care lucreaza ilegal, poate ii ajuta cineva sa se legalizeze. Noi avem o obligatie de sange.



17 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vezi,de asta il iubesc eu pe Basescu!

Stie sa fie Sef de Stat

Crystal Clear spunea...

Daca ai timp uite-te la linkul de mai jos.



http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=56&load=3898


Ce-mi plac oamenii destepti !

Anonim spunea...

ACEASTÄ MADAM ALISON; SCRIE CE I SE DIOCTEAZÄ:

CU NERUSINARE UIMITOARE; PSD SI PNL SUNT CONTRA MOLDOVENILOR:


PRESEDINTELE BÄSESCU ESTE SINGURUL CARE A LUAT ATITUDINE CU NENOROCIRILE DIN MOLDOVA; EL I-A AJUTAT CAT A PUTUT PE MOLDOVENI:


SE VEDE CLAR; CÄ ACEASTÄ COALITZIE TICÄLOSITÄ; COMANDÄ ARTICOLE; MINTE AMBASADORI; ETC

ACESTIA AR TREBII SÄ NU CALCE IN MOLDOVA:

DE AIA IL BARFESC PE BÄSESCU; NU LE CONVINE;

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Era supărat, se vedea. Cine ştie ce jocuri se fac acum la nivelul UE... trebuie să fim cu ochii pe Ungaria, nu se leagă chestia cu FMI-ul...

Clipul e bun.

@Theo: Alison Mutler bagă intrigi şi minciuni prin reportajele ei pentru AP, UPI, etc., face asta de ani de zile, cred că de prin 1994-95.

Crystal Clear spunea...

Mie imi place cum reactioneaza Ungaria.Se tin tari.
Devalorizarea nu este asa de mare,pana acum
Au si majoritate solida in Parlament

Crystal Clear spunea...

Da, era suparat.Vor sa discrediteze Romania

Riddick spunea...

IMF-EU negotiations became a political football



http://esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2010/07/imfeu-negotiations-became-a-political-football.html

Crystal Clear spunea...

Si fotbalul continua:

"Viktor Orbán will visit Angela Merkel on Wednesday. Perhaps she can change his mind with a little nudging. Like the possibility of Hungary losing the benefits of the Union's convergence program"

Riddick spunea...

Mi-e foarte clar că venirea lui Orban pe cai mari (aproape 70% majoritate)încurcă multe socoteli ale "prietenilor" Ungariei.

Crystal Clear spunea...

Vad ca toti ameninta Ungaria, inclusiv Presseurop.
Sunt deranjati de taxare bancilor.
Aici este o problema delicata care ar cere controale financiare extrem de profunde la banci,inainte de a da lua o decizie-daca au fost fraude sau nu .Trebuie analizate cauzele crizei financiare.Degeaba taxeaza bancile in plus,daca nu se extirpa buba generatoare de toxine.

http://www.presseurop.eu/ro/content/article/297931-lantul-este-din-ce-ce-mai-slab

Riddick spunea...

Presseurop doar face traducerea şi selecteaza ştirile; sunt parşivi, bagă trei ştiri eurosceptice şi şapte europupcuriste.

Să-l vedem pe Orban ce va face.

20 iulie 2010, 22:35

Crystal Clear spunea...

Asa e.
politicaly correct-ca tot europeistul
vorba lui V Klaus
http://riddickro.wordpress.com/2010/07/20/3603/#respond


am ceva hartzogarie de facut 1-2 zile la birou iar apoi vreau sa ma apuc sa fac un rezumat la cateva articole din ultimul timp legate de subiectul asta

Riddick spunea...

Deja pot spune că sunt doar două partide, pro-UE şi anti-UE.

Restul e gargară.

Crystal Clear spunea...

Exact.Lucrurile au degenerat prea mult ca sa mai poti accepta orice incercare de a continua .
Ai vazut ce zicea Base- Raportul CE voia sa puna in discutie aderarea la Schengen-chestiune care n-are legatura cu economia,ANI,justitia, etc

Riddick spunea...

Se precipită nişte chestii...

Anonim spunea...

cainii latra, caravana trece...si ce daca li se dau pasapoarte romanesti moldovenilor? sunt tot romani si deci si prin urmare cetateni ue, cetateni care si-au "pierdut" pasaportul din varii motive ...as simple as that mrs atler!!!!

Riddick spunea...

Mutler... nu Atler. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: