26 iulie 2010

În sfârşit, România reacţionează !


Multe ţări din jurul României au redus valoarea cotei de impozitare până spre 10%, astfel încât multe firme sunt tentate să îşi schimbe reşedinţa fiscală (în Bulgaria, de exemplu; chiar şi firme din Grecia pleacă în Bulgaria).

Guvernul va negocia cu FMI reducerea nivelului cotei de impozitare la 10% şi creşterea TVA de la 24% la 25%, scrie Evenimentul zilei.

Astăzi va avea loc şedinţa coaliţiei guvernamentale, când vor fi făcute publice "secretele" - acordarea către Ministerul Finanţelor Publice a mandatului de începere a negocierilor cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), care vor sosi astăzi la Bucureşti, pentru reducerea cotei unice începând de la 1 ianuarie 2011.



12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ar fi super !!!!

Riddick spunea...

Văd că PNL cere discutarea în sesiunea extraordinară a parlamentului a OUG cu TVA, şi alte chestii economice, pretinzând în acelaşi timp că au propriul program de relaxare fiscală.

Crystal Clear spunea...

Ai vazut articolul lui TRU:
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/07/avem-un-presedinte-bun-la-ce-bun.html#comments

"Însă momentul pe care îl trăim trebuie bine înţeles. Pentru eventualii istorici oneşti ai deceniilor care vin, România anilor 2009-2010 va arăta ca o ţară care a avut, totuşi, tăria să realeagă un Preşedinte lucid şi slăbiciunea să continue spre răul comun"

Riddick spunea...

Am citit de aseară. O să pun şi un comentariu.

Mihai Pop spunea...

incet, incet, PDL face ce trebuie si pana in 2012, PNL va trebui sa se hotarasca: ori cu Basescu si Boc pe un program ok, ori cu PSD va introduce cota progresiva:))

Riddick spunea...

PNL s-a hotărât, cota unică o mai susţine declarativ doar, pentru ultimii naivi.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles.
Penelistii sunt doar niste comunisti ipocriti.
Raspund tot la comanda Moscovei direct sau indirect

Crystal Clear spunea...

Super!
Acum am vazut definitia "EUROPEISMULUI" .
Este excelent ca ai pus-o pe blog !

"Principiul esenţial al prezentei metaideologii europene este post-democraţia, cu instituţii supranaţionale în locul vechilor instituţii democratice ale unui stat-naţiune bine definit şi suveran, promovarea tuturor "isme"- lor posibile, cum ar fi : multiculturalismul, feminismul, ecologismul, homosexualismul, ONG-ismul, politicile apolitice şi neîncrederea în ordinea spontană a lucrurilor. Europeiştii cred într-o societate umană structurată pe verticală şi ierarhizată . Ei doresc să proiecteze, să planifice, să reglementeze şi să-i administreze pe ceilalţi, pentru că numai ei ştiu ce este bine. Ei cred că proiectul făcut dinainte este întotdeauna mai bun decât un rezultat neprevăzut al interacţiunilor dintre cetăţenii liberi. Conform acestei ideologii, piaţa este în primul rând anarhie şi guvernul este aici pentru a o corecta."

niku_elektriku spunea...

mi'e ca baetzii de la vashinton vor fi d'acor... cu cota unica de 25% !

Riddick spunea...

@Crystal Clear: De fapt, este un rezumat pe care Klaus l-a postat ca notă aici:

Vaclav Klaus: Reflecţii asupra potenţialelor schimbări globale de putere

http://riddickro.blogspot.com/2010/07/vaclav-klaus-reflectii-asupra.html

Articolul original:

Reflections on Potential Global Power Shifts: Notes for Lago Maggiore

http://www.klaus.cz/clanky/2637

@niku_elektriku: văz că văru' Orban de la Budapeşt i-a luat tare ( http://riddickro.blogspot.com/2010/07/ungaria-spune-fmi-ului-sa-isi-vada-de.html ), om vedea ce le zice epicureanu' plezirist de la Finanţe.

Mihai Pop spunea...

nu cota unica, ci TVA se vrea a fi de 25%. cota unica de 10%

Riddick spunea...

A glumit niku... acum m-am prins că scrisese de cota unică.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: