02 iulie 2010

Adjunctul lui Putin va face o vizită importantă la Sofia


Viktor Zubkov, adjunctul primului-ministru rus, Vladimir Putin, va face o vizită în Bulgaria pe 6 iulie, pentru a discuta despre proiecte energetice comune. Vizita a fost convenită în urma unei convorbiri telefonice Borisov-Putin.

Vorbind joi, prim-ministrul bulgar a declarat că va exista o investigaţie a contractelor renegociate cu gigantul energetic rus Gazprom pentru aprovizionarea cu gaz rusesc, semnate în 2006.

Acesta a precizat că Bulgaria are de gând să încerce renegocierea condiţiilor în care primeşte gaze naturale din Rusia, o declaraţie care a venit în aceeaşi zi în care s-a anunţat că preţurile gazelor naturale în ţară au crescut cu un uimitor 25%.

Borisov a menţionat, deasemenea, că o delegaţie de experţi din Bulgaria va vizita Moscova joia viitoare, 8 iulie, pentru discuţii privind energia, cu Gazprom. El a sugerat că ar putea avea o conversaţie telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Astfel, vizita vice-premierului Zubkov va preceda sosirea delegaţiei bulgare la Moscova.

Vorbind, de asemenea, joi, ministrul Energiei, Economiei si Turismului din Bulgaria, Traicho Traikov, a confirmat angajamentul Bulgariei pentru proiectul conductei de tranzit de gaze South Stream.
 

Vineri a existat o evoluţie suplimentară cu privire la situaţia celui de-al treilea proiect energetic la scară mare bulgaro-rus, conducta de petrol Burgas-Alexandroupolis, ministrul de Finanţe Simeon Djankov, care răspunde de cota bulgară din cadrul proiectului, a declarat că ieşirea din proiect ar putea fi fără daune, întrucât partea rusă a încercat să schimbe modul de finanţare a acestuia.

9 comentarii :

Despina spunea...

Ii santajeaza pe bulgari

Riddick spunea...

Aş fi atent la Traicho Traikov, ministrul energiei, a dat-o cotită după ce Borisov a zis că suspendă (atenţie, nu anulează) participarea Bulgariei la South Stream.

Oleoductul Burgas-Alexandroupolis va fi aproape sigur anulat, Borisov spunând: "nu pot să le explic locuitorilor din Burgas de ce acostează zilnic în portul Burgas două petroliere".

Pe de altă parte, turcii fac figuri cu traficul petrolierelor prin Bosfor-dardanele, spunând ca nu se poate mentine traficul anual de acum de cca 57000 de nave anual (de 4 ori mai mare ca Suezul).

Turcii vor alt oleoduct, Baku-Ceyhan (Azerbaidjan-Mediterană).

Anonim spunea...

traiasca prietenia dintre popoare fratesti rusesti si bulgaresti....urale, strigaturi si chiote...la comanda...

Riddick spunea...

Trăiasca ai noştri !!! ;-)

Despina spunea...

vad ca la npoi a inceput sa functioneze un parc eolian si ca mai urmeazza inca unul
Ar trebuie sa ne concentram cat putem noi de mult pe independenta energetica,chiar daca energia este ceva mai scumpa

Riddick spunea...

Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Bombăne şi aici ecologiştii, că se pot accidenta păsările.

Sunt cazuri, dar puţine.

Despina spunea...

Ce sa zic,ecologistii lui peste prajit...
Olanda are mori de mii de ani si nu li s-au terminat pasarile

Riddick spunea...

Este vorba de turaţie, elicile eolienelor au câteva rotaţii pe secundă, iar la diametrul respectiv, viteza capătului de pală este mare, am vazut un clip pe youtube cum un vultur care plana pe deasupra a fost lovit- nu îşi dă seama când e deasupra de distanţă, pala se ridică.

http://www.youtube.com/watch?v=i7Wjsh0TeOg

Despina spunea...

N-o sa avem vulturi dar scapam de rusi.
In viata nu poti avea tot :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: