30 aprilie 2010

Aşa începe, să vedem cum se încheie...


„Oamenii de afaceri nu au ce să caute în politică!”. O afirmă foarte tranşant europarlamentarul PDL Cristian Preda la Realitatea TV. Şi-l critică pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, cel care recent a cerut un punct de vedere Comisiei Europene, într-o adresă purtând antetul ministerului, pe tema posibilităţii ca firma sa, Marmosim, să acceseze fonduri comunitare.

„La noi există aceste identităţi duble: dimineaţa om de afaceri, după amiază politician. De aici se ajunge la contracte cu statul gestionate de rude. Cred că este o greşeală foarte mare la domnul Videanu. Dânsul nu poate fi, cum spuneam, dimineaţa om de afaceri, iar seara, politician”, spune Preda.

Eurodeputatul PDL e şi mai categoric. Nici în partide nu prea au ce căuta business-menii: „Eu nu cred că trebuie să fie nici măcar într-un partid politic cineva care este om de afaceri. Trebuie trasată această frontieră. De asta se ajunge în situaţia în care decizia se ia în funcţie de afaceri şi de asta se ajunge la oligarhizare.”

Realitatea.net

Ăştia doi torpilează la greu partidul. Bine ar fi ca la congres să nu pună mâna pe PDL, nici "Bursa" (B.V.B.), nici "secta".

3 comentarii :

Despina spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu.
Cate curente( "secte") sunt?
S-au pus pur si siumplu pe distrus PDL
Vom asista neputinciosi,probabil.

Riddick spunea...

Deocamdată observ două: "rentierii" şi "predicatorii".

Despina spunea...

Da, sa mai vedem..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: