27 martie 2010

Ce năzbâtii urmează să mai voteze ONU ?

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat joi o rezoluţie prin care condamnă "islamofobia" şi "discriminarea pe criterii etnice şi religioase a minorităţii musulmane", dar şi interzicerea minaretelor. Textul referitor la "defăimarea religiilor", propus de Pakistan în numele Organizaţiei Conferinţei Islamice (OCI), a fost adoptat cu o majoritate strânsă de 20 de voturi pentru şi 17 împotrivă. Opt din cele 47 de ţări membre s-au abţinut.

Uniunea Europeană şi Statele Unite, care s-au opus virulent acestei adoptări, au calificat rezoluţia drept un "instrument de divizare". "Dreptul internaţional privind drepturile omului protejează persoanele în exercitarea libertăţii lor religioase sau a credinţei. Nu ar trebui protejate sistemele de credinţă", a explicat înaintea votului ambasadorul Franţei, Jean-Baptiste Mattéi, care a reprezentat poziţia Uniunii Europene.

După cum transmite Mediafax, rezoluţia a fost sprijinită de ambasadorul pakistanez Zamir Akram, care a afirmat că aceasta este destinată "protejării împotriva antisemitismului, fobiei împotriva creştinismului şi a islamului". "Referirile precise la islam şi la musulmani reflectă o situaţie regretabilă în anumite zone ale lumii unde musulmanii sunt vizaţi", a adăugat el.

( România liberă )

Dar iată date "de la sursă", care arată "buna credinţă" a islamiştilor:

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: