10 martie 2010

Asta-i tare !




Ciudăţeniile din România mai apar din când în când şi în presa străină, după cum este cazul de faţă (Un semn de circulaţie din România atenţionează şoferii în legatură cu "pietoni beţi" - articol în Telegraph).

Un semn de circulaţie bizar a fost montat (în zece exemplare), de către autorităţi, în oraşul Pecica de lângă graniţa cu Ungaria. Semnul avertizează şoferii să fie atenţi în legătură cu posibili pietoni în stare de ebrietate (pe semne scrie : CETĂŢENI TURMENTAŢI). Semnele s-au montat în zonele frecventate mai ales noaptea, pe lângă baruri şi restaurante.

Primarul din Pecica, Peter Antal, spune că ideea i-a venit după ce a vazut în Germania acelaşi tip de semn de circulaţie.

El spune că autorităţile au luat această măsură după ce au fost un număr "îngrijorător" de mare de accidente din cauza beţivilor, în orăşelul de 13.000 de locuitori, unele mortale.

El mai spune că nu sunt de vină conducătorii auto, ci pietonii care nu se păzesc.

"Suntem un oraş de frontieră şi o mulţime de maşini gonesc pe aici, tot timpul", declara primarul mass-mediei locale.

"Dar mai avem si o viaţă de noapte trepidantă, şi lucrurile astea nu se împacă. Trebuie să atragem atenţia şoferilor, fiindcă pietonii, după băutură, nu-şi mai dau seama de nimic".

"Trebuie să avertizăm şoferii că persoane care nu-şi mai controlează acţiunile pot apare brusc înaintea lor".

El spune că semnele de circulaţie nu deranjează locuitorii, care le găsesc amuzante.

6 comentarii :

amanda13 spunea...

hehe, se pare ca citim aceleasi chestii :D

Riddick spunea...

...şi dăm SEARCH cu "Romania", la motorul de căutare al siteului... ;-)

Mihai (C.T.) spunea...

Nu ştiu ce a auzit dom' primar din Pecica dar eu n-am buget de reclamă anu' ăsta. :)

Riddick spunea...

Ei, trimite-i măcar un e-mail... ;-)

Despina spunea...

Eu am vazut ieri chestia asta la TV.
cred ca e bine venita

Riddick spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: