Înlocuiţi cuvântul "preşedinte" cu "premier". Şi Lupu cu Negoiţă.
Pe siteul UNIMEDIA :
Vladimir Voronin: Gata, ajunge cu farsa care o face "Aliansul za evro". Imediat după anul nou trebuie anunțate alegeri parlamentare anticipate
Am consultat toate cele 42 de organizații teritoriale ale PCRM. Toate au fost împotriva votării lui Marian Lupu la funcția de președinte. Deci, totul a fost democratic. Ghimpu este cel mai bun "aghitator" pentru PCRM. Tot ce face AIE lucrează pentru ratingul PCRM. Liberalismul este cel mai rău lucru care poate exista. "Aliansul za evro" a adus criminalii în Parlament. Ghimpu, Filat și Lupu se țin cu mâinile de putere.
Acestea sunt principalele declarații făcute de președintele PCRM, Vladimir Voronin și "jurnalistul" Constantin Starâș, în cadrul emisiunii Rezonans, difuzată sâmbătă seara la postul TV NIT. Conform lui Voronin, lideri precum cei ai AIE nici nu au ce căuta în politică. "Aceștia nu fac decât să aducă rău țării și populației, duc o politică antinațională și pro-română. Ei de fapt lucrează pentru PCRM", a ținut să precizeze Voronin. "Ghimpu este cel mai bun aghitator pentru Partidul Comuniștilor. Puneți un microfon și o cameră să-l filmeze și arătați-l cât mai mult la televizor. El nu face decât să lucreze pentru binele PCRM. Cu cât el vorbește mai mult, cu atât rating-ul nostru crește", a mai precizat Voronin.
Referindu-se la refuzul PCRM de a vota șeful statului, Voronin a declarat că aceasta este fapt poziția a celor 42 de organizații teritoriale ale comuniștilor. "Totul a fost foarte democratic. Toate întâlnirile noastre au fost deschise, accesibile oricărui cetățean", a ținut să precizeze fostul președinte al țării.
"Diacov și campania încă visează. Ei nici criminalitatea nu pot să o reducă. Uitați-vă ce se face în țară, cresc tâlhăriile, răketul umblă pe la businessmeni și îi pune să plătească pentru cei 8 ani cât PCRM a fost la guvernare. Da ce să mai vorbim, de fapt criminalii sunt în Parlament. Uitați-vă și singuri... Platon... și toți ceilalți. Ei încă nu-și dau seama ce înseamnă liberalismul. Asta înseamnă liber=libertate, atunci când nimeni nu e responsabil de nimic. E haos. Uitați-vă ce au făcut ei cu micul trafic la frontieră. Chipurile se apropie de Europa, dar de fapt ei trădează interesul țării, fac atac la suveranitate și identitatea noastră", a ținut să opineze indignat Voronin.
În cadrul emisiunii, Constantin Starâș a ținut să-l ajute pe Vladimir Voronin în a-și construi discursul. "Iată, dle Voronin, Ghimpu, Filat și Lupu se țin cu mâinile de putere. Nu vor să dizolve Parlamentul. Ei doresc să-și păstreze "'țarstvo" și în următorii 4 ani. Ei deja fac o dinastie, este moșul, este nepotul. Ce veți face?", s-a întrebat îngrijorat Starâș.
"Asta nu trebuie să mai continue. E deajuns cu farsa asta. După anul nou, cred că trebuie să anunțăm alegerile anticipate", a conchis Voronin azi seara, fără a preciza care vor fi instrumentele prin care urmează să-și pună în aplicare planul.
10 comentarii :
Oare Vantu chiar se va muta in R.Moldova?
Cu afacerile, a început. Mai greu cu fizicul, am înţeles că este dat în consemn la frontieră. Dar, mai ştii ?
Oare Interpolul functioneaza in R.Moldova?
Acum vreo cativa ani ani mie n-au vrut sa-mi faca asigurare la masina cand m-am dus la matusa-mea la Chisinau pe motiv de ca R.Moldova nu era aliata la Interpol(2004-2006-cred)
Nu ştiu, dar cred că se poate vedea chiar pe siteul Interpol dacă Moldova este membru al organizaţiei.
Acum, Moldova apare ca membru:
http://www.interpol.int/Public/Icpo/Members/default.asp
Transnistria ?.Cred ca asta va fi locul de refugiu al lui Vantu
Cam aici duc indiciile, dar cred că nu-i iese.
cum, in moldova au castigat democratii? nu pot pt ca sa cred...
te astept la mine pe blog unde discutam cum Jioana, dupa doar 24 ore de presedentie a ajuns subiect de bancuri si poante..
Ehe, de luni de zile. Deşi cred că fracţiunea parlamentară Ghimpu joacă la două capete, poate şi alţii.
La alegerea preşedintelui este problemă, Constituţia cere 60 de voturi din 100 (totalul parlamentarilor), şi dispun doar de 52-53.
E un moment propice reunificării. Noi punem Preşedintele, Moldova, Premierul.
M, şi ce ne facem cu Transnistria ?
Dacă nu recunoaştem independenţa Transnistriei, avem trupe ruse în românia (Transnistria ar fi parte a României), plus alte incidente.
Dacă recunoaştem independenţa,şi ne limităm la graniţa de pe Nistru, legitimăm apariţia unui nou Kaliningrad în Europa.
Treaba este mai copmplicată, se va face cu concursul Ucrainei atunci când se va face.
Trimiteți un comentariu