14 noiembrie 2009

Prima dezbatere electorală



Prima confruntare electorală între doi candidaţi la funcţia de preşedinte nu a fost spectaculoasă.
 
Cam aceleaşi teme lansate deja în dezbaterea publică, uneori însoţite de o nuanţă umoristică. Crin Antonescu insinuează rămânerea  lui Traian Băsescu sub influenţa regimului comunist, subliniind că n-a fost "în acelaşi partid" cu Ion Iliescu sau Adrian Năstase.

I se dă replica pe tema 322/GRIVCO, precum şi atitudinea liberalilor la prezentarea Raportului comisiei de analizare a regimului comunist. Să ne reamintim : liberalii şi pesediştii râdeau la circul lui CVT şi al PRM, unii chiar participau; Bogdan Olteanu dispare fără urmă, şedinţa este prezidată de un personaj de la PSD. Prima declaraţie a lui Geoană: "Discursul lui Băsescu îl angajează doar pe el şi Preşedinţia", iar Voiculescu spunea: "Am făcut o declaraţie de război Chinei". Formal, la acel moment, PNL era încă în alianţă cu preşedintele şi cu PD.

Tema modernizării statului. Antonescu clar în defensivă, parează cu lozinci ieftine.
Încearcă să puncteze la tema educaţiei, singurul segment al dezbaterii unde a avut un uşor avantaj, dacă exceptăm glumiţele, adesea îndoielnice.
Impresia generală este că ambii candidaţi nu au dorit ostilizarea electoratului adversarului, Crin Antonescu cu gândul la calificarea pentru turul doi.

13 comentarii :

Theophyle spunea...

@RK salut, buna analiza.

Anonim spunea...

antonescu, aceasta vrabie parpolita ce malai prezidential viseaza, este ridicol pana si cand nu deschide gura...daca jioana s-a dus la moscova, el unde s-a dus? la o spovedanie sub poala lui paturiciu?

te astept la mine pe blog unde discutam cum Jioana a mers la Moskva cu caciula in poala pt a-si cere tainul....

Despina spunea...

Salut,
N-am vazut confruntarea,dar am citit .
Antonescu nu intra in turul 2.
Si-a dat seama de asta numai acum cateva zile.
Prea tarziu

Riddick spunea...

@Theo-Phyl: Mulţumesc !

@Neinfectat De Comunism : El nu s-a dus, a venit Kondiakov mai-nainte , pe la guvern (Tăriceanu).

@Despina : Salut !

Am ştiut asta de când a fost ales preşedinte de partid, în primăvară.

Despina spunea...

@Riddick
Ai citit asta?

” Exista si o a treia alternativa: Daca de fapt campania sa( a lui C Antonescu) nu este decat un flanc al unui front mai larg ce are in spate un stat major avand in control si campania lui Mircea Geoana? Acceptand aceasta ipoteza indrazneata, intrebarea devine: a fost o idée buna aceasta segmentare pe doua flancuri care iata, ii ofera lui Traian Basescu exact challenger-ul pe care si l-a dorit pentru turul doi?”

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6456509-tactica-strategie-campania-lui-crin-antonescu.htm

Riddick spunea...

Am citit. Înainte de turul 1 o să-i dea cu anticomunismul, după turul 1 va face o răsucire şi va "justifica" necesitatea susţinerii lui Geoană de către liberali.
Sper să se trezească ultimii adormiţi care consideră că votul trebuie sa aibă la bază nostalgii de tip interbelic ori din anii '90.

Despina spunea...

Stiu.
Sa vedem cati se vor trezi.
Am fost plecata prin nordul tarii si nu sunt prea fericita de opiniile pe care le-am auzit de la cei cu care lucrez.
Poate "esantionul" nu e bun.
Altfel toti se considera "liberali in vorbe si simtiri" -am auzit si citate din gandirea economica a lui Dinu Patriciu :
" Acum este momentul sa cumperi !!"

:) :)

Vom vedea , unii sunt INCA CONFUZI !!

Riddick spunea...

Ehe...

Despina spunea...

Apropos de "Parlament in concediu"
M-am uitat putiun pe basescu-live.ro la Cluj.

"Mi-a placut replica lui TRU :Mircea Geona a obosit si a plecat in concediu.
Pe Mircea Geoana Romania il OBOSESTE"

Riddick spunea...

Dacă luni nu decid să dea concediu la plen, cum s-a auzit, scot mesajul. Am deja alte câteva teme ...

Despina spunea...

Trebuie sa facem scandal pe tema concediului pe care si l-au luat.

Geoana n-a fost in concediu cand guvernul Croitoru a fost picat?

De ce acum nu poate vota?

Nu trebuie sa-i lasam sa fuga de raspundere si sa tergiverseze.

Chiar este LEGAL?

Riddick spunea...

Geoană azi a avut de pierdut prin neprezentare, s-ar putea să renunţe la concediul pt. parlament. Trebuie însă alt tertip sa amâne sine die audierile miniştrilor din cabinetul Negoiţă.

Gata, ies din online în seara asta.

Anonim spunea...

http://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-presedintelui-traian-basescu/#comment-4974


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: