21 septembrie 2009

Oprescu Candidescu



Moş Gerilă dă ultimele instrucţiuni Iepurelui Alb.
M.G. şi C.A. sunt cam speriaţi.



Scrisorica lui tov. Cozmâncă a avut cam acelaşi efect asupra PSD, precum un băţ care zgârmă un muşuroi de furnici roşii (da, da, chiar aşa se defineau membrii PSD la mitingul de 1 mai !).

Două aspecte trebuie clarificate: momentul şi scopul. 

Cosmâncă intervine acum, fiindcă în interiorul PSD nu s-a conturat o majoritate care să susţină alt candidat decât Mircea Geoană. 

Stabilirea lansării finale a lui Geoană pe 2 octombrie opreşte practic orice discuţie internă asupra nominalizării altui candidat. De aceea trebuia făcut acum acest pas.

În ce scop?

Speră suporterii ori sponsorii lui Oprescu într-o eventuală victorie a acestuia? 


Nici vorbă. Dacă ar fi dorit măcar intrarea lui Oprescu în turul al doilea, bătălia trebuia pornită de pe la începutul verii. Atunci, ce vor?

O spune Iliescu, chiar la el la blog:
"Trebuie stopată prezenţa lui Traian Băsescu în fruntea statului". Inutilă disocierea sa de Oprescu-Cosmâncă, este doar un exerciţiu stilistic.

Deci, dacă nu îl vom considera pe Oprescu altceva decât este, anume - un instrument de lucru al lui Iliescu şi al vechii gărzi FSN-FDSN-PDSR-PSD, nu ne va mira stridenţa stângistă a scrisorii lui Cosmâncă.

După congresul din 2005, conflictul nerezolvat dintre aripile PSD, a dus la decredibilizarea lui Mircea Geoană, atât faţă de aliaţii din partid care l-au propulsat în funcţie, cât şi faţă de electoratul tradiţional al PSD.


Exista riscul ca o parte din acest electorat să nu se prezinte la vot în toamnă, aşa că s-a creat un candidat pentru acest profil de votant.

De aceea trebuia accentuată culoarea sa roşie, prea se scurgeau voturi şi de la celălalt candidat al clicii, Crin Antonescu.

Care trebuie să fie el vioara întâi, la turul doi. Oprescu având rolul de rezervor de voturi, care, la o adică, ar putea merge şi către Mircea Geoană, cel mai probabil contracandidat al lui Traian Băsescu la turul doi.

O manevră similară s-a încercat şi cu "prinţul" Duda, pentru electoratul de dreapta, dar investiţia era nerentabilă, ăştia de dreapta l-au mirosit pe impostor.

Se anunţă răfuială mare la PSD, după alegeri, un alt motiv al mişcării lui Cosmâncă.

Dacă Geoană mai are minte cât de cât, nu se va opune alegerilor parlamentare anticipate, care vor fi declanşate iute-iute, după prezidenţiale. Fiindcă dacă vor întârzia prea mult anticipatele, s-ar putea să nu se mai afle printre candidaţii PSD
.


Toma Caragiu - Moş Gerilă

20 de comentarii :

niku_elektriku spunea...

fratee, scuzatti, da' ce masura/hotarire a luat miciulica cu propria'i vointza/putirintza ?

Riddick spunea...

Hm...hm...nu prea ştiu. Poate când a ales vreun fin, să-l cunune/boteze.

dramoleta spunea...

Eu chiar cred ca Iliescu si ai lui il vor pe Oprescu.

Riddick spunea...

L-ar vrea, dar s-au mișcat prea târziu. Poate ar avea șanse dacă face Geoană o boacănă mare , ori bizonu' pesede este mai dus cu pluta decât pare.

Unknown spunea...

Nu stiu cat mai poate fi numit Geoana candidat al PSD. Cu toate falsurile facute prin sondaje, nu au reusit sa il scoata macar la acelasi procent cu cel al PSD si nici acum, dupa ani de zile si cu consilieri americani, nu a scapat de porecla bine-meritata de Prostanac. Atitutinea lui Cozmanca e probabil reprezentativa pentru marea majoritate a pesedistilor care nu il vor vota pe Geoana.

Riddick spunea...

Asta-i naţia (pesede) şi trataţia.
Om vedea.

Unknown spunea...

Eu unul sper ca din toata aceasta galceava, castigator sa iasa Antonescu (odata intrat in turul doi, sunt convins ca il va invinge pe Basescu). Geoana, unul, nu cred ca ar avea sanse impotriva lui BAsescu in turul doi.

Riddick spunea...

Eu sper să iasă câştigători românii, că parcă ne-am săturat de impostori, a nu se uita mandatul prezidenţial - Constantinescu şi cel de premier - Tăriceanu. Crin Antonescu este sluga lui Iliescu şi Patriciu. Dacă prin absurd, pică ăsta în turul doi cu Geoană sau Oprescu, voi vota împotriva lui, ca să nu fie dubii asupra naturii regimului şi să nu deconteze tot dreapta guvernarea, ca în 2000.
Silly rule ? No, damn'it! ;-)

Tanar liberal spunea...

PSD se afa intr-o mare incurcatura. Se pare ca Oprescu are sanse mult mai mari decat Geoana iar scrisoare deschisa trimisa de Cozmanca a tulburat rau apele socialiste din PSD. Nu stiu cine are de castigat de aici, dar sigur de pierdut pierde Geoana. Romanilor care vor sa scape de Basescu nu le mai ramane decat o sansa: sa il voteze pe Crin Antonescu!

Riddick spunea...

Şi eu care credeam că scopul este să rezolvăm problemele, nu "să scăpam" de cineva sau de ceva.
Şansa aia despre care vorbeşti este a mafiei politico-economice, nu a cetăţeanului.

akmon86 spunea...

La PSD e mare degringolada. Foamea baronilor locali i-a impins catre o coalitie incomoda cu PSD iar acum Geoana e tot mai aproape sa piarda alegerile. Colosul construit de Iliescu sta sa se prabuseasca. Abia atunci vom fi scapat definitiv de fantomele comunismului

Anonim spunea...

Prostanacul este iepurasul Felcerului ,Geoana va reedita experienta lui Diaconescu in lupta pt.PMB.Parerea mea.
@akmon86, cam curva pesedeaua, era insa foarte cuminte si evlavioasa cand se lingea bot in bot cu gasca tariceana ....Mai ,mai.

Riddick spunea...

Gerula, s-ar putea să fie aşa, dar numai pentru calificarea la turul doi. Eu cred că Oprescu a fost activat pentru Crin Antonescu.

Marius Mina spunea...

Oricine intra in turul doi cu Basea il face varza, cu exceptia maimutoiului personal de balaceanca, vadim.
Daca Basea mai prinde turul 1 si mai are ceva oxigen dupa 15 octombrie sa ajunga in turul 2.
Nori negrii si grei se aduna deasupra Cotrocenilor.
Pregatiti-va sa-i cantati prohodul .

Riddick spunea...

Aşa ziceau unii şi la suspendare... vise, taică, vise.

Anonim spunea...

Pentru racorirea simtirilor PNL, CCSB va oferit un sondaj comandat de PNL. Inainte de a fabula pe balustrada "imi doresc" aprofundat-va produsul comandat. Aia cu Crin cel falnic si castigator sper sa va dea energie in continuare sa mai avem ceva material umoristic.

Riddick spunea...

Tog, au pornit cu stângul încălţat pe dreptul, şi viceversa. Patetici...

Paula spunea...

PSD nu demonstreaza decat de este un partid de baroni locali...de hoti si oportunisti ! Nici Mircea Geoana si nici Sorin Oprescu nu au sanse la presedentie !

Anonim spunea...

E timpul sa fim si noi o natie responsabila ,for once,sa ne urnim din indiferentza paguboasa .Nu este greu de observat, ca in ultimii 20, o gasca de circa 300 de indivizi s-au eternizat la putere,cu ajutorul unui segment hulpav de profitor mai maruntzi, care nu depasesc la ora asta 2mil.de votaci!Restul de 10-12mil. sa facem bine sa punem mina sa iesim la vot si sa eliminam o data, toti nemernicii care ne talharesc la noi acasa.Prostia si neimplicarea noastra ne-a transformat victime nevolnice, perpetuind 20 de ani, tot necazul in care sintem astazi.Nu ne ajunge?
( emily )

Riddick spunea...

Emily, de data asta trebuie să rupem tot !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: