16 septembrie 2009

Figuranţii





Există în parlament două partide care împreună au cumulat circa 26-27 % din voturile electoratului, PNL și UDMR. Mă rog, cel de-al doilea s-ar fi conformat mai recent legii, înregistrându-se ca partid politic, fiind doar ONG.

Cel dintâi s-ar putea numi Partidul Redistribuiților, peste jumătate dintre parlamentarii săi intrând de pe locurile doi sau chiar trei în parlament.

O lege electorală sănătoasă, vot uninominal în două tururi de scrutin, ar elimina definitiv UDMR din parlament, iar pe așa-zișii "liberali" i-ar aduce la scorul lor real, 12-13 %.

Care este și scorul mediu al ALDE în Europa.

Dar până se dă ordinea jos din pod, pișcăricii fac figurație pe la parlament, se țin de moțiuni la plezneală, ia auziți:

"Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca nu crede ca va trece motiunea de cenzura pe care o vor depune liberalii si udemeristii, dar a adaugat ca daca totusi Guvernul cade, ar fi deschis unei formule de guvernare care sa excluda PDL - relateaza agentia NewsIn."O sa vedem cine sta in sala (la motiunea de cenzura - n.r.) si cine nu, o sa vedem cine voteaza si cine nu, o sa vedem daca o majoritate parlamentara sustine actul de dispret si de iresponsabilitate al Guvernului lui Traian Basescu numit Emil Boc. Eu cred ca nu va trece motiunea de cenzura pentru ca PSD va continua sa se comporte in maniera pe care ati vazut-o ieri. Guvernele nu se schimba cu banderole albe la mana, ci prin curaj, vointa si prin cinste in raport cu propria ta identitate politica", a afirmat Antonescu."

Iar celălalt figurant, Marko Bela: Sprijinul Uniunii pentru unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale intrat în turul doi va depinde de o intrare la guvernare, însă doar cu anumite condiţii şi anume "nu de dragul puterii şi nu în exclusivitate de dragul accesului la un anumit buget".

Ce mai figuranți... codoașa bătrână I.I. trebuie să cheme Doctorul urgent, că aștia doi vor să infecteze stabilimentul.

27 de comentarii :

dramoleta spunea...

ONG - aspect peste care pedeleii ar trece cu usurinta la o adica. Right? :)

Daca 20% nu e un procent important in politica...

Riddick spunea...

TOŢI au trecut, până anul trecut. Aspect formal al democraţiei (mai dă-o dracu',ce-o mai fi şi masta ?! ;-) )
Orice procent este important, dar este mai bine ca majorităţilec sa le facă electoratul, la urne, nu trepăduşii dupa validarea mandatelor.

Anonim spunea...

ungurii..hmhhhh....fac ce fac si tot la putere stau...


te astept la mine pe blog, azi: "Cineastul" Bobby Paunescu o lanseaza in film pe Monica "Dean" Barladeanu pe banii nostri

Riddick spunea...

Ungurii sunt nişte fraieri daca mai merg cu UDMR. Harghita şi Covasna sunt cele mai sărace judeţe din Transilvania.

Am auzit ceva despre finanţarea lui Bobby...

Francesco spunea...

Depunerea si votul asupra unei motiuni de cenzura este parte a democratiei parlamentare, dar este intotdeauna foarte interesant sa vezi care sunt motivele pentru care se cere caderea guvernului.

Riddick spunea...

Moţiunea asta este doar una electorală, va fi distracţie mare să-i vedem cum mimează la vot.

Anonim spunea...

Problema in sine nu este nicidecum Crin Antonescu. Nu inteleg rolul acestui post, slabut de altfel, in care nu esti deloc la obiect si punctul pe i este totalmente eronat! Desigur, asta s-ar scuza daca pe undeva prin blogul tau este scris - hey, sunt riddick - pdl-ist convins. Sau psd-ist! Ori poate refuzi sa vezi adevarul: Crin este intr-o ascensiune continua, realmente placuta si sincera. Asta este problema pdl-istillor mincinosi - Refuzul de a vedea adevarul. Acela in care Crin este cel mai puternic adversar.

Riddick spunea...

Visează lniştit, anonimule...

katrina spunea...

Figuranti, nefiguranti, uite ca rezista. si sincer, chiar cred ca Antonescu are sanse.Acum fara suparare, dar ai vreun motiv pt care l ai prefera pe Basescu sau pe Geoana in locul lui? eu nu. :)

Riddick spunea...

Doar nu-ţi imaginezi că mă poate păcăli Antonescu sau Geoană.

akmon86 spunea...

Motiunea de indreptatita. Din pacate sansele ca acest guvern sa cada sunt mici. Important este ca opozitia sa arate public gravitatea erorilor pe care le fac cei de la guvernare. Oamenii tr sa-si dea seama pe mana cui e tara si sa nu ii mai voteze

Riddick spunea...

Aaaa...C'mon ! ;-)

Tanar liberal spunea...

La ora actuala in PSD sunt doua tabere: tabara care inca mai vrea la guvernare si tabara care se doreste in opozitie. Asta in functie de cum au pus sau nu mana pe ciolan. Motiunea PNL are sanse de reusita doar daca tabara "opozantilor" din PSD are sustinatori in Parlament. Asa ca motiunea PNL are sanse reale de reusita...

Unknown spunea...

Lasa Riddick, nu o sa te poata pacali Antonescu. Se pare ca te-a fraierit de mult Baselu` ;)

Riddick spunea...

@Tanar liberal: Şi eu cred că va trece moţiunea, dar PNL se pare că nu vrea... ;-)

@Silinrul: Părerea ta. Prima parte corectă, a doua, nu.

Anonim spunea...

Ridick, pari un tip inteligent, de-aia m-am si intors. Urasc blogspotu pentru ca nu-mi pot trece numele, sa nu mai fiu un anonim! Cu siguranta, Crin are cele mai mari sanse! Sa le justific? Nu! Asta o face Traian Basescu personal, atunci cand iese la discursuri plictisitoare si uita ca de fapt singurii care au dus-o bine sunt numai apropiatii lui! Oricum, fiecare are dreptul sa aleaga! Eu spun doar ca sunt satul de sperante desarte. Pe Geoana nu il pot vota - nu ma lasa spiritul studentesc sa fac asta! Geoana e un mascarici!

Riddick spunea...

Poţi trece numele la dreptunghiul comentariului. Dacă vii la turul doi, poţi vota cu contracandidatul lui Geoană.

Anonim spunea...

Nu! Geoana nu prinde turul doi nici cu lamaie si zahar! Dintre toti - si acum foarte serios, Geoana are cele mai mici sanse sa prinda turul doi! Nu-l ajuta nici partidul, nu-l ajuta nimeni! Eu prevad un tur doi intre Oprescu independentul si Crin Antonescu! Presedinte va fi cel din urma! Razvan

Riddick spunea...

Marinelu' intră sigur în finală. Exclus Oprescu + Antonescu. Parol.

Anonim spunea...

Tu chiar nu realizezi ca Baselu e terminat, dar intr-o zi vei deschide ochii. Ceea ce ma mira este ca un tip care se da citit, intelectual, ca tine, il poate sprijini pe unul care are un electorat in majoritate rural si inapoiat.

Motiunea este indreptatita. Mai mult, legile sunt anticonstitutionale. Dar PSD face acum cartile. Nu vrei sa cada guvernul? Nu vrei sa iasa PSD de la guvernare? Ti-e frica de soarta Tatucului Basescu? Ai cam multe explicatii de dat.


Sabina Conta

Riddick spunea...

Ba nu am de dat nicio explicație, bine ?

Anonim spunea...

Se pare ca ai o groaza de fani pe linia Lilick. :)

Riddick spunea...

Ei,ce vremuri...mai postez foarte rar pe-acolo (ea nu-mi răspunde, dar mă scoate de la moderare. Lilicko ! ;-) ), ceilalți (câțiva, totuși), m-au luat la trei păzește! :)))

Paula spunea...

Ma bucur sa vad ca motiunea PNL este sustinuta. Actuala guvernare nu isi da seama ce dezastru o sa provoace cu cele 3 legi pentru care si-au asumat raspunderea !

danut chidon spunea...

...toate cele bune riddick ! Ce sa zic ? motiunea e subtila da' are doua capete , ba chiar trei iar sexul in trei e o practica frecventa in politica romaneasca...de data asta pozitia e cam imbirligata si spagatul aproape imposibil...iar sansa ca unii sa ramina cracanati de tot... maxima !!!

Riddick spunea...

După ultimele informaţii, PSD-ului îi este frică de căderea guvernului, de aceea au zis că vor vota "la vedere".

Anonim spunea...

@sabina conta
basescu este vinovat pana si pt ciclul tau menstrual neregulat...tu ce te faci daca crapa ilici? la cine te vei mai ruga?

PS @riddick te astept la mine pe blog unde vom discuta despre cum Octav Grohaitoru' Cozmanca, scarbit de cat de mult se poate fura in PSD, se "autosuspenda" si vrea sa pregateasca campania felcerului Oprescu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: