19 iulie 2009

Semnale





A inceput sa circule o stire conform careia Rusia si China ar fi transmis un avertisment catre presedintele S.U.A., ca, in cazul in care va permite Israelului sa atace Iranul, raspunsul din partea Rusiei si Chinei va fi "razboiul mondial". Se pare ca o mare parte din fortele navale israeliene s-ar fi deplasat prin Canalul Suez catre Iran, iar in Kurdistanul irakian asteapta ordinul de atac cca 30 de avioane de lupta inarmate cu bombe anti-bunker.

Analisti militari rusi ar fi intocmit o serie de rapoarte, in urma carora ar fi fost dat avertismentul. Rapoartele sustin ca Israelul ar ataca cu aviatia instalatiile nucleare iraniene, iar in urma unui atac combinat Hezbollah (din Liban) si Iran, ar riposta cu rachete cu incarcatura nucleara de pe nave si submarine. Presedintele Bush ar fi refuzat, chiar inainte de incheierea mandatului, livrarea de 1000 de bombe ghidate anti-bunker de mare putere, insa Israelul a obtinut deja 100, in 2005. Primul-ministru israelian, Benyamin Netanyahu, i-ar fi spus lui Barrack Hussein Obama, in primele zile de la instalare : "Ori te ocupi de Iran, repede, ori o voi face eu!".

Se precipita si declararea independentei Kurdistanului, care dispune de o armata bine echipata si instruita, inclusiv de Israel. Siria a declarat ca nu va ramane neutra. O situatie mai complicata o are Turcia (stat membru NATO), care ar putea interveni impotriva aliatilor NATO, Israelul si Kurdistanul.

Avertismentul Rusiei si Chinei ar mai mentiona si instituirea unui embargo asupra petrolului provenit din Orientul Mijlociu, si impotriva livrarilor de arme in regiune. Suplimentar, China a mai avertizat ca daca Israelul va ataca, nu va mai finanta datoria S.U.A., fiind in prezent principalul finantator extern al deficitului de 1000 miliarde $, estimat a se dubla in toamna. China dispune de rezerve de lichiditati de 2000 de miliarde $.
Nu se cunoaste cum va functiona Iron Dome ("Cupola de fier" - denumirea sistemului anti-racheta israelian), fiind estimate circa 6000 de rachete posibil a fi lansate de Siria, Iran si Hezbollah.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: