27 iulie 2009

Candidatul Oprescu. Sciziunea PSD.






Dupa congresul PSD din 2005, cand Geoana a preluat conducerea partidului, s-a manifestat o grupare in interiorul PSD, in jurul lui Iliescu si Nastase, care a contestat permanent atat linia politica, cat si persoanele din conducerea partidului. Candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Generala a Bucurestiului a devoalat strategia iliesciana, de coalizare cu petroliberalii, atat in meciul extern cu Traian Basescu si PD-L, cat si in cel intern, cu oamenii lui Mircea Geoana. In turul doi, Oprescu a fost sustinut deschis de PNL (unii mai imprudenti s-au dat de gol, nesprijinindu-l pe candidatul PNL, Ludovic Orban, ci pe Oprescu). Este evident ca Oprescu a candidat atunci in pregatirea viitoarei candidaturi la presedintie, lui Papasha neconvenindu-i nici macar eventualitatea ca Mircea Geoana sa castige alegerile.

Oprescu a dezmintit constant ca ar putea candida. Insa, la emisiunea "Zig-Zag", cu Ion Cristoiu, de la Antena 3 (ieri), pentru prima oara in public, nu a exclus eventualitatea candidaturii : "E o hotarare de viata si nu vreau sa ma joc cu viata oamenilor. Mai am nevoie de timp ca sa decid. Daca e sa candidez voi candida independent fiindca asa vor oamenii si fiindca eu nu sunt obisnuit sa fiu sluga la darloaga".

Asadar : Oprescu anticipeaza faptul ca PSD va veni tot cu Geoana drept candidat, asa ca va incerca repetarea scenariului de la Bucuresti. Dupa jalnica evolutie a celuilalt om al lui Iliescu (Crin Antonescu), devenise clar ca acesta nu are vreo sansa de a patrunde in turul doi. Nu este exclusa retragerea sa si a iepurelui Duda, spre a-l sustine pe Oprescu - mutare sinucigasa, care ar indeparta si pe ultimii liberali de buna-credinta care inca nu cred ceea ce vad. Adrian Nastase este prevazut in planul lui Iliescu drept viitor prim-ministru, in cazul in care Antonescu ori Oprescu ar castiga alegerile prezidentiale.

Dar realitatea este ca, ORICINE ar castiga alegerile prezidentiale, la PSD se produce sciziunea. Nu neaparat rapid, poate intr-un an, doi, cel mult. Depinde cand vor fi programate alegerile anticipate.


Fragment din emisiune - atentie dupa min 1:15

7 comentarii :

niku_elektriku spunea...

serviciile'n actziune !
ca dă ceva bun nu's in stare (vezi episodu' cu pistaru' ala dă la chisinew); intrigi, shopirle, cotite - asta ie contributzia cadrelor noastre dă nadejde la propășirea natziii.
baiatu' dă securist oprescu il inlocuieste pă baiatu' dă securist giuana, ala care nu stia citzi mai sint acoperitzi... io aflasem de vreo luna ca candideaza cacatu' asta d'oprescu; ezista banii, se fak racolarile, ma rog, tot tacimu' !

Stanescu spunea...

Un articol care nu se bazeaza pe nimic. Doar pe vise... La fel se poate spune ca daca nu iese Basescu presedinte PD-L dispare. Cine ti-a spus ca stii sa scrii?

nora damian spunea...

E bine! Ca doar nu merge de doua ori ulciorul la apa, oricat de vanghelizata ar fi mintea pesedeilor!
In tara doftorul e neica nimeni! Si nici pe bucuresteni nu-i mai duce cu tortul si carnatul zburator... :)

Riddick spunea...

@niku_elektriku: Nikule, a disimulat bine timp de un an, ma imbrobodise si pe mine ca nu candideaza...desi am crezut asta inca de la depunerea candidaturii la Capitala.

@Stanescu: Oi fi chiar tu, Ciripoi?! ;-)

@nora damian : A intrat filoxera in ei, iese cu scandal.

dora spunea...

Candidatura lui Oparila -daca va fi -este cantecul de lebada a papashei.Se cunosc factiunile din Psd ,ce nu inteleg eu,de ce Geoana face jocul dusmanilor sai?

inador spunea...

Se cunosc factiunile din Psd si fratia aripii iliesciene cu petrolistii.ce ma mira pe mine,de ce Geoana nu pricepe si le face jocul?

Riddick spunea...

Nu-l subestima pe Geoana... El stie ca este greu de scos din sefia Senatului, poate doar prin anticipate, de care petroliberalii vor fugi ca de dracu".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: