06 iulie 2014

Rusia confirmă: NATO şi "proiectul european real" sunt incompatibile

"Din păcate, în prezent, elita politică a UE se află într-o confruntare geopolitică, urmează necondiţionat NATO şi urmăreşte obiectivele Alianţei. Va putea Juncker să schimbe ceva? Cred că nu.

Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin." 

Vocea Rusiei:

Europenii au trădat ideea integrării europene, devenind dependenţi de NATO

În UE au loc alegeri. În urma alegerilor europarlamentare şi realegerea lui Martin Schulz în postul de preşedinte al Parlamentului European, a venit şi rândul Comisiei Europene.

Cu toate că şefii statelor UE au votat pentru candidatura lui Jean-Claude Juncker, celebru adept al integrării europene şi „tatăl” euro, ultimul cuvânt de spus îl are Parlamentul European. Deoarece, pentru prima oară în istoria UE, preşedintele Comisiei Europene va fi ales în urma unui vot în Parlamentul European. Fără îndoială, scopul acestei inovaţii este ca Uniunea Europeană să fie mai democratică, iar procedura numirii şefului Comisiei Europene să fie mai transparentă. Este o simplă formalitate? Cum funcţionează în prezent Comisia Europeană, va putea Jean-Claude Juncker să rezolve problemele europene şi să schimbe semnificativ politica UE? Iată opinia geopolitologului belgian, Luc Michel.

„În prezent, UE funcţionează la fel ca şi întregul parlamentarism occidental. Aceste alegeri şi consultări sunt pur şi simplu o comedie, pentru că totul se decide înainte de alegeri. Bineînţeles că Parlamentul European poate să se opună lui Juncker, însă el nu va face acest lucru. Este vorba de faptul că social-democraţii şi creştin-democraţii, cele mai mari blocuri din Parlamentul European, au încheiat un acord: social-democratul Martin Schulz a ocupat iarăşi postul de şef al Parlamentului European în schimbul candidaturii creştin-democratului Jean-Claude Juncker pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Este un fapt scandalos, mai ales că europenilor li se spune că UE a devenit mai democratică şi ei sunt cei care decid. Însă nu este aşa, este doar o afacere politică.

Majoritatea europenilor nu mai cred în UE. În multe probleme, poziţia conducerii UE este diferită de cea a cetăţenilor săi. De exemplu, în privinţa problemelor internaţionale: un sfert din populaţia UE simpatizează cu Rusia, ceea ce surprinde autorităţile UE şi NATO.

Trebuie să înţelegem că libertatea acţiunilor elitei conducătoare a UE este foarte limitată. Pe de-o parte, rolul unor state continuă să fie puternic. Pe de altă parte, multe dintre ele sunt influenţate de Statele Unite, de exemplu, Franţa, care a intrat în NATO şi care, în prezent, este cel mai bun aliat al Washingtonului. Din păcate, în prezent, elita politică a UE se află într-o confruntare geopolitică, urmează necondiţionat NATO şi urmăreşte obiectivele Alianţei. Va putea Juncker să schimbe ceva? Cred că nu.

Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin”.


*     *     * 
De văzut şi 

3 comentarii :

Anonim spunea...

Putinica face glume cu noi !
Cind Michel L. spune :''Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin." minte de doua ori .
UE s-a dovedit a fi un avorton si va disparea repejor fiindca
''rolul unor state continuă să fie puternic'', cu precizarea ca termenul ''state'' trebuie sa fie inlocuit cu ''natiuni''.
Lumea este facuta din NATIUNI, restul fiind mutatii maligne pe trupul Omenirii.

Asta e tot !

Anonim spunea...

S-ar putea sa aiba legatura cu tema articolului :
http://universulromanesc.ro/observator/in-burta-sarpelui-care-ne-a-inghitit/

Riddick spunea...

N-aş fi la fel de optimist privitor la termenul scurt de existenţă al UE. Dar... dracu' ştie !

Statul poate să reprezinte naţiunea, şi asta este situaţia de cele mai multe ori.

Interesant articol.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: