La naiba, măcinarea resturilor de oase calcinate se face manual, ca pe vremea lui Pazvante (mai inhalează şi praf !). În alte ţări sunt "mori" cu bile sau cu role metalice (un tambur metalic rotativ, în care rolele/bilele grele - zeci de kg - sfărâmă şi macină oasele calcinate, care nu mai au duritatea celor "normale").
Vazusem pe internet mai demult o imagine de la Vitan-Bârzeşti, luată imediat dupa deschiderea cuptorului - cele trei bare pe care stătea cadavrul erau roşii şi uşor îndoite (de la dilatare), la fel si un os mare (femur), roşu ca un fier încins.
La naiba, măcinarea resturilor de oase calcinate se face manual, ca pe vremea lui Pazvante (mai inhalează şi praf !). În alte ţări sunt "mori" cu bile sau cu role metalice (un tambur metalic rotativ, în care rolele/bilele grele - zeci de kg - sfărâmă şi macină oasele calcinate, care nu mai au duritatea celor "normale").
RăspundețiȘtergereNu stiam de macinare .....
RăspundețiȘtergereNici eu, până de curând.
RăspundețiȘtergereVazusem pe internet mai demult o imagine de la Vitan-Bârzeşti, luată imediat dupa deschiderea cuptorului - cele trei bare pe care stătea cadavrul erau roşii şi uşor îndoite (de la dilatare), la fel si un os mare (femur), roşu ca un fier încins.
Brrrrr
RăspundețiȘtergere