14 august 2013

Viktor Orbán - texte traduse


Discursul premierului Ungariei în "parlamentul european" - 14 septembrie 2018
"Va informez respectuos ca, indiferent care va fi decizia pe care o veti lua, Ungaria nu va ceda in fata santajului. Ungaria isi va apara propriile frontiere si va opri imigratia ilegala. Ungaria isi va apara drepturile si o va face, daca va fi nevoie, chiar impotriva voastra."

„Omerta” mass-media din România - 4 aprilie 2016
Discursul lui Viktor Orbán din 15 martie 2016: "Este interzis să spui că Bruxelles-ul devorează în mod invizibil din ce în ce mai multe felii din suveranitatea noastră națională și că la Bruxelles mulți lucrează acum la un plan pentru Statele Unite ale Europei - un plan pe care nu l-a autorizat nimeni!"

Viktor Orbán, dezamăgitor... - 9 noiembrie 2014
Articolul publicat pe siteul său ("Îngrijorări privind Europa"), dedicat unei cărţi recente a lui Kohl care are acelaşi titlu, este interpretat de media europeistă ca fiind "un nou puseu de naţionalism". Eu îl văd - în cel mai bun caz - drept un inutil exerciţiu de "captatio benevolentiae".

Viktor Orbán îl ia la mişto pe Obama şi dă de înţeles că Ungaria nu participă la "schemă" - 20 iulie 2014
"Nu aș vrea să dau impresia că Ungaria știe mai bine sau mai definitiv anumite lucruri decât ştie, să zicem, președintele Statelor Unite." Citat din interviul radio de vineri (săptămânal) al lui Viktor Orbán. Se referă la incidentul doborârii avionul companiei Malaysia Airlines.

"Decizia scandaloasă a Strasbourgului" - 22 mai 2014
Discursul lui de la Körmend, din 20 mai 2014, în care face referire la scandalul deciziei CEDO (care cere Ungariei să renunţe la pedeapsa cu închisoarea pe viaţă fără eliberare condiţionată pentru infracţiunile grave) 

Discursul de la bilanţul anual al ministerului de interne - 14 februarie 2014
"Nu este doar cazul poliției și nu este adevărat numai în viața personală, dar este de asemenea adevărat în viața unei națiuni, și aș mai include, de asemenea, printre realizările noastre, faptul că astăzi Ungaria este pregătită să-şi apere interesele împotriva oricui. Spre deosebire de practicile anterioare, nu tresărim, indiferent despre cine ar fi vorba; nici la vocile ridicate ale companiilor multinaționale, nici la amenințările bancherilor, nici la previziunile negative ale cercurilor financiare, nici la degetele ridicate de birocrații de la Bruxelles."
 

"Acesta este un proces opac, nu rezultatul unei dezbateri deschise între parteneri. Pas cu pas, apar modificări făcute fără acordul nostru în contractul care ne lega de Uniunea Europeană. Astăzi noi spunem că toate acestea trebuie oprite. Să redefinim împreună ceea ce ne leagă și ne unește."

Raportul Tavares declarat ca fiind nedrept într-o dezbatere a Parlamentului European de la Strasbourg.
"În consecință, vom lupta împotriva tuturor celor care aplică standarde duble față de noi, împotriva tuturor celor care abuzează de putere și care ne tratează ca și cum am fi cetățeni de mâna a doua. Vom lupta împotriva tuturor acelora care doresc să creeze un imperiu din Uniunea noastră ! Suntem printre aceia - multe milioane de europeni - care doresc o Europă a națiunilor libere și nu o Europă a subordonării. Trăiască Uniunea Europeană a națiunilor libere!"

Intelectualii polonezi se solidarizează cu cei unguri, cei români ies în stradă cu papioane...  - 8 mai 2013
Intelectualii polonezi se solidarizează printr-o scrisoare-apel cu intelectualii unguri, care au semnat scrisoarea intitulată "Către cetățenii Europei" și în care este demascată campania calomnioasă împotriva Ungariei, îndreptată mai ales contra guvernului Fidesz, condus de Viktor Orbán.

"Stângiştii și liberalii se tem de o schimbare conservatoare la nivel european" - 17 aprilie 2013 
Traducerea articolului apărut la Free Poland Info, "Hungarian intellectuals' dramatic letter" ("Scrisoarea dramatică a intelectualilor din Ungaria"):  Un grup de câteva sute de intelectuali unguri au semnat o scrisoare deschisă dramatic intitulată "Către cetățenii Europei", despre falsificarea realității, minţirea opiniei publice, crearea de amenințări non-existente, și mai presus de toate - despre amenințarea cu bau-baul regimului de dreapta. Faptele prezentate în scrisoare sună foarte familiar pentru noi, polonezii.

Banca Naţională a Ungariei, în anchetă pentru spionaj în favoarea FMI - 22 februarie 2013
Banca centrală din Ungaria este investigată de poliţie, după un control de audit potrivit căruia reprezentanţii instituţiei financiare au oferit în mod ilegal informaţii Fondului Monetar Internaţional şi nu au respectat regulile de păstrare a datelor. Divizia pentru corupţie şi delicte economice a poliţiei de Budapesta a deschis o anchetă referitoare la abuz de autoritate şi alte delicte, a anunţat biroul de presă al instituţiei, transmite Bloomberg. 


România-Ungaria, un meci pierdut - 11 octombrie 2012
La Budapesta, dl Orban a spus cu subiect si predicat ca va face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru ca Ungaria sa nu ajunga o colonie. La Bucuresti, nu exista vreun politician - indiferent daca de la PDL sau USL - care macar sa pronunte cuvantul colonie, desi Romania se afla mult mai avansata decat Ungaria pe drumul neonorabil spre acest statut, ba chiar a si ajuns acolo! Si politicienii ajuta copios la consolidarea acestui statut, facandu-se pres in fata puterilor coloniale si agentiilor de vanzari ale acestora, pe numele lor institutional FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Interviu Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Există o Europă ascunsă" - 5 martie 2012
"Ce s-a întâmplat în Ungaria, în 2010 ? Stânga s-a prăbuşit. Liberalii nu mai sunt în Parlament. Ce se întâmplă acum ? Stânga internațională încearcă - nu mă bucură asta, dar pot înţelege - să reconstruiască stânga ungară. Din interior nu este posibil, deoarece nu mai există decât ruine, vizibile din afară, nu numai din Europa, dar şi din America. Ea susţine fundaţii şi persoane cu vederi de stânga care doresc să formuleze o alternativă de stânga în Ungaria. Prin urmare, suntem atacaţi de stânga radicală internaţională. Dar dreptul internaţional, pe care îl percepem uneori ca fiind destul de incomod, ne protejează."

Capitalismul maghiar, o ambiţie fragilă - 22 decembrie 2011
De 20 de ani, elitele post-comuniste şi neoliberale – care sunt acum unite – au servit mai ales interesele capitalului internaţional în schimbul sprijinului moral şi financiar al Occidentului. În faţa acestei strategii  de supravieţuire bazate pe defetism, proiectul lui Orbán propune o viziune de viitor care corespunde mult mai mult stării actuale de spirit a maghiarilor, sătui de a fi supuşi. Problema cu acest proiect nu este deci ceea ce i se reproşează de către comunitatea de afaceri (care este apolitică) sau de analiştii liberali sau de stânga care tind să supra-politizeze orice. Nu, problema reală este că, oricum, fie că proiectul lui Orbán reuşeşte sau fie că nu, rezultatul va fi tragic.

Scandal de spionaj fără precent în Ungaria cu "urme ruseşti cu miros de petrol" - 8 iulie 2011
Lajos Galambos, şeful serviciului de contraspionaj din Ungaria (Nemzetbiztonsági Hivatal /NBH/) între iulie 2004 şi mai 2007, se află în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Parchetul militar ,la sfârşitul lunii iunie, aminteşte Regnum News într-o amplă sinteză a presei ungare din ultima săptămână, citată de Agerpres. Trei zile mai târziu, au fost arestaţi şi generalul de brigadă (r) Sandor Laborc, cel care i-a succedat la şefia NBH lui Galambos, şi Gyorgy Szilvasy, fost ministru al securităţii naţionale între 2007 şi 2009, în cabinetul fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany. Galambos Lajos, general-maior (r), fusese, la rândul său, numit în post de fostul premier socialist al Ungariei, Peter Medgyessy.


Noua Constituţie a Ungariei - o Constituţie a normalităţii - 23 aprilie 2011
Socialiştii şi liberalii nu au participat la votul final, partidul ultranaţionalist Jobbik a votat împotriva Constituţiei. Textul noii Constituţii a Ungariei se poate citi la acest link (în limba engleză, format PDF).

5 comentarii :

Riddick spunea...

Postarea va fi actualizată permanent, la fiecare text tradus.

Se poate accesa și din pagina "Resurse", la litera V:

http://riddickro.blogspot.ro/p/resurse.html


Václav Klaus - texte traduse

Geert Wilders - texte traduse

JR Nyquist - texte traduse

Riddick spunea...


Prime Minister Viktor Orbán’s Speech at the 25th Bálványos Summer Free University and Student Camp

http://riddick2.blogspot.com/2014/08/prime-minister-viktor-orbans-speech-at.html

Riddick spunea...

Ungaria şi-a orientat serviciile secrete şi împotriva "aliaţilor"- inamici

Un interviu apărut la Magyar Hírlap (János Lázár: trebuie să lucrezi, nu să alimentezi îndoieli), cu János Lázár, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orbán ("mâna sa dreaptă"), şi coordonator al comunităţii de informaţii (al serviciilor secrete ungare). Traducerea după versiunea în limba engleză a interviului (cu titlul János Lázár: Dorim să rămânem unguri !), apărută la The Budapest Beacon, un site anti-Orbán administrat de un cetăţean american. Probabil la acest site face Lázár aluzie în interviu, când pomeneşte despre bani americani şi ziarişti români de investigaţii care le acordă asistenţă colegilor unguri de la un anumit site.

Traducerea altui interviu de la Magyar Hírlap, cu preşedintele parlamentului ungar, László Köver ("Un nou SZDSZ ar putea fi gândit de americani") şi preluat tot de The Budapest Beacon (cu titlul László Köver: Ungaria trebuie să-şi caute aliaţi în alte părţi) este postată sub cea a interviului lui Lázár.

http://riddickro.blogspot.ro/2014/12/ungaria-si-orientat-serviciile-secrete.html

Riddick spunea...

Sistez traducerile după Orbán, în urma declaraţiei sale despre aşa-zisa "armată europeană":

Trebuie să ne gândim foarte serios la crearea unei armate comune în spaţiul comunitar şi avem nevoie de o armată adevărată, unde să avem un singur limbaj comun, în care se dau instrucţiuni într-o singură limbă, să se înţeleagă toată lumea, să nu fie doar o armată de formă, ci să aibă şi fond acea structură militară comună europeană, de care zic eu că avem nevoie.

Dacă totuşi a fost doar o tactică de camuflare în vederea pregătirii ieşirii Ungariei din UE, s-ar putea să mă fi înşelat. Dar nu prea cred... La fel ca şi în cazul lui Nyquist (nici pe ăsta nu-l mai traduc), şi-a dat arama pe faţă.

Riddick spunea...

Reiau traducerile (preluări, deocamdată), după discursul din "parlamentul european". Sper să nu mă fi înşelat!

http://riddickro.blogspot.com/2018/09/discursul-premierului-ungariei-in.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Hunor Kelemen, 2012: "Sigur, vorbim despre Statele Unite ale Europei şi eu, din acest punct de vedere, pe termen lung, văd o ieşire din situaţia actuală prin crearea acestei structuri. Atunci şi România, ca stat, va avea o autonomie în interiorul Statelor Unite ale Europei, în interiorul „statului mare". Trebuie să tindem către aceste lucruri şi să discutăm foarte sincer şi foarte deschis".

Postări populare: