19 iulie 2013

USL îi bagă la plată pe proprietarii "despăgubiţi"


Ticăloşia USL: recuperarea posesiei asupra proprietăţii (prin despăgubiri băneşti plătite de statul spoliator) este văzută ca o dobândire "nouă" de proprietate/venit, care... ar trebui impozitată.

După samsari, proprietarii "mari" (de unde va începe "pragul", mare-mic?). Adică, ce fel de taxe ar fi trebuit să plătească? Ce, statul le-a dat chirie în ~60 de ani? (decretul de naţionalizare a imobilelor din 1952).

Ponta: "Facem eforturi cu cei de la ANRP şi cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi sistemul de impozitare pentru cei care au încasat despăgubiri în sume foarte mari şi nu au plătit până acum niciun fel de taxe."

Scriam, în 2011: "Citiţi cu atenţie prospectul"
În atenţia eventualilor simpatizanţi liberali ai USL, care au revendicat proprietăţi naţionalizate - iată viziunea USL în privinţa restituirilor, exprimată de Victor Ponta:
''Să reparăm ceea ce a fost neclar şi ceea ce s-a stricat în special prin Legea 247 din 2005, atunci când retrocedările s-au făcut dincolo de ceea ce se datora din punct de vedere istoric şi legal şi susţinem în totalitate şi solicităm celor din coaliţia de la putere să sprijine proiectul legislativ pe care l-am depus în Parlament privind confiscarea bunurilor provenite din activităţi ilicite. Cred că asupra acestui lucru putem avea un consens politic şi în acest fel bunuri, averi provenite din surse ilicite pot face obiectul confiscării.''

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: