09 martie 2013

USL consimte la aplicarea eurodiktatului


"Condiţiile", de fapt, întăresc obiectivul iniţiatorilor.
 

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat sambata ca Romania ar putea lua in considerarea propunerea facuta de patru state UE privind instituirea unui mecanism privind statul de drept, dar cu conditia reducerii curentelor populiste si cresterii solidaritatii.

Corlatean a fost intrebat in ce masura poate fi de acord cu propunerea facuta presedintelui Comisiei Europene de catre patru state UE privind instituirea unui mecanism pentru respectarea statului de drept.

"Propunerea viza realizarea unui mecanism care sa asigure conformitatea in primul rand cu setul de valori fundamentale apartinand UE, daca aceasta propunere vizeaza si asigurarea unor principii fundamentale ale UE precum solidaritatea si respingerea unor idei privind noi linii de demarcatie, o Europa cu mai multe viteze, si dimpotriva, mai multa solidaritate intre mai vechii membri si mai noii membri, respingerea populismului si curentelor populiste, foarte prezente o serie de state paradoxal cu o veche democratie, atunci ar putea fi o idee extrem de interesanta pe care si noi o putem lua in considerare", a explicat ministrul de Externe.

Ministrii de Externe ai Germaniei, Olandei, Danemarcei si Finlandei i-au transmis vineri o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in care ii cer sa propuna un mecanism de interventie impotriva statelor care incalca statul de drept si valorile fundamentale ale UE.

"Pot confirma primirea acestei scrisori semnate de cei patru ministri de externe din Germania, Olanda, Danemarca si Finlanda. Este o contributie interesanta care merge cam in aceeasi directie cu ceea ce presedintele Barroso a prezentat in discursul sau despre starea Uniunii (...) Noi ne dorim sa continuam sa lucram la aceste aspecte si consideram aceasta scrisoare ca o importanta contributie", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

8 comentarii :

Gogu spunea...

Cine va accepta asa ceva, respectiv pierderea intregii suveranitati a Romaniei in favoarea unei instante suprastatale, NEALESE si dictatoriale, numita ''comisia europeana'', va trebui sa suporte consecintele actului de tradare de tara.
Acesta va fi examenul major al clasei politice, in urma caruia isi va cistiga dreptul de a mai exista, sau de a disparea in forma si continutul din ultimii 23 de ani.
Este de dorit ca acest infantil Corlatean, caruia ii place sa se asculte cind '' se exprima'', sa fi vorbit in nume propriu si sa retracteze rapid mirsavia scapata din prostie si infatuare.
Daca nu o va face , iar USL il va sustine, actuala putere, ca si fosta, laolalta, trebuie considerate ca fiind forte agresoare si tratate ca atare !
Deja romanii nu se mai pot face ca nu vad ca sint condusi de forte ostile ce trebuie contracarate !
Acum ar urma ca, in numele apararii democratiei , statului de drept etc., ''comisia europeana'' sa treaca la arbitrarea unor situatii de politica interna, cum ar fi, spre exemplu, dorinta extremistilor unguri de a obtine, neconstitutional, ''autonomia teritoriala pe criterii etnice''.
O fi gindit Corlatean o asemenea eventualitate cind s-a exprimat ?
Puterea trebuie sa dea explicatii sau sa plece !
Un nou diktat ar fi prea mult !

Riddick spunea...

S-a mai exprimat pentru și Sebastian Lăzăroiu, deci tema e "transpartinică".

Rămâne ca noi să avem inspirația de a îndepărta de la putere aceste elemente antinaționale.

Simeone spunea...

Dictatura cainilor!

A cata oara in istorie!
M-am saturat de usurinta cu care acesti criminali seculari calca in picioare alte tari.

Riddick spunea...

Fără cozi de topor interne ar rămâne doar vorbe. De ce îi tolerăm pe trădători, de ce îi votăm iar și iar și iar ?

Riddick spunea...

Ponta e de acord cu noul proiect de eurodiktat - "mecanismul de intervenție", ducând discuția în ideologic (stânga vs dreapta), unde de fapt e vorba de principiul suveranității statale. Un principiu de drept internațional, valabil și acum, des invocat de Ceaușescu, este cel al neamestecului (din exterior) în treburile interne ale unui stat. Ceaușescu nu-l respecta în realitate, participând la subversiunea sovietică globală, iar după 1989 principiul a fost minimalizat în mod interesat.
.........

"Sustin standarde europene clare, cuantificabile, este un lucru foarte bun pentru Romania si atunci fripturistii vor ramane fara multa munitie in declaratiile lor", a motivat premierul, adaugand ca sunt romani care fac mai mult rau Romaniei prin declaratii politice decat alti politicieni din afara tarii.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Budapesta, seful executivului a subliniat ca este un lucru important introducerea unui astfel de mecanism pentru ca in estul Europei au existat in anii trecuti derapaje grave de la democratie si de la standardele europene care nu au fost insa mult prezentate in vest pentru ca apartineau unor guverne de dreapta.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14383923-victor-ponta-despre-introducerea-unui-mecanism-privind-statul-drept-sustin-standarde-pentru-toate-tarile-care-incalca-democratia-exista-derapaje-tarile-care-inventat-democratia-occidentala.htm

Anonim spunea...

E rau cind se misca caruta in loc iar PROSTI inping la ea dupa manuale alternative. O Europa a Natiunilor Unite le-ar sta in git ANARHO-COMUNISTILOR(pardon socialistilor populari). "Am facut 13 ani de puscarie pentru un neam de idioti" PETRE TUTEA

Riddick spunea...

Nu înțeleg ce ai vrut să spui în a doua propoziție. A treia e rostită cu năduf, și dacă Țuțea ar mai trăi, ar repeta-o.

Anonim spunea...

Socialisti populari(eu le spun SPECIALISTI POPONARI) nu sunt de acord cu o uniune de state indepndente (nationaliste) bazate pe respectul reciproc, de cultura si civilizatie. Dusmanul e in sanul Europei si isi c-am dau sema prea tirziu de unde a venit acest SARPE INVENINAT printre ei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: