19 noiembrie 2012

România culege strugurii de pe moşia UE cu botniţa pusă



Ca să nu-i slăbească smalţul dinţilor de la aciditate...

USL a decretat care va fi bugetul UE

Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014 - 2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune. USL, ca majoritate de guvernare în acest moment în Parlamentul României şi foarte posibil ca viitoare coaliţie câştigătoare a alegerilor din 9 decembrie, solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi, primului-ministru, miniştrilor, ca în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe această poziţie exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European.
  • Răgete, urale, ovaţii...

Priorităţile strategice ale eurobăsismului

(apud consilier Iulian Chifu) :
"Şi pentru ştiinţă, interesul naţional nu se votează, e produsul elitei".
"Avem o problemă cu definirea consensuală a interesului naţional – atât la nivelul clasei politice, al specialiştilor, cât şi al societăţii în ansamblul său."
"Singurele elemente de permanenţă sunt angajamentele noastre faţă de organismele internaţionale de care aparţinem plus organismele financiare, dar în lipsa altor elemente perene sau permanente acceptate, şi în contextul scindării societăţii şi aprofundării rupturii din interiorul societăţii, şi aceste angajamente sunt astăzi puse sub semnul întrebării. Oricum, ele nu alcătuiesc o viziune asupra României de mâine, nu conturează un proiect de dezvoltare a ţării, de unde dificultatea conturării şi construirii unui profil strategic al ţării şi a unui proiect strategic al României."
 

  • "Angajamentele NOASTRE" ?! ALE VOASTRE !

    UDMR presează USL să oficializeze regionalizarea bugetară

    Vicepreşedintele politic al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Laszlo Borbely, se va întâlni luni, 19 noiembrie, începând cu orele 13:00, cu Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, potrivit unui comunicat de presă. Evenimentul va avea loc în Capitală, la sediul Ministerului Afacerilor Europene (MAE). În cadrul acestei întrevederi, Laszlo Borbely îi va înmâna reprezentantului guvernului documentul Transilvania 2020, un proiect care cuprinde programul UDMR de dezvoltare economică pe termen lung. 

    Coşea dă lecţii despre "interesul naţional"

    • Coşea a fost membru al "grupului de lucru van Rompuy" (2010), care a elaborat aşa-zisul "semestru european" (avizarea bugetelor naţionale de către CE). În grup, "reprezenta România" (n'aşa ?!). Absurditatea "semestrului" constă în faptul că CE ia la cunoştinţă despre schiţa de buget ÎNAINTEA parlamentului naţional, eventualele modificări introduse de guvern putând fi răsturnate la parlament, chiar readus bugetul la forma iniţială.

    Bnculescu : Bugetul UE 2014-2020, compromis şi resemnare

    Concluzie :
    Cata ipocrizie poate curge pe holurile de la Bruxelles, pentru cei 6% din bugetul Uniunii Europene, de peste 100 miliarde de euro, in fiecare an, repartizati functionarii aparatului administrativ bugetofag, cate zeci de mii de salarii si pensii peste 15.000-20.000 de euro pe luna, pe viata mai sunt necesare acestei minciuni la care suntem supusi sistematic ?
    Initial constructia Uniunii Europene reprezenta un scop nobil, nu un bazar, nivel la care a ajuns astazi, in care totul se negociaza pe bani si pe suferinta unor popoare, care au crezut atat de mult si cu cat entuziasm in respectiva arhitectura.
    S-a creat un monstru comunitar, care se intareste an de an si incearca sa ne convinga de cat de dependenti suntem de acesta, de inteligenta, viziunea si harul sau in a ne face bine.
    Stiati ca la un sondaj realizat de Consiliul IMM-urilor din Romania, in urma cu cateva saptamani, cu marja de eroare apropiata de zero, peste 80% dintre IMM-urile tarii noastre au declarat ca nu vor sa mai auda vreodata de fonduri europene, dupa toata deceptia si dezamagirea suportate in mod nemeritat in ultimii 7 ani ?
    Dar ce spun eu, sa asteptam concluziile summitului UE din 23 noiembrie 2012 si mai discutam !


    Pentru ministerul condus de Dobrițoiu, colonelul „freacă“ Duda, mai onorabil decât colonelul Hagi

    MApN a precizat pentru „Curentul“ că intrarea sa oficială în rândurile militarilor, în calitate de ofițer activ, s-a făcut la data de 15 iunie 2005, adică imediat după alegerile parlamentare din 2004 și instalarea în fruntea guvernului a liberalului Călin Popescu Tăriceanu, un mare fan al monarhiei. „Ofițerul și-a desfășurat activitatea în Ministerul Apărării Naționale în perioada 2005-2009. Printre funcțiile îndeplinite se numără și cea de șef departament pentru Cancelaria Primului Ministru“, ne-a precizat biroul de presă al MApN. Această apropiere a lui Tăriceanu de Casa Regală a scos pe parcursul celor patru ani de colaborare, circa 2,5 milioane de euro din banii Guvernului pentru așa-zisă promovarea a României de către Casa Regală. În realitate, o serie de vizite și excursii ale membrilor Casei Regale plătite generos din bani publici, în condițiile în care bunurilor redate Casei Regale în urmă cu câțiva ani de zile depășeau ordinul zecilor de milioane de euro. 

    Bruxelles - Un topos malefic

    Am folosit mai sus cuvântul diversiune. Să mă explic: La Yalta-Malta s-a decis, printre altele, că neamul ăsta românesc, ca și altele, va ajunge mai ușor acolo unde i-au hotărât ei locul, dacă acest neam își va pierde curajul și elanul, dacă vor reuși ei să ne strecoare în suflet sila de noi înșine și alte gânduri negre, decepții sinucigașe etc. Ați știut ? Eh, dacă n-ați știut, aflați că textul dumneavoastră se potrivește ca o mănușă cu obiectivele propagandei anti-românești, așa cum au fost ele concepute de cei care pun în practică deciziile de la Yalta-Malta. Și din alte conclavuri de asasini mondiali. V-ați prins cu ei tovarăș, domnule Fumurescu ? Nu cred.

    Tembelizarea agresivă

    Decupându-i-se eticheta de trădător şi lipindu-i-se alta, cu rang de virtute şi onoare, o fantomă care a bântuit prin Europa pe banii poporului român a fost transformată în erou. După actul trădării de ţară (nu de neam, că nu-i din neamul românesc), de la 23 august 1944, regimul pro-sovietic l-a aruncat ca pe-o măsea stricată. La sfârşitul lui 1947 şi-a luat calabalâcul şi „pe-aci ţie calea”, nu înainte de a se fi târguit cu Groza şi ai lui pentru renta viageră de care a beneficiat până în ’72, când Ceauşescu i-a retezat-o. Gonit ca un câine vagabond, în 1990, s-a reîntors fără ruşine ca să primească şi ce nu i-a aparţinut vreodată. Azi, beneficiază de privilegiile unui fost şef de stat, în loc să fie acuzat şi judecat pentru trădarea ţării. L-au cadorisit cu un pogon de „doctorate” Honoris Causa. Recent, de ziua naşterii sale, i-au pus bustul într-o piaţă pe care au botezat-o după numele senectuţii sale. Păi, pe vremea asta de criză, când nu se găsesc parale pentru o paradă militară de Ziua Armatei Române sau de Ziua Naţională a României, pentru bustul unui trădător s-au găsit. Ar fi fost mai simplu să mai aştepte: îl puneau cu picioarele într-o găleată cu ciment, apoi, pe soclu, îi dădeau cu var, şi gata statuia, în mărime naturală. Era mai economic. Ştiut-a senectutea sa cum a trăit vreodată românul? Ba şi-a mai adus şi „urmaşi la tronul din fundul curţii”, cum scria cineva. A găsit chiar un nepot de pripas pe care l-a rebotezat din Nicholas în Nicolae, ca să dea bine la români. 

    Năstase, mai bine bate-ţi cuie-n cap !

    Stiu ca viata la parnaie nu e vesela. Bucura-te, insa, ca aroganta fata de natiune nu se pedepseste, caci ajungeai vietas la „draga nenii” si nu mai puneai pe net povete politice de tot rahatul. Nu are nimeni nevoie de sugestiile dumitale privind economia si dezvoltarea tarii, venite din spatele gratiilor. Daca te consideri un puscarias politic autentic si demn, vezi exemple din istoria recenta, pastreaza-ti ideile in gand si da-le pe goarna cand iesi pe poarta. Pana atunci, ciocu’ mic, dupa cum ar spune omul tau, „Micky Spaga”. Iar cand te doboara plictiseala, mai bine bate-ti un cui in cap, inghite o coada de lingura sau o bucata zdravana de prosop, care, dupa vreo patru zile, daca nu ajungi la operatie, macar iti da fiori unici la iesire. Sunt jocuri practicate de baietii din elita ocnelor, pentru alungarea monotoniei. Nu iti aduc eliberarea, ci doar cateva zile la spitalul puscariei, de unde lumea arata altfel.

    Niciun comentariu :


    Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

    Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

     

    Postări populare: