11 octombrie 2012

Václav Klaus - felicitare cu ocazia aniversării Lady Margaret ThatcherPreședintele a trimis o scrisoare de felicitare pentru Lady Thatcher

Stimată Lady Thatcher

Am plăcerea să vă transmit cele mai sincere felicitări, și în numele soției mele Livia, de asemenea, cu ocazia celei de-a 87-a aniversări. Vă doresc deplină sănătate, multă fericire, și, poate aș adăuga, de asemenea, doresc să rămâneți veselă si plină de optimism.

Mai mulți jurnaliști m-au denumit recent "Margaret Thatcher al Europei Centrale", ceea ce este foarte măgulitor pentru mine, pentru că sunteți politicianul pe care îl admir.

Multe dintre politicile dumneavoastră sunt necesare în Europa de astăzi. Ați spus, pe bună dreptate, în discursul dumneavoastră de la Bruges, că "încercarea de a suprima națiunile și de a concentra puterea la centrul unui conglomerat european ar fi extrem de dăunătoare". Există încă voci în Europa de astăzi care fac presiuni pentru o mai mare unificare și pentru eliminarea puterilor guvernelor naționale. Ideile dumneavoastră continuă să fie o sursă de inspirație pentru toți cei care care combat aceste voci și care doresc să vadă o Europă bazată pe cooperarea consimțită dintre state suverane.

Permiteți-mi, încă o dată, să vă urez o aniversare fericită.

Al dumneavoastră, respectuos

Václav Klaus


http://www.klaus.cz/clanky/3208
Începuturile politice ale lui Margaret Thatcher ("The Making of Margaret")"NO! NO! NO!" (2:02)

...şi finalul carierei politice ("Asasinarea politică a lui Margaret Thatcher").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Hunor Kelemen, 2012: "Sigur, vorbim despre Statele Unite ale Europei şi eu, din acest punct de vedere, pe termen lung, văd o ieşire din situaţia actuală prin crearea acestei structuri. Atunci şi România, ca stat, va avea o autonomie în interiorul Statelor Unite ale Europei, în interiorul „statului mare". Trebuie să tindem către aceste lucruri şi să discutăm foarte sincer şi foarte deschis".

Postări populare: