16 mai 2012

Un deputat PDL (ex-PnL) relansează tema regionalizării



Cornel Ştirbeţ, deputat de Sibiu, a anunțat că va depune luni la Camera Deputaților un proiect de lege cu titlul LEGE CADRU privind organizarea administrativă a teritoriului României:
Știrbeț propune crearea a 14 regiuni, ce ar urma să fie conduse de către un Consiliu Regional, compus din 55 - 61 de consilieri, în funcție de numărul de locuitori ai regiunii și de către comitet director, ce ar urma să fie compus din cinci membri: un președinte, trei vicepreședinți și un secretar regional. Alegeri ar urma să fie organizate doar pentru funcțiile de consilier regional, funcțiile de președinte și vicepreședinte ar urma să fie ocupate în urma unui vot al consilierilor regionali. Sibiul ar urma să facă parte din regiunea 12, alături de județele Mureș și Alba, iar capitala regională ar urma să fie în județul Sibiu. 
Deputatul Știrbeț (PDL) provine din PnL, pe plan local fiind demult (2005) un personaj controversat:
Stirbet si mertanul

Otilia Man a fost propusa pentru locul patru pe liste in cadrul sedintei Biroului Muncipal PNL, o sedinta cu "cantec". Picatura care a mai umplut din pahar a fost si o suspiciune de ajutor reciproc intre Braune si Cornel Stirbet, presedintele PNL Sibiu.

Membri din partid sustin ca "au glumit si nu prea" atunci cand Cornel Stirbet a aparut la sediu cu un Mercedes. Suspiciunea era legata ca acesta ar fi primit masina chiar din partea omului de afaceri Stephan Braune. Stirbet neaga insa vehement.

"Masina, fabricata in 1999, am cumparat-o de la o persoana fizica, nu Stephan Braune, in decembrie 2003. Nici nu il cunosteam macar atunci. As vrea eu sa mi se ofere Mercedes-uri", ne-a declarat Stirbet. De cealalta parte, Stephan Braune a precizat ca il cunoaste pe Cornel Stirbet de circa trei ani.
Poate nu întâmplător inițiativa pleacă de la un parlamentar de Sibiu. Sibiul este o zonă de interes pentru Germania, care a sponsorizat diverse personaje și s-a implantat pe plan local:
Misiunea acestui avanpost de propaganda este promovarea unui pseudo-umanism, al carui mesaj consta in motivaţia integraţionista a Germaniei in Europa deghizata pe un fond cultural. Mitul popularizat de Germania consta in scoaterea in evidenta a cliseului harniciei si virtutilor germane, expuse in mod concret prin mijloacele MAE Berlin intr-un Walt Disney al Romaniei numit Sibiu.
Alte informații interesante despre colcăiala de interese (mai ales germane) de la Sibiu puteți citi aici și aici.

Un comentariu :

Riddick spunea...

O avea demult în cap:

2011

Cornel Ştirbeţ (PDL): Reorganizarea va aduce pierderi electorale pe termen scurt pentru PDL

http://www.infomm.ro/cornel-350-tirbet-pdl-reorganizarea-va-aduce-pierderi-electorale-pe-termen-scurt-pentru-pdl


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: