01 martie 2012

Václav Klaus - protest împotriva cenzurii practicate de Fundația Konrad Adenauer



Scrisoarea preşedintelui către directorul din Cehia al Konrad Adenauer Stiftung Hubert Gehring

Stimate domnule director,

        Am fost şocat de știrea aflată de la mai multe agenţii, în care Konrad Adenauer Stiftung, sponsorul principal al conferinţei Centrului pentru studii europene de la VŠE [Universitatea Economică] cu tema Uniunea fiscală şi direcţia UE în contextul crizei datoriilor, care este planificată pentru 7 martie anul curent, a anunțat organizatorii că dacă nu anulează participarea preşedintelui partidului
Strana Svobodných, Petr Machnu va oferi sprijinul financiar promis pentru această acţiune.

       Încă mai încerc să cred că este o greşeală sau o informație incorectă. Absolut, nu vreau să admit că ar fi posibil a vă păstra principiile limitând în acest mod brutal discuţia pe un astfel de subiect serios - cu atât mai mult în campus. Pe site-ul dvs. am constatat că sarcina Konrad Adenauer Stiftung la Praga este să caute şi să sprijine dialogul social-politic.

      
Strana Svobodných [Občanů / Partidul Cetățenilor Liberi] este un partid politic legitim şi preşedintele său Petr Mach este o figură proeminentă, nu numai pe scena noastră politică, ci şi în domeniul economic specializat. De mai mulţi ani colaborează cu Centrul pentru Economie și Politici, un think-tank pe care l-am fondat (la un moment dat a lucrat cu fundația dumneavoastră), în urmă cu mai mulţi ani a predat la Universitatea de Economie şi acum predă la Universitatea de Economie şi Management.

       Dar chiar dacă ar fi fost altcineva, chiar nu îmi pot imagina
s-ar putea preta la o astfel de presiune politică - vecină cu şantajul - organizaţia dumneavoastră respectabilă. Aceasta ar însemna că eu chiar trăiesc într-o lume destul de diferită decât cea pe care am căutat-o mai mult de două decenii, atunci când am intrat în politica cehă şi europeană. lua în considerare, probabil, în acest caz, returnarea premiului care mi-a fost acordat în decembrie 1993 la Praga de KA Stiftung .

       Sper că veți întelege de ce am fost atât de şocat de această veste. Aştept cu mare interes răspunsul dumneavoastră.

       
Václav Klaus

http://www.klaus.cz/clanky/3053

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce bine imi pare ca mai vad si altii escrocheriile pe care le face KAS. Niste mafioti care ar trebui inchisi !!! Practica santajul si mita .
Daca spui la noi ca astia sunt niste hoti se uita urat la tine tot felul de personaje platite de ei si care se tot chinuiesc sa se catere in politica...

Riddick spunea...

La noi instruiesc cadrele (de tineret, în principal, dar și altele) ale principalului partid de guvernământ.

Ce amestec mai mare poate fi, ar urma consilieri KAS pe la ministere ?!

Riddick spunea...

În Egipt a fost razie a poliției la sediile KAS și ale altor ONG-uri care se ocupau cu subversiunea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: