21 martie 2012

Cum de nu-i și România acolo ? Ciudat, nu ?!



A, da... vin alegerile, și asta ar crea complicații în plus. Pe urmă, om mai vedea.


Presseurop:

Un “Club Berlin” pentru cele mai eurofile ţări

În jurul Germaniei, “zece ţări crează Clubul Berlinului, pentru a reactiva proiectul european”, anunţă ABC la o zi după cina oferită la Berlin de Guido Westerwelle. Şeful diplomaţiei germane îi invitase pe omologii săi europeni pe care îi consideră drept “cei mai eurofili”, cei din Polonia, Belgia, Italia, Olanda, Portugalia, Austria, Luxemburg, Spania, Danemarca şi Franţa (acestea două din urmă absente). Pentru ABC, obiectivul lui Westerwelle este să:
creeze un fel de ‘club’ care se angajează să dezvolte formule permiţând să regăsească speranţa unei Europe unite, în aceste momente de criză.
Acest grup ar trebui să se reunească de cel puţin încă patru ori, în fiecare lună, şi va aborda subiecte cum ar fi coordonarea crescută a politicii fiscale şi economice, eforturile pentru a stabilza euro şi creşterea, dar şi controlul frontierelor sau politica de securitate, şi care va sfârşi prin a prezenta un document cu concluziile sale.

ABC aminteşte că încă de pe 9 martie, în timpul unei reuniuni informale a miniştrilor europeni ai Afacerilor Externe, Guido Westerwelle
s-a arătat partizan al redeschiderii dezbaterii asupra necesităţii unei Constituţii europene, o idee asupra căreia nu există consens printre cele Douăzeci şi Şapte de state membre.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Sarkozin e-n alegeri, de-aia nu a trimis Franța niciun delegat. Sunt curios ce va face Hollande, ca și ales, după sondaje, în problema tratatului fiscal. De văzut cum respectă stânga promisiunile în ultima vreme.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: