30 august 2011

Václav Klaus se declară împotriva unui "guvern mondial"



Sprijinul preşedintelui pentru cartea lui John Fonte, Sovereignty or Submission

John Fonte identifică cu precizie coaliţia instituţiilor, intereselor şi indivizilor care promovează guvernarea globală, şi aduce argumente convingătoare împotriva încercărilor de a submina statele naţionale democratice.

Oricare ar fi structura formală pe care ar putea-o avea, un guvern mondial ar controla vieţile noastre, noi neavând nicio posibilitate de a exercita o influenţă reală asupra sa. Într-o astfel de ordine a lumii, conceptul de cetăţenie ar deveni rapid pe cale de dispariţie. Dar democraţia fără cetăţeni este o contradicţie în termeni, şi termenul răspândit acum, "cetăţean al Lumii", este doar o mistificare şi o manipulare. Experienţa mea cu una dintre variantele sale, Uniunea Europeană, nu este tocmai pozitivă.

Václav Klaus, preşedintele Republicii Cehe

Click aici pentru mai multe informaţii despre cartea
Sovereignty or Submission ("Suveranitate sau supunere").


http://www.klaus.cz/clanky/2913

>> John Fonte: Sovereignty or Submission: Will Americans Rule Themselves or be Ruled by Others?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: