25 august 2011

Preşedintele Cehiei: Uniunea Europeană este un "imperiu străin"



Preşedintele Ceh Vaclav Klaus consideră că Uniunea Europeană este o putere străină şi a asemănat-o cu imperiile care au oprimat ţara pe parcursul secolelor. „Mai întâi, Viena a domnit peste noi timp de trei secole, apoi Berlinul. Apoi, au urmat cele patru decenii sub dominația Moscovei, şi apoi zece ani de libertate. Acum avem Bruxelles-ul,” a declarat Klaus în cadrul Forumului European care a avut loc la Alpbach, Austria.   

Preşedintele a răspuns în acest fel la întrebarea dacă regretă faptul că ţara sa a aderat la UE.

„După Revoluţia de catifea din 1989, pe zidurile din oraș existau inscripții: „Înapoi spre Europa” şi în situaţia dată nu se avea în vedere că am fi aparţinut Europei. Asta, însă, a fost înainte de Maastricht, care a fost o perioadă a Comunităţii Europene,” a explicat el.

Potrivit acestuia, europenii ar trebui să coopereze şi să trăiască împreună, dar că acest lucru trebuie să aibă loc prin intermediul cooperării bilaterale între guverne, decât prin „supernaţionalism”.

Klaus se adresa publicului, în mare parte, tânăr al forumului, pro Uniunea Europeană, care, conform spuselor raportorilor, a fost „uluit de atitudinea lui”.

Klaus a mai menţionat că el este, mai degrabă, în favoarea drepturilor civile, decât a drepturilor omului, şi că partidele ecologiste au cultivat o ideologie colectivistă, care „îl sperie”.

Fostul vice-cancelar austriac Erhard Busek, care prezidează forumul, l-a descris pe Klaus ca fiind un politician cu nivel intelectual foarte înalt – „de care Europa duce lipsă” – şi că a fost „important să-i afle poziţia” cu privire la aceste aspecte.“

Cehii nu au petrecut patru decenii sub comunism pentru a începe acum reglementarea pieţelor”, a spus Klaus.Preşedintele ceh a afirmat că criza economică globală nu a fost cauzată de pieţele nereglementate, dar de influenţa exercitată de către guverne.


14 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Klaus se adresa publicului, în mare parte, tânăr al forumului, pro Uniunea Europeană, care, conform spuselor raportorilor, a fost „uluit de atitudinea lui”.

Publicul tanar are creierii spalati de propaganda UE

Riddick spunea...

S-a lucrat "decenii" la aşa ceva (apud Iuri Bezmenov).

Nasol că vindecarea completă durează cca 20 de ani dacă începi "tratamentul" azi (ştia, Brucan, cu ai lui "douăzeci de ani"; dealtfel, cred că văzuse sau citise despre ce a spus Bezmenov, acea înregistrare cu Bezmenov era din 1986).

Crystal Clear spunea...

Spalarea incepe de la o varsta f frageda.Chiar 4-5 ani- ecologia, etc, etc

Riddick spunea...

Comuniştii au dat-o-n bară cu "învăţământul politic" în şcoli, poate mergea prin '46-'50 la şcolile săteşti, nu în anii '70-'80.

Toţi făceau mişto de toată treaba, de la profesori (mai cu fereală) până la elevi. Se umpleau tablele şi caietele cu texte pe care nimeni nu le lua în seamă.

Crystal Clear spunea...

Asa este !
Acum protejarea naturii a devenit o religie, chiar o isterie de multe ori

Crystal Clear spunea...

Cateodata ma intreb daca nu cumva VK
este pur si simplu lasat sa spuna lucrurile atea ca sa ne linisteasca, sa ne dea senzatia ca exista libertatea de opinie,dar, de fapt sa nu puem face nimic si sa inghitim broaste raioase....
Sa ne duca zu zaharelul.
Situatia este confirmata si de modul in care vad ca se implica in subiect blogul "In Linie dreapta".Il posteaza pe VK dar nu spun nimic despre declaratiile recente ale lui Basescu....Le ignora pur si simplu

Riddick spunea...

Cum ar putea VK să nu fie "lăsat" ?

Lupta lui va da rezultate pe teren mediu-lung, deocamdată prevalează reziduurile propagandei pompate în creiere decenii la rând.

Fiecare blog are politica lui, nu mă bag...

Crystal Clear spunea...

Da, dureaza pana oamenii vor pricepe si mai mult, vor avea curajul sa se desprinda si gandeasca

Crystal Clear spunea...

M-am uitat putin pe blog : ai facut pur si simplu o sinteza a presei romane si internationale cu profil conservator. E coplesitor !
Nu-mi vine sa cred .
Este exceptional !
Felicitari !

Riddick spunea...

Mulţumesc :)

De-acum e "cârcă", trebuie să pun în pagini multe chestii, plus că trebuie să mai scot şi alte pagini, acum în lucru.

Crystal Clear spunea...

M-am uitat per blogul lui CP.
Am ras cu lacrimi la comentariul de mai jos :

"E o scăpare, sau e intenţionat scris “guvern PPE” ? Că acum e inflaţie de euroguverne, diferă de la un salon al ospiciului la altul…"

Anonim spunea...

Sa nu trecem in partea cealalta. Adica sa aruncam si copilul cu laturile din copaie.

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Cred că a scrâşit din dinţi când a dat "click" pe "publicaţi" la comentariul meu.

@anonim: "Copilul" apăruse deja la endoscop cu malformaţii grave, totuşi "părinţii" au aşteptat să ajungă la capăt sarcina, iar acum vor să facă un savant din micul retardat. În loc de un avort la timp şi o nouă sarcină, mai cu noroc.

Crystal Clear spunea...

Da, si eu m-am mirat ca a publicat comentariul :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: