30 august 2011

Oprescu pune ceva la cale. Ţineţi-i minte la anul pe cei care sunt de acord cu chestia asta.




INFORMARE DE PRESA Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, maine, 31 august, ora 13.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti din Splaiul Independentei, nr. 291-293, etajul 3, sala de Consiliu, cu urmatoarea:

ORDINE DE ZI:
 ........... 

5. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară 'ADI EcoSal' în vederea realizării în comun a unor servicii de utilităţi publice 
 ...........
adică:

Primarul Capitalei precizează în proiectul aflat în dezbatere publică faptul că înfiinţarea acestei asociaţii de dezvoltare intercomunitară este o obligaţie a României pe care şi-a asumat-o prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Astfel, până în 2013, trebuie să colectăm, să reciclăm şi să valorificăm 60% din catitatea totală de ambalaje introdusă pe piaţa naţională. De asemenea, până la 2016, trebuie să reducem cantitatea de deşeuri biodegradabile municipale la 50% din cantitatea totală produsă în anul 1995. Iar, până în 2020, avem obligaţia de a recicla 50% din masa totală a deşeurilor menajere şi 70% din gunoiul provenit din construcţii şi demolări.

Adevărul
 adică:

În zelul sau de a îndeplini directivele aberante trasate de la Bruxelles, PDL e pe cale să îşi pună în cap bucureştenii, chiar înainte de alegeri. În articolul din România liberă, în loc de "Primăria capitalei" trebuie citit "majoritatea din CGMB", controlată de PDL (nu că n-ar vrea şi cei de la USL, dar PDL iese primul în faţă la primitul de şuturi):
 
Primăria Capitalei vrea să-i amendeze pe bucureştenii care nu colectează selectiv deşeurile şi să-i răsplătească pe cei care reciclează. Asociaţiile de locatari sunt împotriva proiectului.

Asociaţiile de locatari şi persoanele fizice din Bucureşti riscă să plătească amenzi între 1.000 de lei şi 2.000 de lei dacă nu sortează hârtia, plasticul, sticla şi metalul, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Până în 2012, firmele de salubrizare trebuie să dea asociaţiilor de proprietari şi celor care locuiesc la case containere sau saci de plastic pentru colectare selectivă şi să stabilească un orar pentru ridicarea deşeurilor sortate.

Proiectul prevede amenzi de până la 2.000 lei pentru locatarii care nu fac colectare selectivă, plus creşterea facturii de salubrizare cu 50%, şi de până la 5.000 de lei pentru operatorii de salubrizare care nu respectă programul de colectare sau nu dotează asociaţiile şi proprietarii cu saci sau containere.
 
PDL vrea să îşi pună bucureştenii în cap

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: