28 iunie 2011

Declaraţie politică: Che Guevara şi Fidel Castro de Romania - politicienii cu limbaj de maidan



Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Vă voi vorbi astăzi despre două personaje reprezentative pentru partidele pe care le conduc - useliştii; Crin Antonescu şi Victor Ponta. Auto-intitulaţii Che Guevara şi Fidel Castro de România au şocat la sfârşitul săptămânii trecute când, aflaţi la Teleorman, au demonstrat că au învăţat ceva de prin cartierele rău famate şi din mahalele în care, odată la patru ani, oferă cu generozitate mită electorală. Au învăţat să vorbească exact ca pe maidan.

Tânărul Victor Ponta, care ieri cu mândrie l-a hâţâit de pe scaunul de şef pe Marian Vanghelie, după ce căutase pe 'goagăl' şi a constatat că ex-liderul PSD Bucureşti stă mai bine în sondaje la capitolul popularitate, a vrut să puncteze în week-end la capitolul audienţe catalogându-l indirect pe preşedintele ţării beţiv şi lăudându-se că alături de prietenul său cu nume de floare şi săgeată-n piept, va încheia cariera politică a lui Traian Băsescu.

Personal cred că în acest ritm cei doi nu vor reuşi decât să-şi încheie propriile cariere. Limbajul lor suburban, discursurile pline de ipocrizie, populism şi demagogie, nu ţin loc de soluţii. şi oricum, cei doi uselişti nu au soluţii, ci doar vorbe goale.

De exemplu, duminică s-au dat mari agricultori. şi-au propus un program de reformare a agriculturii, nu pentru că le-ar păsa, ci pentru că le-a mai oferit ocazia de a-l mai ataca încă odată, nefondat, pe şeful statului. Mai exact, useliştii se dau îngrijoraţi că importăm - citez - 'şi cojile de seminţe pe care probabil preşedintele Băsescu le va mânca la televizor când se va uita la meciul lui Bute'.

Pentru mine, agricultura reprezintă un subiect serios, nicidecum o ocazie de a-mi ataca adversarii politici. Aşa că îndrăznesc să îi întreb pe liderii uselişti, mai nou experţi în agricultură, ce au făcut cu IAS-urile, CAP-urile, cu sistemele de irigaţii, cu pădurile, cât timp au fost la guvernare ? Ce s-a întâmplat în anii în care au condus ţara - nu puţini la număr - cu retrocedările terenurilor, cu redevenţele încasate de la populaţie şi făcute uitate când a venit vorba de marii latifundiari din propriile partide ? Îşi mai amintesc oare cum şi-au alimentat clientela politică, prin 2001, cu subvenţiile pe hectar ?

Până când nu vom primi răspuns la toate aceste întrebări noi, cei care chiar ne pricepem cât de cât la agricultură, nu vom accepta niciun proiect al useliştilor în acest domeniu. Mai ales că nu am putut să nu remarc faptul că fraza 'România va fi o prioritate când vom fi noi la guvernare', spusă de liderii USL, a sunat ca o piatră aruncată într-o grămadă de cioburi. Sunt doar vorbe goale, menite să înşele electoratul care nu se va lăsa păcălit de cei doi politicieni de carton, formaţi în ani de zile de către mentorul Ion Iliescu.

27 iunie 2011

Senator Vasile Nedelcu

Circumscripţia nr.12, Colegiul nr.1, Călăraşi

AGERPRES

4 comentarii :

Anonim spunea...

Prostalaul ponta..
Acest Ponta, are rasul nevolnicului. Are rautatea prostului. Are privirea meschina a omului suficient. Este de o mare cruzime si are o invidie de neegalat. Acest lucru se datoreaza micimii lui sufletesti. Se datoreaza neputintei lui de a fi puternic. Toti oamenii de nimic, nevolnici, mimeaza puterea, au o ura impotriva celor care sunt luptatori si drepti,care incearca sa faca ceva pentru tara ...

Riddick spunea...

Ce-mi mai place când apare pe la televizor, tot ce spune sună atât de nenatural... ;-)

Sper ca şi publicul să-l "aprecieze" aşa cum se cuvine.

Crystal Clear spunea...

Toata lumea spune ca nu mai este nici o diferenta intre politicieni si partide.
Toti sunt la fel

Riddick spunea...

Pâi, cam aşa ar fi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: