25 martie 2011

Societatea civilă trebuie extirpată din organismul social



Un text de pe un blog (nu pun link !) cu care nu sunt de acord 99%, dar aici a nimerit-o:

Societatea civilă

Societatea civilă merită doar un șut în cur. Prin reprezentanți. Îi cam știm care. Poate un voluntar ceva mai curajos se oferă să încaseze simbolic altceva decît plata obișnuită.

O societate normală NU are societate civilă. Se observă din propoziția anterioară cum nu prea sună ceva corect… lingvistic. Sau logic. De asta am și scos în evidență NU-ul. Fără NU ar reieși că există o societate în cadrul societății care e altceva decît societatea dar o reprezintă cel mai bine. O reprezintă fără a fi aleasă, fără a se identifica, fără să-și asume alte poziții decît mîrîiala nemulțumirii veșnice. În schimb, societatea civilă trebuie mereu consultată. Și eu cred la fel, trebuie consultată la cap. Cum trebuie verificată la buzunare, pentru a vedea cine i le umple.

Formă de parazitism toxic, de mult dovedită a fi o metodă solidă de amestec din exterior, cu structurile cele mai vocale organizate ca ong-uri. Terenul de acțiune cel mai propice (și căutat) se află undeva în vecinătatea mediilor academic și cultural, cu multe ghilimele (suficient să ne gîndim la doi dintre reprezentanții cei mai autorizați – adică cu ok de la centru - Mungiu și Patapievici).

Reprezentanții legitimi, cei care ar trebi să facă legi pentru și să respecte dorințele electorilor, ascultă mai des și în probleme importante de societatea civilă decît de cei care i-au trimis în parlament sau în alte structuri reprezentative.

De unde s-ar putea trage concluzia că parlamentarii & co sînt proști, cei care i-au ales la fel, pentru că, altfel, nu se explică de ce trebuie să gîndească pentru reprezentanți și, prin extensie, pentru societate taman societatea civilă.

Evident, aleșii nu sînt proști și nici atît de nepregătiți în ale politicii, dimpotrivă. Identifică (ajutați) repede de unde bate vîntul și se lasă purtați de această formă de lobby, ilegală și imorală. Pentru că lobby înseamnă presiune nepermisă, exercitată prin bani și șantaj, asupra unor factori de decizie.

Dacă nu întotdeauna poți identifica societarii civili cu ușurință, odată ce încep să-și dea cu părerea te prinzi repede. Chiar și așa, ar fi inutil, păgubos, să te bați cu fiecare lefegiu în parte (plus media, învelișul lor de protecție și cale de infestare). Nu, n-are rost. Cel mai simplu mod de a curăța societatea de parazitismul toxic stă în interdicția formală, riguros monitorizată, ca aleșii să se uite în gura societății civile. Nu poți opri informația să circule, dar se poate stopa legitimarea parazitului obținută prin referirile pline de respect la acesta, prin obligativitatea de a lua în considerare orice amestec al acestuia în treburile cetății.

Societatea civilă nu reprezintă societatea, nu are nici o legitimitate, nu are resursele profesionale (altfel s-ar identifica) să sfătuiască în nici un domeniu, uzurpă rolul rezervat unei singure instituții, fie pe plan local fie național, pusă tocmai pentru a decide în probleme de lege și politică în afara influențelor.

Societatea civilă trebuie extirpată din organismul social. La fel cu orice pretenție venită din partea oricărui grup, indiferent că se ascunde sub masca ambiguității voite, de a sfătui, cenzura, contesta, face presiuni asupra reprezentanților legitimi în numele unei fantome gălăgioase. Gălăgie necesară pentru a da senzația și a purta vorba că bîntuie prin cetate o forță pe care nu o putem încadra în normal, dar, vezi Doamne, de care trebuie să ținem cont.

4 comentarii :

Riddick spunea...

O scăpare - probabil vroia să scrie:

"prin obligativitatea de a NU lua în considerare orice amestec al acestuia în treburile cetății".

Crystal Clear spunea...

Daca analizam ceea ce face Societatea Civila ajungem la concluzia ca este vorba in primul rand de coruptie intelectuala.

Pentru ca aceste personaje nealese de absolut nimeni , se perinda in viata sociala , la televiziuni si raspandesc constant, pana la saturatie anumite idei si concepte.
Ca sa poti face asa ceva in primul rand trebuie sa bani si timp pentru ca trebuie sa-ti hranesti familia.
Asa ca, atunci cand vreun reprezentant autointitulat "al socitatii civile " mai indrazneste sa ceara sa fie implicat in diverse decizi care ne privesc pe toti ar trebui sa demonstreze ce venituri are.

Inainte a se implica in viata sociala sa i se ceara mai intai o declaratie de avere.
Cred ca asta ar fi solutia.

Riddick spunea...

Mă uit la C. Pîrvulescu ăla - dimineaţa la Vîntu TV, la prânz iar, apoi din nou seara (sau pe la vreo Antenă).

Dacă pui drumul (dus-întors, cca o oră), plus 30' pregătirea emisiunii, sunt 4-5 ore minim pe zi...

E clar că cineva îi întreţine, ca să latre. Mai strică şi mintea studenţilor, pe unde mai predau (SNSPA, etc...).

Crystal Clear spunea...

Exact Face asta aproape zi de zi
Aparitia la televiziuni este pur si simplu un job !

Nici chiar declaratia de avere nu-i suficienta.Ar trebui sa se implice si ANI.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: