25 martie 2011

Chiul Antenescu nu ştie ce prevede Constituţia României !



Hăăă...ăăăăă-ăăă...

Asta îmi aduce aminte de propunerile lui tov. Radu Câmpeanu : "să nu candideze (la preşedinţie) foştii demnitari comunişti, si nici cei care au fost în exil" (1990) şi "să candideze Mihai I la preşedinţie" (1992):

"Deci poate ne gândim la un sistem în care, pentru cei care nu trăiesc pe teritoriul României, condiţionăm dreptul la vot de plata a cel puţin unui impozit în ţară, că e teren, că e casă, că e alt tip de venit impozitat. Modele există. Poate ar trebui să fie şi un sistem de înregistrare electronică prealabilă a celor care intenţionează să-şi exercite dreptul la vot şi îndeplinesc această condiţie. Nu e opinia mea finală. îmi dau seama că e un subiect controversat şi că ideea ar putea naşte polemici. Dar cred că o dezbatere, atât asupra principiului, cât şi asupra metodei, merită făcută".



Numai că ipochimenul nu cunoaşte Constituţia României:

ARTICOLUL 4 - Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
(1) Statul are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai.
(2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

ARTICOLUL 5 - Cetatenia
(1) Cetatenia romana se dobandeste, se pastreaza sau se pierde in conditiile prevazute de legea organica.
(2) Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere.

ARTICOLUL 15 - Universalitatea
(1) Cetatenii beneficiaza de drepturile si de libertatile consacrate prin Constitutie si prin alte legi si au obligatiile prevazute de acestea.
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.

ARTICOLUL 16 - Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara. Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru ocuparea acestor functii si demnitati.
(4) In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cetatenii Uniunii care indeplinesc cerintele legii organice au dreptul de a alege si de a fi alesi in autoritatile administratiei publice locale.

ARTICOLUL 17 - Cetatenii romani in strainatate
Cetatenii romani se bucura in strainatate de protectia statului roman si trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, cu exceptia acelora ce nu sunt compatibile cu absenta lor din tara.

5 comentarii :

Anonim spunea...

ca si curuletz nastasian si crinolina putoare petroliberala, obsedeaza cu privire la dreptul celor din diaspora de a vota sau nu...daca o sa castige alianta "un cur largit - 3 partide impotriva romaniei", nu m-ar mira sa modifice chiar si constitutia, astfel incat celor din strainatate sa le fie luat si acest ultim drept...crinolina numai pt ca te gandesti la o astfel de absurditate, te bag in pizda matii...
la mine pe blog Hugo "Puerco" Chavez da vina pe imperialismul capitalist pentru disparitia vietii pe Marte?!?!?!?

Riddick spunea...

Ar falsifica referendumul ca în 2003, când l-au lungit pe două zile, ca să poată să declare că au venit >50% la urne. Era ordin de la bruxelles, să bage clauza cu trecerea la euro (Art. 137, paragraful 2).

jantare spunea...

Excelenta propunere, mai ales daca s-ar aplica in Romania. Ar disparea o mare parghie de frauda electorala, dependentii de sacose, ajutoare si peschesuri. Ar fi normal ca doar cine plateste impozit poate vota.

Din pacate Constitutia nu face posibila aceasta noua forma de vot cenzitar. Pentru romanii din diaspora, se poate introduce indirect prin desfintarea tuturor sectiilor din consulate si ambasade si neitroducerea votului prin corespondenta (in opinia mea, secretul votului prin corespondenta nu poate fi garantat, deci e neconstitutional)

Ca sa nu se spuna ca am fi unici in UE, Irlanda nu organizeaza sectii de vot la consulate si ambasade in nicio ocazie, nici vorba de vot prin corespondenta. Daca esti cetatean irlandez te inscrii la o sectie de pe teritoriul national si votezi unde te-ai inscris.

Ma gandesc ca inscrierea nu ar putea fi conditionata de adresa de pe fisa de impozitare. Asa s-ar putea aplica tuturor de oriunde. E la limita Constitutiei, dar cu actuala curte multe lucruri la limita au trecut, trebuie numai sa vrea cine trebuie.

Riddick spunea...

Şi cu tinerii de 18-20 de ani, care nu au avere sau slujbă, şi deci, nu sunt contribuabili, cum să se procedeze ?

victor spunea...

@jantare si mie mi s-ar parea utila reintroducerea votului cenzitar. Insa reintroducerea lui chiar in conditiile nemodificarii constitutiei e ingenioasa.

vin si eu cu o idee,emiterea unor fise de impozitare cu 0 RON.proiectul de lege ar fi astfel mai constitutional,ca oricine indeplineste conditiile poate vota...insa nu te mai poate lua nimeni de la carciuma cu o zi doua inainte sau de pe caiet si sa te puna sa votezi cu el.

Ar fi astfel doua filtre impotriva celor convinsi de sacose:
1) obtinerea fisei fiscale,chiar si cu 0 lei
2) inscrierea din timp in colegiu cu adresa din fisa fiscala (sa zicem cu 3 luni inante sunt scosi din joc betivanii si sacosarii)

Nu stiam ca in Irlanda diaspora nu voteaza,am verificat si eu pe net si e adevarat.Ca basarabean cu cetatenie romana,resping apriori ideea ca nu imi pot exprima votul...pe de alta parte, ca adept al votului cenzitar, ma gandesc ca e in logica lucrurilor ca cei care nu platesc impozit suficient sa nu voteze.Paradoxal vrand sa ii exclud pe lenesi si drojdari, lovesc in studenti si antrepenori.Voi mai reflecta la o solutie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: