22 noiembrie 2010

UDMR trebuie să se ţină de cuvânt : Geoană, OUT !



Mircea Geoană trebuie să plece de la preşedinţia Senatului, după ce Comisia pentru Învăţământ a Senatului s-a întrunit împotriva regulamentului, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR, Marko Bela.


'Comisia de Învăţământ, adică majoritatea membrilor opoziţiei, s-a autoconvocat împotriva dispoziţiilor regulamentare (...) Am cuvinte foarte grave, inclusiv la adresa preşedintelui Senatului. Dacă până acum am avut dubii, în acest moment domnul Mircea Geoană trebuie să plece de la preşedinţia Senatului şi voi face totul pentru acest deziderat', a spus Marko Bela, după raportul întocmit de Comisia pentru Învăţământ potrivit căruia elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor învăţa Istoria şi Geografia în limba română..

Preşedintele UDMR consideră că membrii Comisiei pentru Învăţământ din Senat au comis un abuz grav şi că nici măcar preşedintele comisiei, Mihail Hărdău, nu a ştiut de convocarea întrunirii membrilor acesteia.

Liderul UDMR s-a arătat nemulţumit de faptul că membrii Comisiei pentru Învăţământ au transmis, luni dimineaţă, către Biroul Permanent al Senatului raportul privind Legea Educaţiei Naţionale, care prevede ca elevii aparţinând minorităţilor naţionale de la gimnaziu şi liceu să înveţe Istoria şi Geografia în limba română.

Potrivit secretarului comisiei, Nicolae Robu (PNL), ca urmare a deciziei comisiei de învăţământ, elevii aparţinând minorităţilor naţionale ar urma să înveţe în aceleaşi condiţii ca şi în actuala Lege a învăţământului, adică în sistemul de învăţământ primar vor putea studia după manuale în limba maternă, însă, în ciclul gimnazial şi în cel liceal ei vor învăţa după manuale în limba română, iar la finalul fiecărei lecţii vor beneficia de rezumate în limba maternă


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: