16 septembrie 2010

Corupţia, ca pretext pentru infiltrarea UE în sistemele juridice ale statelor membreTema corupţiei este folosită propagandistic de europarlamentarul PDL/PPE Monica Macovei, care a organizat recent un fel de şuşă la Bruxelles, unde şi-a prezentat "iniţiativa" (nu este nicio iniţiativă, este lobby pentru un proiect pe care intenţionează să îl prezinte Comisia Europeană):
"E momentul să schimbăm actuala politică europeană care lasă măsurile anti-corupţie la latitudinea guvernelor din statele membre. Vreau să susţin un mecanism comun anti-corupţie la nivelul UE, pentru a examina modul cum aceste măsuri sunt aplicate în fiecare stat". 
"Comisia lucrează deja la asta, dar decizia este în ultimă instanţă a Consiliului European şi există deja state membre, multe, care se opun. România se opune, de exemplu.”
Manipularea are ca punct de plecare falsa premisă conform căreia Uniunea Europeană ar fi o entitate integră, reprezentativă, competentă, imparţială, şi, deci, îndreptăţită să intervină (şi) în domeniul anchetelor şi investigaţiilor efectuate de statele membre ale UE.

Dacă urmărirea achiziţiilor publice pe bani europeni ar putea fi cumva justificată, finanţarea partidelor politice şi a campaniilor nu are ce să caute printre preocupările Uniunii Europene, fiind un amestec clar în viaţa politică a statelor membre. Oare ne putem imagina imparţialitate şi obiectivitate din partea trepăduşilor UE în investigarea finanţării, de exemplu, a unui partid eurosceptic care militează pentru retragerea statului său din UE ?


Fostul contabil-şef al Uniunii Europene, britanica Marta Andreasen, a refuzat să semneze documentele financiare ale UE, după ce a descoperit numeroase "neregularităţi".

După trei ani de suspendare, a fost demisă în 2004. Acum este europarlamentar, din partea partidului UKIP, grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei - EFD (euroscepticii), şi a scris o carte despre corupţia din UE, Brussels Laid Bare. Demiterea sa a fost votată în Comisia de Buget (cu vot secret, la iniţiativa grupurilor frăţeşti PPE şi S&D-socialişti): 20 pentru/9 împotrivă, liderii grupurilor sărbătorind apoi "succesul" într-un bar, cu şampanie.
 
Curtea Auditorilor a UE nu a mai efectuat un audit financiar al UE de circa 15 ani. Aşa-zisele anchete care au mai avut loc au vizat cazuri minore.

Christopher Story
despre corupţia Uniunii Europene (filmul integral se poate viziona aici):

 

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

MM a fost infiltrata special ca sa demonstreze ca justia romana si implicit Romania este o tara slaba
Impotenta Monicai Macovei cat a fost ministrul justitiei a mutat-o asupra intregii tari.
Serviciile rusesti sunt bagate atat in justitia romana cat si in Parlamentul European
Cata coordonare si timing !
Special au pus-o pe MM sa declare ieri ca justitia romana e corupta pentru ca azi sa-i dea toata lumea dreptate si astfel Romania sa intre sub tutela UE.

Asta-i crunta realitate.
Trist dar adevarat.
Intelegem ieri de la B1TV ca exista o multime de "servicii" private : al lui Vantu, ale lui Patriciu , ale lui Dumitru Iliescu
Prezenta lor se simte prin reteaua mafiota locala .

Trebuie sa ne aparam tara si mai profesional decat pana acum

Riddick spunea...

S-a creat Serviciul de Informaţii Militare. Să fie într-un ceas bun !

Tonomatele măzgăleau: "Şi-a tras Oprea serviciu secret!"

Dom' profesor a zis mai aluziv, pensii militare vs pensiile doctorilor, blabla. Ăla când intră în sistemul militar, ştie că poate oricând să moară, în plus nu are voie să deţina firme sau afaceri.

Nu că Armata RSR, din care provin pensionarii de azi ar fi fost nuştiuce lucru măreţ, dar nu poţi discrimina pensionarii militari între ei.

Crystal Clear spunea...

Am auzit tonomatele zicand ceva despre Oprea.
N-am stiut.Era si cazul !
Parerea mea este ca a fi sef de stat implica si o educatie care are legatura cu disciplina.
L-am urmarit pe Basescu.Se vede a vine din zona militara, marina.
Disciplina, organizarea te ajuta sa razbesti in cele mai grele momente a vietii.
Am avut si eu niste momente foarte grele in viata cand o prietena mai in varsta imi spunea : intra in rutina,fa numai ce e programat sa faci pentru supravietuire...
Cred ca ar trebui sa fie un sistem de pensii la fel pentru toti, si unul in plus, separat pentru militari.
Dar si SELECTIA militarilor trebuie sa fie pe masura !

Crystal Clear spunea...

Vad ca se agita la B1TV Andrea Pora care o divinizeaza pe MM de parca-ar fi Maica Tereza

Vreau sa vad daca zice ceva de UE

Riddick spunea...

Hopa! Se agită falanga Soros-GDS... schimb canalul pe B1 TV. Thanks! :)

John Galt spunea...

Ceva interesant..

Riddick spunea...

Despre unul dintre ei, Hilder, am o postare aici:

EU Hitler's Dream Come True


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mihai Giurgea, 2012: "Oamenii au început să-şi dea seama că societatea trebuie condusă nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii. Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început să miroasă."

Mihai Giurgea, 2014: "Îmi convine şi că România a devenit colonie germană: că sub conducere românească, m-au furat cu toții 20 de ani!"

Mihai Giurgea, 2014:
"România NU MAI E sub controlul politicienilor români. România nu mai e nici măcar sub controlul poporului român (lucru care pe mine, personal, mă bucură foarte tare!). România e condusă în clipa asta dintr-un oraş numit Washington. Nu din oraşul Bucureşti."

 

Postări populare: