16 iunie 2010

PNL, o fraudă ideologică


Valeriu Stoica: "Oricât de discutabile ar fi soluţiile propuse de actualul guvern, nu se poate contesta că ele sunt în acord cu principiile dreptei. PDL, cu toate defectele sale, s-a comportat ca un partid de dreapta, şi-a asumat riscurile electorale şi politice care rezultă din soluţiile severe pentru care şi-a asumat răspunderea, în schimb PNL s-a situat pe poziţia PSD şi în felul acesta a spulberat definitiv mitul apartenenţei sale la familia partidelor de dreapta şi reformiste", a spus, pentru MEDIAFAX, liderul liberal-democrat.

Stoica, fost preşedinte al PNL a susţinut că formaţiunea liberală "este un partid de stânga, ca şi PSD", liderii săi demonstrând, prin comportamentul din ultimele luni, că sunt "împotriva reformei, a principiilor de dreapta".


"PNL avea şansa să se salveze ca partid de dreapta, nu a făcut-o. Nu numai că a refuzat intrarea la guvernare, dar prin discursul său a fost demagogic, iresponsabil, oportunist, a dezamăgit irevocabil prin vorbe şi fapte", a mai spus Stoica.

Vicepreşedintele PDL crede că aceia care mai susţin că PNL este "de dreapta" nu fac altceva decât să participe "la o imensă fraudă ideologică".


4 comentarii :

Despina spunea...

Si mie mi-au placut foarte mult sublinierile de ieri ale lui V.Stoica

Riddick spunea...

O treime din votanţii lui Antonescu au înţeles asta, nevotând Geoană la turul doi.

Anonim spunea...

Lasă că la moţiune, discursul lui Crin Antonescu a fost singurul discurs cu adevărat demn de un om de stat (din acest punct de vedere îl surclasează clar pe maestrul Stoica şi intră în galeria marilor oratori ai Parlamentlui României).

Iar fraudulos este PD-L-ul: peste noapte din social-democrat devine liberal (populist).

Riddick spunea...

Are câteodată talent Filfizonu', dar mai are mult pâna la om de stat.

Deocamdată este un trepăduş al unor interese meschine, penale şi antinaţionale.

PDL urmează traseul normal: omidă - fluture, la PNL este exact invers.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: