21 aprilie 2010

Uite cine vorbeşte !

Regizorul filmului "Avatar", James Cameron, susţine că există un lobby al "negaţioniştilor încălzirii globale", iar cele "câteva greşeli" ale oamenilor de ştiinţă care susţin "încălzismul", despre care publicul a aflat (de fapt, este vorba despre dezvăluirea existenţei unor falsuri grosolane şi sistematice în bazele de date care ar trebui să ateste veridicitatea AGW - Anthropogenic Global Warming sau încălzirea globală provocată de activităţile umane).
Cameron deplânge faptul că teoriile "negaţioniştilor" sunt tot mai mult însuşite de public.



"Iar persoanele care predică această negare a încălzirii globale şi exploatează acest, cum să-i spun ? sentiment de teamă, ei sunt cei care trebuie să răspundă în faţa copiilor mei pentru lumea pe care o predică şi pe care aproape că o şi creează, care va fi o lume foarte sumbră".

14 comentarii :

Satirikon spunea...

Tinere Riddick, mai are rost sa discutam ce e cu incalzirea asta globala? Daca imi amintesc bine am avut cea mai dura iarna din ultimii 10 ani si nu doar noi, ci cam totu cei cu 2-4 anotimpuri. E un fas cum a fost si gripa porcina. Sistemul lucreaza...si inca bine. Banul sa vina, prostul sa spere. Au prosperat companiile farmaceutice asa cum au prosperat si cei care au facut prozelitismul global warming-ului.
Ah, iar am nervi :(

Riddick spunea...

Brrr.... :)))

George spunea...

Nu discut aici Marea Teapa a cinematografiei 3D(avatar si alice in tara minunilor sunt MEDIOCRE dpdv.artistic) ci tot de ilici si modelul lui din America,AL GORE : http://www.contrafort.md/2007/157-158/1370.html respectiv http://www.urbaniulian.ro/2010/01/26/nobelul-pentru-incalzire-globala-bazat-pe-o-eroare-unde-sunt-meteorologii-care-ziceau-ca-in-romania-ianuarie-2010-va-fi-neobisnuit-de-cald-33-de-romani-morti-din-cauza-gerului/

Riddick spunea...

George, nu voi intra în zonele neverificabile ("depopularea", etc), doar aspectul ideologic şi cel economic.

Stânga, după prăbuşirea URSS şi a socialismului în Europa de Est, trebuia sa se reinventeze, asa ca a adoptat ecologismul şi mondializarea.

"Noile tehnologii" sau "tehnologiile curate" scot produse mai scumpe si mai nocive. Becurile "ecologice" conţin mercur, ca şi tuburile fluorescente. Dacă într-o încapere de sparge vreunul, se pot inhala vapori toxici de mercur.

Ecologiştii militanţi nu vor energie nucleară, nici termocentrale. Ce propun atunci, nu ajung doar hidrocentralele si "moristile", cel puţin deocamdată.

Mihai (C.T.) spunea...

Hai să nu-l suspectăm pe Cameron de prezenţă de spirit.
Omul e artist, utopic şi "afumat" prin definiţie, iar în cercurile "naive" (ca să fiu elegant) în care se învârte dacă nu crezi în încălzirea globală eşti desfiinţat pe loc.
Banii şi celebritatea n-au fost, nu sunt şi nu vor fi niciodată leac pentru stupizenie.

Riddick spunea...

Nu-l consider naiv, ba dimpotrivă, un vector de propagare a "The Brave New World".

Mihai (C.T.) spunea...

Cred că mergem prea departe.
Biserica Încălzirii Globale este doar o sectă sponsorizată de industria producătoare de mărfuri "ecologice".

Riddick spunea...

...dar şi o nouă ideologie.

Mihai (C.T.) spunea...

Poate în intenţie :)
Cât de credibil poate fi un "încălziţionist" (uite cu îmbogăţim limba română :)) care NU umblă cu acoperit cu frunze şi NU călătoreşte călare pe un catâr în drumul spre sala de conferinţe care ARE aer condiţionat.

Despina spunea...

N-am stiu ca becurile ecologice pe care le-am pus in toata casa au mercur!!
Esti sigur?

Si eu cred ca vorbim despre noua ideologie eco-stangista.
"comunism updated"

Riddick spunea...

@Mihai: Mai prinde, la tembeli... :)

@Despina: 100% sigur. Mercurul chiar daca se depune pe pardoseala (particule microscopice), se evaporă treptat.

Oricum, un fumător cu vechime are deja "stocat" mult mai mult. :)

Despina spunea...

S-au spart vreo 2 becuri in ultimii doi ani.
Tot cam de atunci m-am lasat de fumat asa ca eu si mercurul suntem "even"
:)

Satirikon spunea...

Of, deci ar trebui sa renunt la cele 15 tigari pe zi :(

Despina spunea...

Greu...:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: