30 aprilie 2010

EurActiv şi RFI vs. Vaclav Klaus



"EurActiv - cea mai respectata sursa de informatie europeana"

"EurActiv în România - informare obiectiva, echilibrata a opiniei publice românesti"

Cam aşa se recomandă portalul de ştiri EurActiv.

Dar este departe de adevăr. De exemplu, în articolul de astăzi - Klaus: 'Nu vreau o patrie a tuturor europenilor' este atacat preşedintele ceh Vaclav Klaus, unul din puţinii şefi de stat din UE care nu răspund la ordinele Sovietului Suprem de la Bruxelles.

Articolul este preluat de la Radio France Internationale.

Articolul atacă o cuvântare a lui Klaus - Doubts over the Current Form of European Integration, care a apărut pe siteul lui Klaus la "English Pages", însă a dispărut inexplicabil la momentul la care scriu această postare. Din fericire, am salvat textul mai devreme, aici.

După traducerea în engleză a versiunii originale în limba germană, titlul ar fi "Îndoieli asupra formei actuale a integrării europene", şi totuşi cele două siteuri europropagandistice titrează: Klaus: 'Nu vreau o patrie a tuturor europenilor''.

Redau câteva mostre de la EurActiv, fără alte comentarii:


Deja din titlul cuvintarii, rostita in limba germana, se desprinde directia de bataie a presedintelui ceh: „Critica formei actuale a integrarii europene” („Kritik der heutigen Form der europäischen Integration”). Cuvintarea face parte dintr-un ciclu de conferinte, initiat in urma cu 10 ani de fostul ministru german de externe, Joschka Fischer.

Asistenta care a fost prezenta la conferinta lui Klaus nu a aflat noutati, ci a reintilnit pe un politician reticent la tot ce nu este in concordanta cu propriile sale pareri eurosceptice, tributare unui neo-liberalism economic virulent amalgamat cu un soi de conservatorism de tip vechi.

Descriindu-se ca „ceh, praghez si central-european”, Klaus a criticat cu asprime ceea ce a numit el, „centralismul Bruxelles-ului”, a atacat multiculturalismul si Uniunea Europeana care, chipurile, nu tine cont de particularitatile istorice ale diferitelor tari membre.

Presedintele intreba retoric daca Tratatul de la Lisabona, pe care l-a semnat abia dupa multe ezitari, va aduce Europei mai multa democratie si prosperitate. Tot el a dat raspunsul: „Nu!” 
Dupa Klaus, Tratatul nu este altceva decit un „inlocuitor de constitutie”, folosit la Bruxelles ca instrument de intimidare de catre o echipa supranationala.

„Dupa deceniile lui Ronald Reagan si Margaret Thatcher, si dupa prabusirea comunismului, domina iarasi social-democratismul cu mentalitatea statului de aprovizionare, cu impozite mari, cu opresiunea si deformarea pietii.”
Klaus vrea o alta Europa, bazata pe relatii rationale si de prietenie, formata din state suverane si egale.

„Nu vreau o patrie organizata de sus. Sper ca se poate rosti acest termen in Germania: patrie. Deci, [nu vreau] o patrie a tuturor europenilor.”
In opinia lui Klaus a sosit vremea reflectarii asupra Europei, mai ales dupa esecurile plebiscitare inregistrate in mai multe tari care au respins incercarile de introducere a unei constitutii comune.


Şi ştiţi ceva ? vreau şi eu aceleaşi lucruri ca şi Vaclav Klaus !

24 de comentarii :

Despina spunea...

Mai bine nu semna Tratatul de la Lisabona.....
Probabil a fost presat s-o faca.

Despina spunea...

Voila:

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-7187049-vladimir-putin-propus-fuziunea-gazprom-naftogaz.htm

Riddick spunea...

Curtea Constituţională a Cehiei era moştenită (ca şi componenţă) de la vechea majoritate socialistă. Să vedem alegerile de anul acesta ce vor aduce.

Curtea a declarat constituţionale acele prevederi ale Lisbon Treaty care au fost contestate de Klaus, şi UE a aprobat, la mişto, "derogările" cerute de Cehia, prin Klaus.

Idioţii de la Bruxelles se vor trezi când vor fi luaţi cu asalt, precum Palatul de Iarnă de la Petrograd.

Chestia cu Gazprom era perfect previzibilă, dupa ce ucrainenii şi-au pus singuri laţul de gât.

Anonim spunea...

nu stiu, eu inca mai cred intr-o europa unita dar nu socialista...singuri nu valoram nici cat o ceapa degerata...
te astept la mine pe blog unde Maimutzoiul Isteric Socialist, Hugo Chavez, si-a facut cont pe Twitter

Riddick spunea...

Termenii se exclud (unită/socialistă). Însă "echipa" transnaţională face atâta zgomot, că pe unii i-a năucit complet şi nu mai văd sforile care sunt trase.
Dar deja cadavrul a intrat în descompunere, ceea ce se întâmplă în Grecia este de-abia începutul pentru "eurozonă".

Despina spunea...

Portugalia este si ea pe marginea prapastiei.
Sa vedem ce sfori se mai trag la noi.
Mare, mare noroc avem ca a iesit Presedinte TB.
Altfel eram in colaps de mult de tot.

Si asa inca este inca plin de functionarime la stat.
La noi la Primarie stau ca sardelele lipite una de cealalta si trantesc usa in nas cand ajungi la ora 14,00 fix-cum ca "programul s-a terminat!" ( ridica si tonul si se uita si urat la tine)

Riddick spunea...

Nu mai merge propaganda comunistă cu "hău, hău, hău !", acuma s-a mai stilizat niţel, vin fundaţii, oratori, workshopuri, happeninguri, "ziua porţilor deschise", eheheeee....

Despina spunea...

Green Peace, Amnisty International,Pro Democratia-
Te doare capul !

Riddick spunea...

Plus pionii plantaţi prin partidele politice. Ăştia ne cred idioţi ?!

Despina spunea...

Tocmai pe noi, care vorba aia:
ne-au pacalit in 1996- cu Constantinescu,apoi in 2004-2008 cu Tariceanu.
Am inceput sa ne prindem,mai ales cand tipii astia plantati isi fac blog si se agita in jurul cozii...

Riddick spunea...

Hmmm...hmmm... Ţapu' şi-a ieşit din minţi, s-a deconspirat aiurea, ce face acum e un circ grotesc.

Despina spunea...

E jalnic.
Ca si Iliescu, de fapt

Despina spunea...

Nu stiu daca l-ai citit pe TRU :

http://www.europalibera.org/archive/Ungureanu_blog/1/2269/2272.html

Riddick spunea...

TRU scrie foarte bine, ca de obicei. Ar trebui să apară mai des pe la televiziuni.

Anonim spunea...

despina
de ce nu pot accesa blogul tau?

Riddick spunea...

Ea nu are blog, doar profil pentru platformă Blogger.

Profilul, pe Bloger sau WordPress, este util fiindcă astfel nu poţi fi confundat cu altcineva care ar posta comentarii în numele tău, cu care n-ai fi de acord.

Despina spunea...

NIDC ( neinfectat de comunism)
A tzine un blog de calitate este si asta o meserie.
Prefer sa citesc ,sa judec si eventual sa comentez.Exista profesionisti cum este Riddick :)
. Cateodata mai raspundesc pe un forum ceea ce mi se pare deosebit de interesant scris de altii.


Ce minciuni s-au tot spus la RFI -cum ca acum se desfasoara un miting de 10000 persoane in Piata Guvernului.Exact cand se anunta asta la radio treceam pe acolo si nu era absolut nimeni in fata Guvernului

Riddick spunea...

Şi la Realitatea se vorbea de 10000 de persoane. La asemenea mulţime nu mai era loc sa treaca masinile.

Despina spunea...

Piata Victorie=fata Guvernului.
Este o minciuna sfruntata.
Erau in Piata Palatului in fata unei nscene unde ii tot numara unul la microfon -adusi din toata tara cu autobuzele

Despina spunea...

Apropos de Adam Michnik-am o carte cu un titlu care spune tot:
"Marturisirile unui dizident convertit"...

Riddick spunea...

Michnik este un fost troţkist. A participat la discuţiile cu uşile închise ţinute cu Soros, Walesa(agentul KGB "Bolek") şi conducerea comunista poloneză (1989), când s-a stabilit scenmariul tranziţiei poloneze. Privatizări "pe alese", etc.

Din "gândirea" lui Michnik:


“o lovitură de stat mascată”- despre guvernarea gemenilor Kaczynski.

Adam Michnik a criticat biserica, devenită “una a monologului”, l-a caracterizat pe fostul preşedinte Kaczynski drept reprezentantul unei “Polonii a fricii, speriată de modernizare” şi a precizat că “proiectul antiliberal din ţările noastre e unul real”.

„Când sunt la Cluj preferă să ascult, decât să fac pe deşteptul. Această dezbatere despre lustraţie mă interesează foarte tare. Prefer însă s-o ascult decât să mă prefac că ştiu mai multe decât oricare dintre voi, românii. Problema stă în detalii. Am avertizat că sub deviza luptei împotriva corupţiei, se poate ajunge la construirea unui stat miliţienesc, pentru că aceasta era deviza lui Hitler”

Despina spunea...

Daca-mi spui de Soros atunci m-am lamurit.

Azi m-am intalnit cu un tip mi-a fost vecin cand eram copii si care din cate cate stiu eu e cumnat cu A Nastase.A ajuns mare director de banca,tot "redistribuit" prin planurile de tip Soros.Tipul a ajuns atat de sus ca nici nu ma mai saluta..

Despina spunea...

A Michnic intra in categoria "predicatori"

Riddick spunea...

"Predicatori", ce fac jocul "rentierilor". Revin mai pe seară.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: