11 noiembrie 2021

Ploaia care va veni 
Le va potopi pe toate

 

Minireactoarele ar urma să fie dispuse pe lângă baze militare "strategice" (o parte dintre ele vor fi adăugate ulterior). Pentru "autonomie energetică", adică asigurarea permanentă a energiei electrice, inclusiv "în cazuri extreme". Da, şi în acele cazuri sau mai bine zis, şi în acel caz. Al Războiului spre Est. Nu-i o întâmplare că Licuriciul începe plasarea lor pe Flancul Estic (până acum nu doar RO, ci şi BG, PL şi UA). 

Este singura explicaţie: economic, minireactoarele nu sunt competitive, costul energiei fiind cam cu o treime mai mare faţă de "variantele clasice", chiar şi cele nucleare. Degeaba propaganda susţine contrariul: NU este aşa. Una dintre explicaţii ar fi că deşi costurile per minireactor se diminuează odată cu scăderea puterii livrate (faţă de unul clasic, este cam de 1:10), totuşi costurile cu siguranţa şi celelalte costuri aferente tehnologiei nucleare "nu descresc liniar".

Strident şi acest angajament extern asumat de Ioh-anus (fără niciun ministru pe lângă el, măcar de formă) şi repede preluat de "cutiile de rezonanţă" ale propagandei. Menţiune specială aici: "orbanistul" (?!) Daniel Gheorghe, parlamentar PnL, dat de oficine gen Active News drept "conservator", "naţionalist".

Jalnică, totuşi, "soluţia" apelării la UE pentru a contracara şmecheria cu minireactoarele. Dar dacă astfel s-ar împiedica diseminarea riscului nuclear în teritoriu ("conform necesităţilor de consum", blabla), atunci, ei bine... de ce nu?!

  • SoM - Sons of Mayonnaise: Nu cred că neapărat suspendarea lui Iohannis a declanșat aceste discuții, ci simplul fapt că PNL, reprezentantul PPE in România, a ajuns atât de jos in sondaje încât riscă disoluția înainte de dispariția după PNȚCD  in buda istoriei, ceea ce PPE nu-și permite să se întâmple de când s-a instaurat oficial odată cu revoluția portocalie din 2004 la comanda României, de aceea a pistonat serviciile să acționeze pentru salvarea PNL cu orice preț. În '89, Partidul a pierdut bătălia cu Securitatea prin sprijin extern. De atunci, Securitatea a reînviat toate partidele istorice ca să facă opoziție celui ce avea să reprezinte după lovitura de stat din '89 Partidul, adică FSN, ulterior FDSN, PDSR, PSD, partid cică de stânga, dar de fapt o sperietoare, un om de paie, un sac de box pentru partidele Securității pentru a mima democrația si bătălia politică. Vă reamintesc că din '89 încoace, România nu mai are politici de stânga, la fel ca-n țara Licuriciului, care n-a avut niciodată partide de stânga. Nu întâmplător suntem singura țară nu numai din regiune, dar din întreaga Europă care se închină la SUA. Doar știm unde a fugit trădătorul Pacepa si cine a finanțat Europa Liberă si alte oficine, deci e la mintea cocoșului cine a organizat lovitura de stat din '89 în același timp cu invazia Panama, precum si perpetuarea atitudinii specifice Războiului Rece la mult timp după terminarea lui in politica externă a României in toți anii postdecembriști, chiar și astăzi . Cu alte cuvinte, știm de la cine luăm ordine si a cărui colonie am devenit din '89 încoace cel puțin in politica externă, iar din 2004 încoace, după revolutia portocalie si odată cu intrarea in NATO, acest lucru e mai mult decât evident, iar prin aderarea la UE am devenit si satelit/satrapie a PPE dpdv al politicilor interne, PPE care l-a sprijinit atât pe Băsescu, cât si pe Iohannis si care a impus politicile de jaf neoliberal si de austeritate în România, provocând până astăzi două crize sociale și economice cu partidele si președinții impuși de el să conducă România.
  • Nu-s de acord cu perpetuarea numirii slugilor din Sistem ale globaliştilor tot "Securitate" chiar şi dacă-i adevărat că atunci au trădat în favoarea ălora. Să nu deviem atenţia de la pericolul prezent spre un pericol considerat (fie şi după nume) unul "deja decedat".
  • Surse: Citu nu se lasa, le-a spus liderilor PSD la negocieri ca tot el vrea sa fie prim-ministru. Nu-l vrea deloc pe Ciuca / Antena 3 anunta ca Florin Citu a insistat sa fie el premier. „Citu a zis de fata cu ceilalti ca el nu-l vrea pe Nicolae Ciuca pentru ca ar pierde partidul!”, a transmis postul de propaganda al PSD. Citu a mai spus ca el ar prefera ca premierul sa nu faca parte din PNL ci sa fie un independent. Mai mult, Antena 3 mai sustine ca liderul PNL „a lasat sa se inteleaga ca ar prefera, mai degraba, premier de la PSD decat pe Ciuca”. Citu a fost sustinut de Kelemen Hunor, care le-a spus celor de la PSD ca e firesc ca premierul sa fie presedintele partidului. La randul sau, Marcel Ciolacu le-a spus celor de la PNL si UDMR ca propunerea PSD pentru postul de premier este „Marcel Ciolacu”.
  • Pâi, e simplu: PnL NU mai vine cu propunerea Ciuciucă, iar dacă cumva Ioh-anus îl scoate exact pe ăsta din jobenul desemnării, în aceeaşi zi se reuneşte conducerea PnL şi se anunţă ieşirea din negocierea cu PSD şi să-şi facă Ciuciucă majoritate cu cine morţii mă-sii o şti.
  • Cătălin Berenghi: MITINGUL SUPAPA Va anunț ca nu voi mai participa niciodată la un miting  organizat sâmbăta sau duminica. Acele mitinguri sunt organizate in general, de anumite grupuri sau structuri cu rol de "SUPAPA". Mitingurile "SUPAPA" au rolul de a dezamorsa furia oamenilor care este la cote alarmante, asemănător anilor 89-90. Exista deja un tipar al mitingurilor " SUPAPA":
  • - Sâmbăta seara, când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo.
  • - Duminica seara când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo;
  • - Vara dupa orele 16:00, în Piata Victoriei, când temperatura era in unele cazuri și de 72°C la mivelul asfaltului;
  • - Vara în Parcul Izvor, în luna august (unde nimeni nu este deranjat, nici măcar câinii care-și fac nevoile) în plin sezon estival când oamenii sunt plecați la munte sau la mare;
  • - Miting organizat simultan în 2-3 locuri, pt a sparge forța celor care au întrat in tipar dar nu sunt ăia care manipulează și dau direcția dorită.
  • Mitingurile "SUPAPA"  din ultimi ani în mare parte fără rezultate notabile, cei vizați vin luni dimineata la munca, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. La aceste mitinguri participanții vin, se saluta pt ca deja se cunosc unii cu alții de mulți ani, se saluta cu jandarmii în uniforma și în civil, cu civilii din diferite structuri care  vin și ei sa ia  pulsul și tot asa. 
  • Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti. Cel puțin 3 morți/ UPDATE: 2 morți. Ceilalți pacienți evacuați (VIDEO) / Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 20 de bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul afost lichidat.
  • UPDATE: Primele date arată că doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 18 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul a fost lichidat.
  • S-a întâmplat din nou. Şi se va mai întâmpla din nou şi din nou şi din nou. Până ce vom face ce trebuie ca cetăţeni, sau până le va ieşi mutarea cu privatizarea sănătăţii (că, nu-i aşa?! "statu' nu mai poate duce tot...").
  • Defuncta democrație și ce-o mai veni după / Eu unul nu plâng după democrație. Era oricum o amăgire, care paraliza energiile societății. Ea poate funcționa doar în societăți echilibrate. Nu de egali, că asta nu e posibil, dar echilibrate măcar în unele aspecte exterioare, pe care le tratează. Așa, capturată cum era și transformată într-o butaforie, într-un spectacol de pantomimă, ținea în amorțire poporul, care credea că are reprezentanți, care se ocupă. Că acum se confruntă cu evidența că reprezentanții nu se sinchisesc de părerea lui, nici măcar de supraviețuirea lui, la o adică, ba chiar sunt deciși să persecute majoritatea pentru programul minorității, are suficiente aspecte benefice. Aș fi chiar bucuros că se întâmplă asta, dacă aș avea certitudinea că va urma o trezire colectivă. Mă îndoiesc că se va întâmpla și, oricare va fi starea post-democratică nu va fi mai grozavă. Democrația însăși ar fi funcționat și ar fi fost chiar varianta optimă, într-o societate cu valori solide interiorizate. Dimpotrivă, plutocrații au atacat de decenii valorile înalte, cât timp făceau pe democrații. Și au pus bazele unei anti-civilizații. Materialismul și urâțenia specifică acestei anti-civilizații fiind interiorizate temeinic prin școală (parțial), industria culturală (preponderent), nici dictatura de după nu poate fi decât de rău augur. Fie că ea va fi a gloatei, prin răbufnire, sau a elitelor, care au servit tuturor respectivul meniu.
  • Mihai Mălaimare: Țărișoara! Dragostea nețărmurită pentru ea, țărișoara noastră, te poate face să lingi scuipatul tras între ochi și muia bine distribuită și să ți se pară că au gust de acadea cu zmeură! Lipsa ideologiei transformă politica românească în partid unic cu filiale divers colorate! Votanții, fiind prin excelență amețiți de ură sunt și pot fi considerați proști, nu este nicio problemă, iar STS ul va rezolva alegerile viitoare așa cum le-a rezolvat pe cele anterioare. Singurul concept care rezistă este omleta făcută cu ulei rânced și purtând numele de Țărișoara Lor! Nu mai știu însă cine preia ștafeta muiei, sau asta a fost ceva, așa, de vacanță, când, la Vama Veche, în pielea goală și cu vodca în creier poți, din lipsa de putere, să oferi și să primești muie! Așadar: muie, băi, nenorociților, de orice culoare și oriunde sunteți! Nu există pe lume atât emetiral cât ne-ar trebui nouă ca să scăpăm de greață!
  • Troţkimăneanu: Din cate tin minte, n-am scris niciodata favorabil despre Klaus Iohannis. N-am motive de a-mi face "autocritica". L-am considerat ab initio mediocru, ingamfat, manipulabil, fara principii si fara viziune. Totul la el emana suficienta, incantare de sine, dorinta de panegirice. E gol pe dinauntru, nu are nimic de zis. Din nefericire, chiar si cele mai negre presimtiri ale mele (si nu doar ale mele) au fost intrecute cu asupra de masura de realitate. Klaus Iohannis este direct responsabil de "fenomenul Citu". Sindromul Citu deriva din sindromul Iohannis. Klaus Iohannis a fost primus movens in dezastrul soldat cu revenirea PSD la guvernare. In ultimele luni, comunicational vorbind, Klaus Iohannis a esuat in chip serial. Tampenie dupa tampenie, gafa dupa gafa, aberatie dupa aberatie. Omul e indubitabil nu doar mediocru, ci de-a dreptul stupid. Intelectual, politic, moral. Un moron. Dar Klaus Iohannis este varful acestui aisberg al nesimtirii si stupiditatii E trist, e dezolant, e tarziu, la mine, la voi...
  • VIRGIL POPESCU: "Ne dorim ca, în 2026, să folosim gazul din Marea Neagră pentru a înlocui cărbunele" / "Ne-am angajat să renunţăm la producţia de energie electrică pe bază de cărbune, pentru a ne îndeplini ţintele de decarbonare. Vom înlocui cărbunele din marile complexe energetice cu gaz, de aceea suntem concentraţi şi pe gaz. De asemenea, ne dorim ca, în 2026, să folosim gazul din Marea Neagră pentru a înlocui cărbunele."
  • Lepra asta a fost adusă în mod expres în guvern, la ordinul lui Iohannis. Reluare, desigur, a unui ordin extern expres. Cu scop precis: sabotarea economiei. Iar cărbune va mai fi chiar şi după epuizarea rezervelor de gaze din Marea Neagră, mult mai rapidă dacă ele nu vor fi utilizate doar "pentru consumul intern" ci vor fi scoase la export, aşa cum este şi planul real.
  • Contracararea catastrofelor / Ceea ce este posibil să ne fie ascuns ține de rezervele globale de energie așa-zis fosilă (petrol și gaze). Dacă aceste rezerve, perfect cunoscute acum datorită cercetărilor satelitare, ar fi de natură ca, la consumul actual, să conducă spre o criză a prețurilor combustibililor fosili peste 50 de ani, să zicem, când ar începe epuizarea acestor resurse ar fi cu temei politicile de reducere a consumului. Dacă așa ar fi, de ce nu ni se spune acest adevăr, de ce el este prezentat în hainele încălzirii globale a planetei? Mai întâi, pentru că recunoașterea acestui adevăr, dacă adevăr este, ar duce chiar acum la explozia prețurilor și la o goană accelerată pentru formarea de depozite uriașe de petrol și gaze. În al doilea rând, pentru că, dacă acesta este adevărul, ne aflăm într-o mare întârziere a tranziției către forme non-fosile de energie. Cei 50 de ani ipotetici de mai sus nu sunt suficienți pentru această tranziție. Puterea enormă și cinică a complexului militaro-petrolier a ascuns (încă ascunde) graficul real al epuizării resurselor fosile. Dar acel grafic nu este un secret absolut. Așadar, pentru a face ca acest interval ipotetic de 50 de ani să fie suficient pentru o tranziție reușită, cu adevărat era necesară o terapie de șoc pentru reducerea consumului global actual.
  • Deci SE ŞTIE că petrolul (şi gazele) se cam termină, şi încă repede?!
  • Coronavirus - Orbán: doar vaccinarea protejează / Orbán a spus că până la sfârşitul anului vor fi disponibile 15 milioane de doze de vaccin în Ungaria. El a remarcat că epidemia nu se răspândeşte uniform în toate părţile ţării, de aceea au fost implicaţi în lupta de apărare angajatorii, cărora li s-a oferit posibilitatea de a comanda vaccinul sau de a trimite în concediu fără plată angajaţii care nu se vaccinează. Premierul a recunoscut că această măsură “a iscat multe controverse”, totodată a remarcat că vaccinarea generală obligatorie ar fi o decizie care “depăşeşte pragul de toleranţă acceptat de maghiari”, ei însă acceptă ca problema să fie tranşată de comunitatea locului de muncă. Prim-ministrul a declarat că în cazul angajaţilor publici care se întâlnesc cu mulţi oameni, cum ar fi cei care lucrează în serviciul cu clienţii, se va decide cu efect imediat ca cei care nu se vaccinează să fie trimişi în concediu fără plată. El a adăugat că acţiunea va continua în celelalte sectoare publice, astfel încât fiecare angajat al statului se va confrunta mai devreme sau mai târziu cu dilema: ori se vaccinează, ori intră în concediu fără plată.
  • S-a dat pe faţă şi ăsta: latră pentru agenda vaccinării obligatorii.
  • Katalin Szili: Cauza minorităţilor naţionale nu este o temă internă, ci una europeană / Budapesta, joi, 4 noiembrie 2021 (MTI) - Cauza minorităţilor naţionale nu este o temă internă, ci una europeană şi este nevoie de o reglementare completă din partea UE în acest domeniu, a declarat, joi, Katalin Szili, însărcinatul prim-ministrului ungar, la conferinţa online intitulată Protecţia drepturilor maghiarilor în Bazinul Carpatic în 2021.
  • Vai mama voastră de "eurosceptici", vă contraziceţi singuri.
  • Nine Months Before "COVID" Broke Out, Congress Began Moving to Change Definition of "Vaccine" / If the COVID-19 outbreak was a natural thing, why did Congress begin moving to change the definition of "Vaccine" in March of 2019, a full NINE MONTHS before COVID appeared in China and (theoretically) long before anyone knew that brand new messenger RNA (mRNA) gene technology would be used for a so-called "vaccine?"  Unless, of course, the outbreak was not natural and people involved in that, knew what was coming (because they were planning it), and were also planning how it would be fought; with new mRNA products?  Prior to December of 2020, a "vaccine" was considered a "Biological Product" under the US federal law. 
  • U.S. Sending Troops to Ukraine; Russia Considers Imposing "No Fly Zone" / Real trouble is on the horizon as the United States prepares to deploy the 53rd Infantry Brigade Combat Team to Ukraine and Russia announces it may impose a "No Fly" zone over the eastern Ukraine breakaway provinces known as "The Donbas." 165 U.S. soldiers are saying goodbye to their families for a while. Members of the 53rd Infantry Brigade Combat Team are getting ready to deploy to Ukraine. The Florida National Guard hosted the deployment ceremony Tuesday.
  • BULLETIN: CHINA SENDING MASSIVE MILITARY GEAR TO PORTS OFF TAIWAN / The People's Liberation Army (PLA) has begun a massive movement of heavy military equipment to the sea ports in China off the coast of Taiwan. The very large movement began yesterday (Monday) and has gotten larger today. It began with the movement of tanks on tractor trailers, through the streets of Fujian Province, it continued with the rail transfer of numerous pieces of artillery, with the road transfer of numerous armored fighting vehicles, all of which were joined at the ports by smaller, ground invasion vehicles. The sheer scope of what's being moved is ominous. Will this be the start of an Invasion against Taiwan? Stay tuned . . .
  • Middle East / News / Syria / US US transfers ISIS commanders from Hasakah to Deir Ezzor / On Wednesday morning, American helicopters carried out an airdrop operation to evacuate four individuals from the Hourana neighborhood in the city of Ras al-Ain. Interestingly, the operation was carried out without the intervention of Turkish Army and Turkish-backed militants near the Turkish border. According to available information, the transported individuals were former ISIS elements. Following the withdrawal of US helicopters from the area, Ahrar al-Sharqiya militants, in coordination with the Turkish military, entered the homes of former ISIS commanders to conduct further investigations, detaining three people accused of links to ISIS. Earlier, the US helicopters transported two more individuals from the Alouk area on the outskirts of Ras al-Ain to its illegal base in al-Shaddadi. These operations show that there is close coordination between the United States and Turkish intelligence regarding the rescue of ISIS leaders. The transfer of former ISIS leaders by the Americans comes as tensions in northern Syria have escalated due to the possibility of military action by Ankara and Turkish-backed militants.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Let's Go, Iannis!

Riddick spunea...

Ioh-anus? ("Iohannis"?)

cineva spunea...

Ne concentrăm pe Iohanis - Câțu - PNL și ne scapă extremiștii globaliști - USR+. E o furie enormă acolo că le-a fost blocată agenda și cap de afiș e închiderea țării. Nimic nu-i obsedează mai tare decât să ne închidă pe motiv de COVID. Pe toate vocile - Voiculescu, Mihăilă, Fritz - cer și au cerut tot timpul lockdown. Atenție la asociațiile de părinți care fac mult zgomot cu școala online - sunt useriste, îi cunosc.
Cine comanditează această agendă? Închidere = scădere PIB cu 4% în 2020, explozia datoriei externe. Pentru plata datoriei, ulterior vânzări ieftine de active și austeritate.
Chiar Iohanis și Cîțu s-au opus după dezastrul din 2020. Reziștii sunt cel mai mare pericol pentru România, nu trebuie să uităm. Nimeni altcineva nu are o agendă atât de nocivă, nici chiar Iohanis - PNL.

Riddick spunea...

Nu trebuie uitaţi dar mai degrabă cred că "au fost lăsaţi" drept opoziţie, să nu capitalizeze doar opoziţia reală (care este mai mult extraparlamentară). Ce, "nu ştiau" PSD, PnL şi UDMR cine sunt useriştii?! "Abia acum au aflat"?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: