07 iunie 2016

O spun pe şleau: cei care admit "inspecţiile" şi amanetează resursele României comit acte de trădare


... Iar o naţiune sănătoasă ar trebui să-şi stârpească trădătorii. Radical, exemplar, complet !

Trece şi 2016 şi tot "n-a fost timp" pentru recalcularea şi legiferarea noului regim de redevenţe la extracţia de materii prime din zăcăminte. Ponta zicea în 2012 "de la anul", apoi în 2013 - "din 2014, că atunci expiră 'contractul' Petrom", apoi a demisionat şi iar "n-a mai fost timp". Probabil că acum se va "justifica" nelucrarea la regimul redevenţelor prin schimbarea de guvern de la final de an electoral. Din nou, "n-a mai fost timp"...

Vin inspecţii UEiste la resursele ROMÂNEŞTI, cu ameninţări şi bătând din picior:

Inspectori ai Directiei General Competitie, o structura a Comisiei Europene, fac in aceste zile o investigatie in Romania la trei mari companii din domeniul gazelor naturale - Romgaz, Transgaz si Petrom, au declarat pentru HotNews.ro surse din domeniul energetic. Verificarile ar avea legatura cu o posibila actiune de impiedicare a exportului de gaze naturale.

UPDATE Romgaz confirma actiunea de control. "Confirmam actiunea de control. Aceasta se afla in curs de desfasurare, prin urmare nu putem face comentarii cu privire la motiv", a precizat Romgaz pentru HotNews.ro.

Verificarile au inceput ieri la Transgaz si au continuat astazi la celelalte companii vizate. Potrivit surselor citate, inspectorii DG Competition ar fi preluat accesul la computerele unor angajati din companiile mentionate. Potrivit surselor citate, ar fi o actiune fara precedent in Romania din partea DG Competition.

HotNews.ro a contactat companiile vizate si reprezentanti ai Ministerului Energiei va reveni cu detalii pe masura ce acestea vor fi furnizate.

Problema blocarii exorturilor de gaze este mai veche. Multi ani, a fost aplicata o politica la nivel guvernamental de taraganare a exporturilor, iar acest lucru s-a reflectat asupra lipsei de investitii a Transgaz pe partea de interconectari. De altfel, Romania se afla chiar in procedura de infringement din aceasta cauza.

HotNews.ro arata in octombrie 2012 ca Romgaz si Petrom s-au angajat in fata Guvernului sa nu exporte gaze pe perioada liberalizarii preturilor. Atunci, cei doi mari producatori de gaze, Romgaz si OMV Petrom, si-au dat acordul de principiu, fata de autoritatile statului, ca pe perioada liberalizarii preturilor, sa nu exporte gaze. Practic, Romgaz si Petrom s-au angajat sa nu vanda in afara, chiar daca exportul va fi posibil din punct de vedere legislativ si tehnic. Vezi aici cum s-au angajat Romgaz si Petrom sa nu exporte gaze.

Comisia Europeana a decis, in vara anului trecut, sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a UE pentru ca tara nu a adoptat un plan de urgenta privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, obligatie pe care trebuia sa o indeplineasca de trei ani si jumatate.

Autoritatile romane nu au facut demersurile necesare in vederea realizarii unor investitii de interconectare cu statele vecine, respectiv cu Ungaria si Bulgaria.

In acest moment, interconectarea cu Ungaria este facuta prin conducta Arad-Szeged, insa doar pe sensul de import, nu si export. In ceea ce priveste Bulgaria, proiectul privind realizarea conducteti Giurgiu-Ruse taraganeaza de cel putin trei ani.

Singura interconectare pe sensul de export este cu Republica Moldova prin conducta Iasi-Ungheni, insa nu foloseste la nimic. Conducta exista, insa exporturi nu se fac deoarece conducta se opreste la Ungheni unde sunt prea putini consumatori.

Regulamentul (UE) nr. 994/2010, pe care Romania trebuia sa-l aplice, are ca obiectiv garantarea faptului ca statele membre sunt bine pregatite pentru a face fata unor eventuale intreruperi ale aprovizionarii.

Statele membre au avut obligatia de a adopta aceste planuri pana la data de 3 decembrie 2012. In noiembrie 2013, Comisia a trimis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere deoarece aceasta nu a adoptat un plan national de urgenta.

Vom reveni cu amanunte

4 comentarii :

Anonim spunea...

NU MAI ARE CINE SA STIRPEASCA TRADATORII !!!
Nu zic mai mult fiindca ar fi neproductiv, dar asta este : NU MAI ARE CINE .
In stadiul in care ne aflam numai ''reconstructia'' din temelii a Statului mai poate salva Romania !
Dar cine sa initieze si sa conduca un astfel de proces , opunindu-se , cooncomitent, presiunilor celor interesati de mentinerea a ceea ce exista acum !!!


Riddick spunea...

E greu, dar nu imposibil.

Anonim spunea...

De acord !
Vezi ca iar scrie cu caractere ''minuscule'' pe latura stinga a paginii de start !

Riddick spunea...

O să remediez "definitiv".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: