04 iulie 2014

Troţkymănenii au dezinformatRecenta vizită a lui Aleksandr Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, mason şi membru important al Clubului de la Roma. Aşadar, se poate afirma că Dughin are girul Clubului. Turcescu, HotNews şi Tismăneanu vorbesc despre "a treia Romă" (Moscova), în legătură cu o aşa-zisă întâlnire a lui Dughin cu ierarhi şi preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române, trecând sub tăcere sau menţionând ca un amănunt neimportant identitatea organizatorului (tot numele de Roma apare, deh). Scopul ? Trebuia distrasă atenţia de la colaborarea ocultă UE-Rusia, desigur.

ActiveNews vine cu amănunte:
Surse apropiate acestora ne-au transmis că singura informaţie reală din cele publicate online este că vizita lui Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, preşedintele filialei Clubului de la Roma pe Europa şi al Centrului de Cercetări al Clubului de la Konstanz, Germania, pentru “un schimb de valori intelectuale”.
REVISTA BLOGURILOR cu o FOTO exclusivă cu DUGHIN în România. Sursa lui Turcescu şi Tismăneanu s-a dat pe faţă: “Kaghebistul”

Încă nu s-au stins ecourile bloggeristice ale vizitei “secrete” a sociologului rus Aleksandr Dughin în România. După cum suntem informaţi de colegii noştri din presa electronică, televiziunea grupului de interese al cărui exponent frecvent este Elena Udrea şi unde, urmărind identitatea vizuală a site-ului vedem doar poze cu Traian Băsescu, Dan Voiculescu, Elena Udrea şi, mai nou, Klaus Johannis, am numit B1 TV, urma să fabrice ieri o emisiune din care să reiasă cu “ideologul lui Putin” a stat patru ore la palavre cu Patriarhul României, PF Daniel, după care s-a dus val-vârtej la Mănăstirea Petru Vodă, la indicaţiile şefului Bisericii Ortodoxe Române. Anterior, portalul Hotnews dezinformase grosolan, “pe surse”, că “eminenţa cenuşie” de la Kremlin s-ar fi întâlnit cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Mănăstirea ctitorită de acesta în Suceava, Dorna Arini.

Degeaba a contestat oficial orice întâlnire a lui Dughin cu vreun reprezentat al Bisericii chiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pr. Costel Stoica, şi degeaba a protestat ierarhul tomitan al Bisericii Ortodoxe, arătând că la data invocată, când Dughin de abia ateriza în România, el se afla deja în Grecia, “informaţia”, presărată “deontologic” cu amănuntul fără nici o legătură cu subiectul că “IPS Teodosie a fost primul inalt ierarh ortodox in istoria BOR cercetat penal” a rămas, cu tot falsul ei, pe site-ul numit.

------------------------

Elucubraţiile răspândite simultan de bloggerii Vladimir Tismăneanu şi Robert Turcescu prin care se încerca să se demonstreze o legătură inventată între Biserica Ortodoxă Română şi “Mişcarea Eurasiatică”, pe lângă ideea de-a dreptul tembelă că Rusia se află în spatele Afacerii ţigăneşti în care a fost târât şeful statului de propriul său frate, ne-au determinat să încercăm să aflăm şi opiniile participanţilor la mult mediatizata “întâlnire de taină”, cina publică de la hotelul-restaurant “Diesel” din Floreasca, unde ne-am şi deplasat pentru a sta de vorbă cu personalul. Convivii lui Dughin şi ai însoţitorului său basarabean au fost: Mircea Popa, preşedintele Fundaţiei Rusia – România, poreclit “Kaghebistul”, Călin Mihăescu, editorul în limba română a lucrării lui Dughin “Bazele geopoliticii” – prezentat de bloggerii numiţi ca fiind “liderul” unei inexistente “Mişcării Eurasia” din România -, şi graficianul Eugen Mihăescu, cetăţean american şi ilustrator al publicaţiilor The New Yorker şi New York Times şi fost ambasador al României al UNESCO, împreună cu soţia sa.

Surse apropiate acestora ne-au transmis că singura informaţie reală din cele publicate online este că vizita lui Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, preşedintele filialei Clubului de la Roma pe Europa şi al Centrului de Cercetări al Clubului de la Konstanz, Germania, pentru “un schimb de valori intelectuale”. În aceasta a constat si cina de la “Diesel”, cu excepţia prezenţei lui Mircea Popa, cel care, de altfel, este şi cel care a transmis bloggerilor politici Robert Turcescu şi Vladimir Tismăneanu toate datele, în versiunea fabulist- exagerată, a întâlnirii, împreună cu fotografia prezentată ca “exclusivă” şi obţinută “pe surse” de către Turcescu. “Sursele” lui Turcescu şi Tismăneanu au fost una singură: cel poreclit “Kaghebistul”, au afirmat persoanele citate. “Trageţi singuri concluziile”, au conchis acestea, nu înainte de a ne trimite spre opinia publică a lui Eugen Mihăescu despre această întâlnire, opinie prezentată în Cotidianul sub titlul “Tismăneanu & Comp” [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Radu Bălănescu (Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, la gala MLNR), 2019: "Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru".

Postări populare (nu P.P.E. !):