Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

04 iulie 2014

Troţkymănenii au dezinformatRecenta vizită a lui Aleksandr Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, mason şi membru important al Clubului de la Roma. Aşadar, se poate afirma că Dughin are girul Clubului. Turcescu, HotNews şi Tismăneanu vorbesc despre "a treia Romă" (Moscova), în legătură cu o aşa-zisă întâlnire a lui Dughin cu ierarhi şi preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române, trecând sub tăcere sau menţionând ca un amănunt neimportant identitatea organizatorului (tot numele de Roma apare, deh). Scopul ? Trebuia distrasă atenţia de la colaborarea ocultă UE-Rusia, desigur.

ActiveNews vine cu amănunte:
Surse apropiate acestora ne-au transmis că singura informaţie reală din cele publicate online este că vizita lui Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, preşedintele filialei Clubului de la Roma pe Europa şi al Centrului de Cercetări al Clubului de la Konstanz, Germania, pentru “un schimb de valori intelectuale”.
REVISTA BLOGURILOR cu o FOTO exclusivă cu DUGHIN în România. Sursa lui Turcescu şi Tismăneanu s-a dat pe faţă: “Kaghebistul”

Încă nu s-au stins ecourile bloggeristice ale vizitei “secrete” a sociologului rus Aleksandr Dughin în România. După cum suntem informaţi de colegii noştri din presa electronică, televiziunea grupului de interese al cărui exponent frecvent este Elena Udrea şi unde, urmărind identitatea vizuală a site-ului vedem doar poze cu Traian Băsescu, Dan Voiculescu, Elena Udrea şi, mai nou, Klaus Johannis, am numit B1 TV, urma să fabrice ieri o emisiune din care să reiasă cu “ideologul lui Putin” a stat patru ore la palavre cu Patriarhul României, PF Daniel, după care s-a dus val-vârtej la Mănăstirea Petru Vodă, la indicaţiile şefului Bisericii Ortodoxe Române. Anterior, portalul Hotnews dezinformase grosolan, “pe surse”, că “eminenţa cenuşie” de la Kremlin s-ar fi întâlnit cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Mănăstirea ctitorită de acesta în Suceava, Dorna Arini.

Degeaba a contestat oficial orice întâlnire a lui Dughin cu vreun reprezentat al Bisericii chiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pr. Costel Stoica, şi degeaba a protestat ierarhul tomitan al Bisericii Ortodoxe, arătând că la data invocată, când Dughin de abia ateriza în România, el se afla deja în Grecia, “informaţia”, presărată “deontologic” cu amănuntul fără nici o legătură cu subiectul că “IPS Teodosie a fost primul inalt ierarh ortodox in istoria BOR cercetat penal” a rămas, cu tot falsul ei, pe site-ul numit.

------------------------

Elucubraţiile răspândite simultan de bloggerii Vladimir Tismăneanu şi Robert Turcescu prin care se încerca să se demonstreze o legătură inventată între Biserica Ortodoxă Română şi “Mişcarea Eurasiatică”, pe lângă ideea de-a dreptul tembelă că Rusia se află în spatele Afacerii ţigăneşti în care a fost târât şeful statului de propriul său frate, ne-au determinat să încercăm să aflăm şi opiniile participanţilor la mult mediatizata “întâlnire de taină”, cina publică de la hotelul-restaurant “Diesel” din Floreasca, unde ne-am şi deplasat pentru a sta de vorbă cu personalul. Convivii lui Dughin şi ai însoţitorului său basarabean au fost: Mircea Popa, preşedintele Fundaţiei Rusia – România, poreclit “Kaghebistul”, Călin Mihăescu, editorul în limba română a lucrării lui Dughin “Bazele geopoliticii” – prezentat de bloggerii numiţi ca fiind “liderul” unei inexistente “Mişcării Eurasia” din România -, şi graficianul Eugen Mihăescu, cetăţean american şi ilustrator al publicaţiilor The New Yorker şi New York Times şi fost ambasador al României al UNESCO, împreună cu soţia sa.

Surse apropiate acestora ne-au transmis că singura informaţie reală din cele publicate online este că vizita lui Dughin în România a fost organizată de Călin Georgescu, preşedintele filialei Clubului de la Roma pe Europa şi al Centrului de Cercetări al Clubului de la Konstanz, Germania, pentru “un schimb de valori intelectuale”. În aceasta a constat si cina de la “Diesel”, cu excepţia prezenţei lui Mircea Popa, cel care, de altfel, este şi cel care a transmis bloggerilor politici Robert Turcescu şi Vladimir Tismăneanu toate datele, în versiunea fabulist- exagerată, a întâlnirii, împreună cu fotografia prezentată ca “exclusivă” şi obţinută “pe surse” de către Turcescu. “Sursele” lui Turcescu şi Tismăneanu au fost una singură: cel poreclit “Kaghebistul”, au afirmat persoanele citate. “Trageţi singuri concluziile”, au conchis acestea, nu înainte de a ne trimite spre opinia publică a lui Eugen Mihăescu despre această întâlnire, opinie prezentată în Cotidianul sub titlul “Tismăneanu & Comp” [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):