26 mai 2014

Trebuie să fiu de acord - parţial - cu BlogaryMai puţin în privinţa punctelor cu Iohannis şi Macovei. De asemenea, nici punctul cu renunţarea lui Antonescu nu e valid (de asta are nevoie PSD: de un "băsist" în turul doi):

Cîteva concluzii rapide ale alegerilor. Finalul unei elite politice.


 • Dreapta trebuie să lupte pentru liberalizare, dereglementare și privatizare, nu pentru pușcării, restricții, centralism și etatism.
 • Dreapta trebuie să lupte pentru omul simplu, pentru familie, pentru oamenii care muncesc și se zbat, nu pentru un construct monden-intelectual al susținătorului dreptei. Susținătorul dreptei are părinți bolnavi, copii de educat, facturi de plătit, are nevoie de job, are nevoie de repere, are nevoie de liniște, siguranță, de casă și masă, nu de parașute și papițoi împăunați
 • Toți liderii partidelor de dreapta ar trebui să facă cel puțin un pas în spate. Pe termen lung spre nedeterminat.
 • Mircea Diaconu e marele pariu cîștigat de Antena 3 împotriva tuturor, chiar și împotriva lui Ponta. E dovada că sistemul polițiot nu e soluția.
 • Mesajul alegătorilor pentru dreapta: Chiar dacă îi băgați în pușcărie și le interziceți să candideze tot vă bat la alegeri. Dreapta nu poate încerca la infinit să-și învingă inamicii penal și administrativ.
 • PMP nici măcar n-a fost un proiect politic. A fost doar un moft de divă cu lingăi în coadă, parașute, mere și mondenități de tabloid.
 • PDL ar trebui să refuze orice negocieri cu PMP. PMP ar trebui să se desființeze și membrii săi să revină pe persoană fizică în PDL, dacă sînt primiți. Blaga ar trrebui să-și dea urgent demisia. Liderii PNL și PDL ar trebui să anunțe renunțarea la candidaturile la președinție ale lui Antonescu și Predoiu și stabilirea unui candidat comun împreună cu celelalte partide de pe dreapta.
 • Blaga își dă demisia doar dacă PDL scoate un scor cu minus în față. Nu e departe. Să așteptăm alegerile din 2016.
 • De la 3-ul ăla din fața scorului PSD Ponta scapă de Dragnea, iar noi nu scăpăm de Udrea, Base, Antonescu și Blaga.
 • Nu se mai pune problema unificării dreptei în jurul lui Traian Băsescu. Băsescu poate cel mult participa la o asemenea unificare, de pe o poziție foarte slabă însă. Politic e scos din joc.
 • E prima înfrîngere reală a lui Băsescu. E și înfrîngerea care îl trimite pe tușă.
 • Candidatul lui Voiculescu a luat mai multe voturi decît partidul lui Băsescu
 • Cariera politică a lui MRU se încheie. De prezidențiale nu mai poate fi vorba.
 • Udrea, Predoiu, MRU, Diaconescu și Antonescu au ieșit din cursa prezidențială. Rămîn Iohannis și Macovei.
 • PDL a redevenit un partid minor
 • Macovei devine o opțiune serioasă pentru prezidențiale.
 • Elena Udrea e un eșec politic răsunător și la finalul carierei politice.
 • Mircea Diaconu devine un jucător important, al patrulea experiment reușit al poveștii ”victimă a sistemului băsist”, după Oprescu, Becali șI Arafat.
 • Dreapta trebuie să renunțe la sloganuri țipate ascuțit, mondenități, mere, hore, salturi cu parașuta, plimbări cu balonul, țopăială în blugi
 • Dreapta trebuie să renunțe la misecuviniști, la cei mai intelectuali dintre politicieni și cei mai politicieni dintre intelectuali, adică la ăia care-și justifică existența politică academic și existența academică politic.
Scoruri finale:
 • Alegători prezenți la urne – 5 714 814
 • Voturi valabil exprimate – 5 382 490
 • Voturi nule – 332 149
 1. PSD – 2 013 440 – 37.40%
 2. PNL – 799 907 – 14.86%
 3. PDL – 658 366 – 12.23%
 4. Mircea Diaconu – 372 730 – 6.92%
 5. UDMR – 348 587 – 6.47%
 6. PMP – 334 650 – 6.21%
 7. PPDD – 195 871 – 3.63%
 8. PRM – 145 904 – 2.71%
 9. Forța Civică – 141 391 – 2.62%
 10. PER  - 63 047 – 1.17%
 11. ANA – 51 336  - 0.95%
 12. PNȚcd – 48 842 – 0.90%
 13. Iulian Capsali – 48 752 – 0.90%
 14. Peter Costea – 40 632 – 0.75%
 15. Corina Ungureanu – 26 774 – 0.49%
 16. Partidul Verde – 18 748 – 0.34%
 17. Noua Republică  - 14 983 – 0.27%
http://www.blogary.ro/editorial/citeva-concluzii-rapide-ale-alegerilor-finalul-unei-elite-politice/

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Când aud de Blogary aud tot de planul lui Basescu....Astfel,încât sunt sigura că punctele de mai sus au fost planuite in avas.
Nu credea nimeni in PMP.
Vpor sa "reconstruim dreapta încă o data" şi înca o data, la nesfărşit cu acelasi personaje..
Chiar l-am auzit pe Valeriu Stoica cum ca scopul vieţii sale şi la 90 de ani va fi sa "reconstruiască dreapta de n ori". După ce a deconstruit-o de n+1 ori...
Trebuie să fim nebuni să mai credem în aceeaşi oameni !

Crystal Clear spunea...

Sper să nu mai cad în capcanele lor..

Riddick spunea...

Am pus postarea după o serie de articole Blogary care au început să pună sub semnul întrebării linia Băsescu, în niciun caz n-am căzut în vreo capcană.

Probabil "centrala" şi-a dat seama că Băsescu este epuizat şi deci a devenit inutil, aşadar vine o schimbare de tactică - nu şi de obiectiv.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranţă !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):