Tehnocraţi ! Când vă căraţi ?

25 ianuarie 2014

Trupa Soros subscrie (şi) la subminarea siguranţei naţionaleRomânia Curată :
ARC sustine propunerea APADOR
Desfiintati Serviciul de Telecomunicatii Speciale!

APADOR-CH precizează că încă din anul 2006, când a formulat observații cu privire la pachetul de legi privind securitatea națională, a cerut public desființarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care nu-și justifică existența ca structură independentă, militarizată și inclusă în categoria serviciilor “secrete”/de informații din sistemul național de apărare.

Unul dintre motivele acestei solicitări este, pe lângă evitarea risipei de bani publici, și riscul unei lipse de coordonare în situații cu adevărat speciale, din cauza multitudinii de servicii secrete care funcționează pe teritoriul țării.

Evenimentele care au urmat accidentului aviatic din 20 ianuarie 2014, cand victimele, aflate într-o zonă montană, nu au putut fi localizate dupa semnalul telefoanelor mobile decât cu o aproximație de câteva zeci de kilometri pătrați, nu au făcut decât să releve inutilitatea STS ca structură specială de telecomunicații cu regim de serviciu secret/de informații.

APADOR-CH consideră că este necesară desființarea STS și transformarea sa dintr-o structură informativă într-o simplă unitate tehnică, fie în cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, fie în subordinea Guvernului, urmand ca banii publici economisți prin această transformare să fie utilizați în domenii care servesc interesul cetățenilor, spre exemplu, în sănătate sau educație.

Membrii Aliantei pentru o Romanie Curată:

- Societatea Academica din Romania;
- Freedom House Romania;
- Alma Mater;
- Grupul pentru Reforma Universitara;
- Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania;
- Societatea Timisoara;
- Edu-Cer;
- Centrul pentru Jurnalism Independent;
- Asociatia Culturala Ariergarda;
- Salvati Bucurestiul;
- Grupul pentru Dialog Social;
- Pro-Do-Mo;
- Cartel Alfa;
- Academia de Advocacy;
- Centrul de Resurse pentru Participare Publica;
- Asociatia "Viitorul in Zori" (Let's do it, Romania!)
- Centrul Ratiu pentru Democratie.
- Green Peace Romania
- Coalitia Sectorului Cultural Independent
- Asociatia Cluj Today
- Liga Apararii Drepturilor Omului - filiala Cluj
- Fundatia Romanian Business Leaders

Colegiul editorial

Romania Curata are un consiliu editorial format din:

- Sabina Fati
- Ioana Lupea
- Cristina Guseth
- Alina Mungiu-Pippidi
- Narcis Iordache
- Ana Maria Mocanu
- Silvia Vranceanu
- Sorin Paveliu
- Magda Barascu
- Teodor Tita
- Virgil Burla
- Bernard Noghiu.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Deci, chiar o parte importantă din Statul Major al propagandei eurobăsiste !

Anonim spunea...

Indifeerent de motivele care-i mina in lupta , astia au dreptate cind spun ca '' STS nu-și justifică existența ca structură independentă, militarizată și inclusă în categoria serviciilor “secrete”/de informații din sistemul național de apărare.''
Mai putin in ceea ce priveste ''militarizata'', adica ar trebui sa fie civila, ceea ce e o aberatie !!!
Inainte de 1989 exista o unitate speciala ''R'' in cadrul DSS care asigura comunicatiile sigure pentru functionarea Statului si mai aveau ceva sarcini pe linia monitorizarii folosirii legale a frecventelor radio.
Astia erau, cu precadere, tehnicieni, iar fata de monstrul actual erau nimica toata.
La nivelul ''R''sa revina monstrul si sa fie inclus in SRI.
Din ratiuni de securitate privind sarcinile si misiunile, structura nu poate fi demilitarizata, mai ales in tarisoara noastra de azi.....

Riddick spunea...

Ei pun accentul pe demilitarizare, dovadă că nu propun trecerea sa la SRI.

Crystal Clear spunea...

Ăştia calcă şi pe cadravrul mamei lor..

Riddick spunea...

Şi încă zeloşi !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO:

Radu Carp, 2012: "Iar pentru a pune această întrebare în contextul României de azi, dincolo de problema naţională sau cea a păstrării Tradiţiei şi a religiei, nu cumva orice structură federală ar conveni unui stat care, oricum am lua-o, se află şi se va afla la periferia geografică a Europei ? O Românie parte a unui stat federal care să aibă aceeaşi pondere cu orice alt stat membru… ar fi sau nu în interesul naţional ? Ori este cumva în interesul naţional să menţinem aceeaşi elită birocratică necompetitivă care se auto-regenerează tocmai pentru că ne aflăm la periferie şi undele de şoc ale unui model mai eficient de organizare nu mai sunt aproape deloc resimţite ? Suveranitatea pe care unii dintre noi sunt gata să o apere cu preţul vieţii nu este nimic altceva decât un concept determinat istoric, născut pentru a legitima modelul statului centralizat împotriva unor ameninţări externe şi contestări interne".

Postări populare (nu P.P.E. !):