21 ianuarie 2014

O ţară ca foiţa de ţigarăGândul : 

Faptul cel mai înfiorător după tragedia în sine este simţământul prim născut în mintea şi sufletul autorităţilor române: noi n-avem nicio vină, noi n-am făcut nicio greşeală, noi ne-am făcut datoria. Poate alţii să fie vinovaţii, ungurii, ruşii sau eschimoşii. Când mor oamenii cu zile şi tu erai pregătit şi plătit să-i salvezi, e posibil să nu-ţi pui întrebarea „Doamne Dumnezeule, unde am greşit? Au murit oameni, a murit o fată cu lacrimile îngheţate pe obraz, ce ar fi trebuit să funcţioneze şi n-a mers?”? E posibil, dacă eşti un neom fabricat de nemernicia de partid şi de stat.

A nu-ţi asuma nimic, a te scoate nevinovat, e un reflex sfincterian al acestor creaturi care călăresc Ministerele, Serviciile, Secţiile, Inspectoratele. Poate să piară o ţară, totul e să nu-mi taie mie din salariu şi să nu mă sară la avansare.

Conştiinţa basma curată ţine loc de conştiinţa curată.

De aproape un sfert de veac privim spectacolul hidos al clasei politice – incompetenţă, incoerenţă, ticăloşie, lăcomie fără margini. Ni se pare lucrul cel mai groaznic din societatea românească. Dar sub această plagă infectată de pe piele, răul e şi mai mare. Ţesuturile şi organele interne sunt afectate până la fibră. Toată armata de directori şi şefi care chiar trebuie să facă ceva într-o situaţie critică sunt paralizaţi de tembelism şi laşitate.

Pentru ei, Dumnezeu e nimic pe lângă partidul care i-a pus în funcţii.

Dacă atât au fost în stare la prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni, putem să ne imaginăm cum ar reacţiona în cazul unei epidemii, unui cutremur, unui atentat terorist de mari proporţii?

Trăim într-o ţară subţire ca foiţa de ţigară.

10 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Bine scris..

Anonim spunea...

Cangrena a ajuns prea mare.
A devenit SEPTICEMIE !
Acum e nevoie RAPID de un antibiotic RAVOLUTIONAR sau DE AMPUTARE DE LA RADACINA !!!
Tertium non datur !
Daca nici crima prin care Iovan si copilul acela nevinovat au fost ucisi, va ramine nepedepsita, septicemia va desavirsi opera distrugerii Statului Roman !!!

Riddick spunea...

Cine să taie ("ei" ?), şi unde ?

Am auzit o variantă, c-ar fi fost totul premeditat (după incident) ca să cadă măgăreaţa pe STS, ca să se pună alt om acolo, în vederea alegerlor (STS se ocupă de transmiterea datelor de la secţiile de votare). Elicopterele SMURD nu aveau ce face (erau copaci), acolo trebuia(u) elicopter(e) MEDEVAC, cu troliu de ridicare pentru tărgi. Din dotarea MApN (or fi fost oare la baza aeriană de la Câmpia Turzii, la 40 km departare ?).

Crystal Clear spunea...

Presa acoperă totul , ca de obicei..

Riddick spunea...

MApN: "n-au putut pleca elicopterele IAR 330 cu dotare MEDEVAC, din cauza vremii". Dar cel de la SMURD, cum a putut ? Cele militare au echipamente de navigaţie pentru condiţii extreme. Nu sunt sigur că şi cele MEDEVAC, poate doar cele "de atac" - BS, tot de transport sunt (n-au blindaj, sunt mai lente şi mai mari, mai uşor de nimerit).

http://www.mediafax.ro/social/mapn-elicopterele-iar-330-nu-au-putut-pleca-luni-pentru-interventia-in-apuseni-din-cauza-vremii-11938889

Crystal Clear spunea...

Se vede de la o poştă că suntem sub atac

Riddick spunea...

În 1999, Daniel Dăianu* şi cu Radu Vasile au anulat programul "IAR Dracula" (asamblare de elicoptere de atac Bell Cobra, la IAR Braşov). "Nu sunt bani". Era vorba despre 96 de bucăţi, ca împreună cu cele 24 de IAR 330 Puma, modificate "pentru atac" (SOCAT) să atingem plafonul de 120 de elicoptere de atac prevăzut de Tratatul pentru Forţele Convenţionale din Europa. Între timp tratatul a devenit caduc, fiind denunţat de Rusia, şi au căzut doua Puma SOCAT, iar unul mi se pare că a fost casat.

* Dăianu era ministru de finanţe, iar acum este membru în "anexe" tip Bilderberg.

Riddick spunea...

Trei din 25 Puma SOCAT s-au prăbuşit. Dintre cele 25, cel mai nou era fabricat în 1987, iar cel mai vechi, în 1976.

http://www.aripi-argintii.ro/aparatdezbor.php?p=52

Crystal Clear spunea...

12%

Riddick spunea...

Da. N-am mai făcut niciunul nou de peste 25 de ani, doar am mai reparat din cele vechi, unele din afară. Acum vreo 10 ani, scandal de corupţie cu trei din Africa de Sud, cumpărate nişte epave la suprapreţ, nevandabile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):