05 ianuarie 2014

Linia reală de politică externă a PSD/USL, deconspirată la "secţiunea comentarii"O discuţie online între două matracuce, "Dana" (Daniela) Marca şi Ioana Raiciu (ambele angajate ale Ministerului Afacerilor Externe) arată poziţia reală în domeniul politicii externe a liniei 2-3 din MAE, de fapt a şobolănimii aduse acolo de PSD/USL ("şi alţii"). 

Ciripoi (S R-S) a reluat informaţia lansată de Daniela Marca, cum că ar exista un aranjament SUA-România pentru relocarea în România a membrilor organizaţiei anti-iraniene Mujahedin-e Khalq (MEK), dar cică informaţia este falsă, iar blogurile "nu ar aparţine titularilor (titularelor)". Probabil că greşelile ortografico-gramaticale vor să impună această teză, dar eu cred că aparţin titularelor.

Marca a fost la mai multe cursuri de profil în SUA şi în alte state NATO, dar inutil, se vede treaba, din moment ce şi-a însuşit punctul de vedere iranian pe acest subiect. Cu trei ani în urmă, un director din MAE comitea o gafă monumentală, declarând că "România sprijină cu tărie drepturile nucleare ale Iranului".

25 thoughts on “Întâlnire Kerry-Corlăţean la ministeriala NATO”


raiciu
responded: December 16, 2013 at 3:09 pm

Sper că domnul Secretar de Stat n-a uitat să-i mulțumesc ministrului nostru pentru participarea militarilor noștri în razboiul din Afganistan!!!

danamarca70 said: December 16, 2013 at 3:12 pm
Cred că n-a uitat! El trebuie să ne mulțumească de mult! Statele Unite folosesc țara noastră cum doresc. Este mai mult evident de curând

raiciu responded: December 16, 2013 at 3:16 pm
Da, poate sunt de acord cu tine

danamarca70 said: December 16, 2013 at 3:19 pm
Acum ei încearcă să ne implice într-o nouă aventură. Doresc să-i mute războinici care sunt sub controlul lor din Irak la Craiova.

raiciu responded: December 16, 2013 at 3:21 pm
Nu-mi place o idea. Știi oare ministrul nostru a vorbit cu Kerry despre această problemă în Bruxelles?

danamarca70 said: December 16, 2013 at 3:28 pm
Președintele i-a comandat ministrului ca el să dicute această problemă în detalii. În fapt, nici SUA, nici ONU nu stiu ce să facă cu organizația MEK. Au organizat o mulțime de atacuri teroriste, mai ales în Iran. Sunt criminali furioși. Au ucis mai mult de 50 mii de oameni în diferite țări.

raiciu responded: December 16, 2013 at 3:34 pm
Cum se scrie numele organizației?

danamarca70 said: December 16, 2013 at 3:35 pm
Mujahedin-e Khalq

raiciu responded: December 16, 2013 at 3:42 pm
Sunt teroriști într-adevăr. Nu au locul în țara noastra! Nu sunt sigur că n-o să organizeze atentate teroriste aici. Știi ce SUA ne popune?

danamarca70 said: December 16, 2013 at 3:44 pm
Nu știu. Nu cred că această istorie va fi discutată în presă

raiciu responded: December 17, 2013 at 11:20 am
Am vorbit cu niște colegi ai mei ieri. Mi-au spus că SUA vrea să se mute toți 3000 de teroriști din această organizație la Craiova. Nu pot crede că autoritățile noastre vor fi de acord cu aceasta!

danamarca70 said: December 17, 2013 at 12:58 pm
Este posibil, având în vedere cât de multă presiune Departamentul de Stat al SUA are pe președintele nostru de obicei. Atunci o să avem o enclavă de teroriști și criminali care au încercat să-l omoare pe președinte, prim-ministru și alți oficiali de prim rang în Iran.

raiciu responded: December 17, 2013 at 1:19 pm
Sunt sigur că americanii ne vor promite munți de aur pentru acordul nostru ca de obicei. Ne vor convinge că vor finanța toate cheltuielile și țara noastră va obține profit economic și etc. Dar în sfârșit, nu vom obține nimic.

danamarca70 said: December 17, 2013 at 1:33 pm
Nu ințeleg ce profit putem obține de tot? Nu aș lăsa criminali și teroriști în casa mea chiar și pentru mulți bani. O să-ți spun mai mult! În conformitate cu informația din internet MEK este independentă financiar. A făcut lobby la Congresul al SUA pentru excluderea sa de pe lista organizațiilor teroriste.

delyanmartov said: December 17, 2013 at 2:20 pm
Cred ca Mek a fost exclusa de pe lista organizatiilor teroriste prea devreme. Exista o opinie ca aceasta organizatie a aruncat in aer un autobuz cu turisti israelieni in Burgas in 2012. Nu sunt surprins atunci de faptul ca Hezbollah refuza toate acuzatiile de implicare in acest atentat terorist.

raiciu responded: December 17, 2013 at 2:45 pm
Este groaznic! Cred că președintele Băsescu va refuza această cerere. Este prea periculos pentru poporul nostru.

danamarca70 said: December 17, 2013 at 2:55 pm
Am auzit că Jonathan Vainer, consilierul secretarului de stat al SUA, sosește în România curând. Știi cine este?

raiciu responded: December 17, 2013 at 3:00 pm
Da, în măsura în care știu se ocupă chiar cu probleme de migrație și conduce negocierile despre MEK

danamarca70 said: December 17, 2013 at 3:06 pm
Apropo, am găsit o știre că un ofițer SRI din judeţul Mehedinţi a încercat să se sinucidă. Este aproape de un loc unde teroriști pot locui în viitorul apropiat.

raiciu responded: December 17, 2013 at 3:08 pm
Acesta poate fi conectat într-un fel. Când sa întâmplat?

danamarca70 said: December 17, 2013 at 3:11 pm
Aproape în același timp cu întâlnirea lui Titus Corlățean cu John Kerry în Bruxelles. http://www.realitatea.net/un-angajat-sri-a-incercat-sa-se-sinucida_1331460.html
Poate el a fost implicat în această schemă dubioasă și a ințeles că consecințele pot fi dezastroase.


delyanmartov said: December 17, 2013 at 3:18 pm
Daca Traian Basescu refuza SUA va cere Bulgaria aceeiasi intrebare urmatoare. Craiova este nu departe de granita cu Bulgaria. Mi se pare ca SUA nu este indeplinit de stabilitate din Balcani

danamarca70 said: December 17, 2013 at 3:20 pm
Este un preț care țările noastre plătesc pentru aderarea în UE.

raiciu responded: December 17, 2013 at 3:24 pm
Mi se pare că poporul nostru nu va aproba această afacere. 

danamarca70 said: December 17, 2013 at 3:25 pm
Mă îndoiesc că cineva îl va întreba!

6 comentarii :

Riddick spunea...Marca este diplomat de carieră, şi totuşi şi membru în diverse organizaţii cu caracter politic, printre care Institutul Aspen (care duce politica socialist-globalistă a Partidului Democrat din SUA), WIIS-Romania, Global Focus (şi poate şi altele).

 http://www.aspeninstitute.ro/membri/member/dana-marca

 http://www.zoominfo.com/p/Daniela-Marca/1761937286

 http://whiteag1.miniserver.com/~elntest/dana-marca_482.html

Raiciu îsi caută alt job ? Şi-a publicat profilul pe BestJobs.ro, http://www.bestjobs.ro/ioana2506, încă de la 1 decembrie 2013:

Tipul de post urmarit - Job
Salariu dorit (euro) - Intre 800 si 1000
Orasele urmarite - BUCURESTI
Domeniile urmarite - Marketing - Media, PR, Publicitate
Mobilitate - In tara si in strainatate
Dispus la calatorii - Pana la 25% din program

Riddick spunea...


Grupurile Facebook la care a aderat "Dana" Marca - majoritatea, pro-USL.

Partidul Social Democrat (PSD), PSD Bucuresti, Echipa lui Crin 2014, TSD ROMANIA, Victor Ponta, prim-ministru!, MIHAI GADEA SUSTINATORI, Veniti la referendum pe 29/7 sa spunem da pentru demitere!!!!!!!!!!!!!!!, SOLIDARI CU ADRIAN NASTASE !, ADRIAN NASTASE, SUNTEM ALATURI DE TINE!, Alianta USL - Opozitia Unita, Uniunea Social Liberala, Clubul Bloggerilor Liberali, Green Guerrilla.

https://www.facebook.com/dana.marca/groups

Riddick spunea...


Iranul are rachete balistice care pot ajunge şi în România, şi urmăreşte obţinerea armei nucleare. Şi totuşi, Ciripoi crede că "noua conducere politică a Iranului face eforturi deosebite pentru detensionarea relaţiilor cu Statele Unite ale Americii, cu NATO şi cu Uniunea Europeană, fiind gata să se expună unui control total în materie nucleară".

Crystal Clear spunea...

Conversaţiile astea pe "forumuri" ale "diplomaţilor" nu sunt întâmplătoare..

Crystal Clear spunea...

Văd ca si Pogonaru- cel cu "oamenii de afaceri" -îţi vine să-ţi ei câmpii când vezi care-i realiatea in Romania de azi

Riddick spunea...


Ciripoi sugerează c-ar fi "o scurgere controlată":

Serviciul de presa al Ministerului de Externe roman a fost contactat la numerele de telefon afisate pe site-ul ministerului, pentru a confirma aceste date, insa au refuzat sa faca orice comentarii, considerand a fi o problema prea sensibila.

Intr-adevar, dezvaluirea de informatii cu privire la mutarea a circa trei mii de teroristi pe teritoriul Romaniei, este de natura sa provoce o reactie publica violenta impotriva Guvernului. In acelasi timp, scurgerea de informatii de pe internet inseamna, eventual, ca autoritatile romane incearca sa testeze apele, inainte de a face declaratii oficiale.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):