Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

08 ianuarie 2014

Ion, calu' și muscalulZIUAnews:

Calul a fost creat de Ulise! Scopul calului a fost inventat tot de Ulise: păcălirea proștilor bigoți. Pentru că noi, românii, suntem un neam extrem de creativ, am inventat...muscalul. Scopul muscalului a fost mereu infiltrarea în cetăți ale democrației și răsturnarea situațiilor de drept, spre marea bucurie a lui Ion, a lu' ta'su și a oricărui burdihan care se-nfruptă din statul de drept precum ciobanul Ghiță de la Vodafone din oaie. Ion este un român sadea. Poate fi orice român care are un tată bogat, nu neapărat cu mustață pe oală, un Lamborghini "Cocalardo" (vorba celor de la timesnewroman) și o noptieră plină de zahăr.

Ei bine, în acest editorial am să vă povestesc cum s-a emancipat muscalul în Muscalu, adică un fel de animal judiciar, într-un profet al Justiției.

Cariera muscalului este și a fost determinată de zahăr. Cum care zahăr? Cel de pe noptiera mai sus amintită, din camera de joacă a lui Ion. Cum orice poveste are și o Ileana Cosânzeana, o avem și noi. Pardon, nu noi o avem, ci Ion. Deci, rezumăm personajele: Ion, Ileana și muscalul, zahărul, noptiera și garsoniera. Ion a sfârcâit fo două grame de zahăr în linie și a ajuns...aproape de beci. Cine credeți că-l păzea? Ei bine, ați ghicit: muscalul. Când îl păzea, un ochi al muscalului plângea și unul râdea, dar, pentru că avea o disoluție între nervii optici, a decis să-i închidă pe amândoi și astfel a dispărut zahărul din dosarul lui Ion și tatăl lui Ion s-a bucurat. Și muscalul s-a bucurat. Că era șef în clădirea muscalilor, un fel de birjar - așa, pe înțelesul lumesc, în traducere liberă. Parcă DIICOT se numea clădirea.

După un timp, muscalul s-a împrietenit cu un colonel. Numele colonelului, deși nu este important pentru poveste, începe cu "Dumi" și se termină cu "trache" și era un șef într-o mare clădire pe care scria SRI. Colonelul și muscalul s-au întâlnit să vorbească, la ceas de seară, cum să fure, cum să tâlhărească, cum să devină împărați, dar au pus-o de mămăligă, pentru că niște oameni răi i-au ascultat, i-au prins și ...ei bine "dăcât" pe colonel l-au înfierat. În timp ce colonelul zăcea pe prici, muscalul a plecat mai departe, bine mersi, în clădirea pe care scria DIICOT.

Ați crede că povestea muscalului se termină aici, dar ați crede greșit, pentru că abia acum începe metamorfoza muscalului, eliberarea din pupă a fluturelui, definirea din mormoloc în broască sau, altfel spus, transformarea oului în mă-sa, găina. Timp de șase ani, muscalul s-a îngropat în biroul din clădirea pe care scria DIICOT, până într-o zi în care un sol de pace a venit și i-a adus o veste. Am greșit personajul! Nu era un sol, era un elf sau Rudolf sau cineva din anturajul dubios al lui Moș Gerilă, pentru că vestea a primit-o sub un pom și a avut darul de a-l face să rânjească, precum broasca la râmă: va fi făcut cineva! Și l-au făcut om!

Este cum n-a mai fost: Gheorghe Muscalul a devenit vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii. Mână, birjar!

4 comentarii :

Riddick spunea...


"Ion" este Ion Ţiriac jr., aluzia este la muşamalizarea dosarului cu droguri, prin 2007 ("Ion a sfârcâit fo două grame de zahăr în linie și a ajuns...aproape de beci. Cine credeți că-l păzea? Ei bine, ați ghicit: muscalul. Când îl păzea, un ochi al muscalului plângea și unul râdea, dar, pentru că avea o disoluție între nervii optici, a decis să-i închidă pe amândoi și astfel a dispărut zahărul din dosarul lui Ion și tatăl lui Ion s-a bucurat.").

Crystal Clear spunea...

Ţiriac- printre cei mai mari trădători ai României

Riddick spunea...


Ţiriac era infractor fiscal în Germania ("a luat fapta" tatăl lui Boris Becker, pe bani buni, altfel făcea el pârnaie), iar în România şi-a înzecit averea.

Crystal Clear spunea...

Toţi infractorii vin aici cu tot felul de "oameni de afaceri" germani, Mondiali...
Stai că se apropie partida de vânatoare..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):