Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

31 ianuarie 2014

Edward Snowden şi Pavlik MorozovPetru Bogatu :

Un fost agent CIA, Frank Snapp, a publicat un articol în paginile ziarului Los Angeles Times în care demontează pretenţiile lui Edward Snowden de a se erija în apărător al interesului cetăţeanului împotriva practicilor abuzive ale NSA. Potrivit autorului, defectorul aciuat astăzi undeva pe teritoriul Rusiei sub scutul lui Putin nu-i decât un trădător ordinar, chit că vrea să treacă drept un luptător pentru libertatea informaţiilor personale.

Mai întâi trebuie spus că Snapp în anii 70 a criticat public CIA pentru unele încălcări ale legislaţiei. Tocmai de aceea el consideră că este în drept să-l judece pe colegul său evadat de la Agenţia de Securitate Naţională.

Deşi se dă drept un altruist, scrie Snapp, se poate lesne demonstra că Snowden este un sucit care a adus prejudicii tocmai societăţii deschise pe care pretinde că o protejează. Iată câteva motive care îl inculpă pe transfugul de la NSA.

1. Nu a încercat niciodată să discute în interiorul sistemului, aşa cum a făcut cândva Snapp, despre excesele NSA şi a decis din capul locului să spele rufele în public, încălcând astfel el însuşi legislaţia în vigoare.

2. A sustras informaţii secrete ce nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu viaţa privată a cetăţenilor americani, dar vizau în schimb operaţiile externe ale NSA, aducând astfel atingere siguranţei naţionale a Statelor Unite.

3. A divulgat informaţii secrete care nu au nicio legătură cu amendamentul numărul 4 din Constituţia SUA şi dreptul omului la intimitate, dar deconspiră în schimb operaţiile speciale americane împotriva unor grupări extremiste, oferind elementelor criminale şansa să scape basma curată şi subminând astfel lupta contra terorismului.

4. A publicat informaţii secrete despre operaţiile americanilor împotriva unor ţinte ruse sau chineze, trădându-şi patria şi avantajând nişte puteri străine în detrimentul SUA.

5. Favorinzând Rusia şi China prin informaţiile divulgate, a prejudiciat valorile constituţionale americane care protejează informaţiile personale şi drepturile individuale, punându-se astfel în serviciul unor regimuri autoritariste precum cele de la Moscova sau Pekin, care scuipă şi pe amendamentul numărul 4, şi pe toate libertăţile cetăţeneşti luate laolaltă.

Edward Snowden, laureat al Premiului Nobel? Haideţi să fim serioşi. Ar fi o profanare penibilă. Atunci să i se acorde şi lui Pavlik Morozov Premiul Nobel pentru pace, de ce nu?

4 comentarii :

Riddick spunea...

Cazul Pavel ("Pavlik") Morozov

[...] Deşănţata propagandă oficială, precum şi cei implicaţi în mişcarea pionierească au ajutat la îndoctrinarea tinerilor sovietici să ia exemplul lui Pavel Morozov, alintat Pavlik, un băiat de 13 ani, care, în 1932, şi-a turnat propriul său tată, Trofim, ce era "kulak" (chiabur). Imediat, Trofim Morozov a fost arestat şi condamnat la zece ani de detenţie. Iată un fragment din mărturia fiului la proces: „Tatăl meu a făurit o adevărată contrarevoluţie.

Eu, ca pionier, am datoria să spun acest lucru. Tatăl meu nu este apărătorul intereselor lui Octombrie, ci lucrează pe toate căile ca chiaburii să scape; stă în toate de partea lor". Apoi, Pavel şi ceilalţi pionieri au fost antrenaţi să caute grânele oamenilor, raportând autorităţilor unde sunt ascunse. Pavlik şi fratele lui mai mic, Fedea, au fost ucişi într-o mlaştină din apropierea satului natal Gherasimovka, din Ural. Nici până azi nu se ştie cine au fost făptaşii...

La proces, au fost cinci acuzaţi de această crimă, printre care bunicul şi bunica lui Pavlik, condamnaţi apoi la moarte prin împuşcare. Îndată, la Gherasimovka a început colectivizarea. După aceasta, în organizaţia de pionieri se intra în numele lui Pavel Morozov, komsomoliştii îşi luau angajamente în numele lui, şi tot în numele lui se făceau chemări la întrecerea socialistă. E doar unul dintre tragicele cazuri de atunci. Cine doreşte să ne întoarcem la asemenea vremuri?

http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cazul-pavel-morozov-193857.html

Riddick spunea...

Observ o ipocrizie, propagată mai ales de site-urile "şisto-dacilor": elogierea "luptătorului pentru libertate" Snowden, şi blamarea "trădătorului" Pacepa.

Anonim spunea...

Corecta observatie !
Asta demonstreaza starea de spirit a romanilor fata de cei care ii ajuta sau, dimpotriva, r le da la ficati celor mai mari democrati si capitalisti si miezul din dodoasca(citat din M. Badea) ai lumii(lor).
Deci nu e ipocrizie, este manifestarea unei stari de spirit !
Sa speram ca opiniile anti-licurici nu vor fi puse pe acelasi nivel(si aplicate masurile de retorsiune ''necesare'')cu criticile aduse , pe vremuri, maretei URSS, sau, atunci si acum, cu unele indoieli, intrebari etc. privind holocaustul.

Riddick spunea...

"Starea de spirit" a unora.

Pacepa a fost reabilitat de statul român, Snowden nu va fi niciodată reabilitat de statul federal american.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):