26 ianuarie 2014

Dacă se sparge Ucraina, am putea avea graniţă "cu Rusia" de la Galaţi la ChiliaBa poate chiar între Darabani (jud. Botoşani) ori Soroca (R. Moldova) şi Chilia, dacă ne-am uni cu Republica Moldova (minus "Transnistria"). Umblă o asemenea hartă. Ceea ce susţin de mai multă vreme dughiniştii apare acum la blogurile Adevărul ("Ucraina, în pragul războiului civil. Suntem pregătiţi să apărăm românii din nordul Bucovinei, Herţa şi nordul şi sudul Basarabiei?"), sub semnătura unui obscur corespondent de la Adevărul de Suceava. Şi articolul este comentat de Vocea Rusiei ("România readuce în discuţie revendicările teritoriale la adresa Ucrainei"). "România", aşadar, şi nu un oarecare ziarist. 

FrontPress, 2009 ("Uniune fascistă româno-rusă"):
Organizatia romana Noua Dreapta (OND) si Uniunea Tineretului Euroasiatic (UTE), din Rusia, au avut la Bucuresti un prim contact, prin liderii lor, Tudor Ionescu si Pavel Zarifullin.
Vizita acestuia din urma a fost prilejuita de aniversarea Zilei Unirii Basarabiei cu Bucovina, pe 27 martie 2009, si a durat doua zile. Potrivit presei electronice ucrainene, cei doi “ar fi remarcat ca existenta statului Ucraina nu ar corespunde intereselor poporului rus, nici ale celui roman”.  

Potrivit Uadaily.net si Informburo.org, dar si altor site-uri ucrainene, Ionescu si Zarifullin au convenit sa-si coordoneze actiunile in doua directii prioritare: Republica Moldova si Ucraina. “Discriminarea rusilor si romanilor in Ucraina in zonele in care acestia locuiesc compact nu reprezinta decat etnocid, prin urmare statul Ucraina trebuie sa dispara”, citeaza portalul informational Informburo.org dintr-un presupus acord incheiat intre Noua Dreapta si Uniunea Tineretului Euroasiatic.
Intr-o declaratie postata pe site-ul UTE din Rusia se afirma ca “revolutia ortodoxa de-abia a inceput”. Se mai spune ca uniatii (greco-catolicii) vor fi alungati din Mica Rusie sau Malaia Rossia, cum era numita Ucraina pe timpul Imperiului tarist. In text se mai spune ca Zarifullin si Ionescu au jurat la mormantul lui Corneliu Zelea-Codreanu, intemeietorul Garzii de Fier, sa realizeze “revolutia ortodoxa” in tarile lor. Ceea ce inseamna, potrivit Informburo.org, citat de Agerpres, ca Ucraina trebuie sa dispara, pentru ca Rusia Mare sa se margineasca cu Romania Mare. “Actualul gunoi al istoriei trebuie sa fie ars si imprastiat de vant”, citeaza portalul mentionat din comunicatul UTE.

4 comentarii :

Riddick spunea...

A se observa că n-am putea recupera judeţele basarabene din sud, mai ales dacă acea regiune a Ucrainei ar bascula decisiv spre Rusia.

Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania" 

http://riddickro.blogspot.ro/2011/01/aleksandr-dughin-crearea-axei-berlin.html

Riddick spunea...

Titlul e ambiguu ("am putea"...).

Vroiam să spun de fapt "s-ar putea întâmpla să...".

Crystal Clear spunea...

Dacă se sparge Ucraina, nu sunt veşti bune, în general, pentru că s-ar realiza exact ceea ce vor ruşii.
Divide et impera.

Riddick spunea...

Nu sunt sigur că ruşii chiar vor spargerea Ucrainei. Poate doar dacă partea de vest devine neguvernabilă, în condiţiile colaborării Ucraina-Rusia, şi nu Ucraina-UE.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):