02 ianuarie 2014

A Financial Poem for the New YearYou survived Christmas but will you survive the New Year? Take a deep breath. It’s not so bad. The currency is sinking very slowly. The market is majestically floating high like a gigantic soap bubble under a family of porcupines. What is needed, at this late hour, is a poem of good cheer. So please forgive this brief poetic interlude:

T’was the week before 2014 and all through the land
The finances were purring, though built upon sand;
The investors were miffed, who had silver and gold.
The Fed bought the bonds that the government sold.
Cattle were dying in the cold of Dakota;
The calorie Nazis were putting down soda!
Taxpayers were haggard with worry and care,
With prospects of pulling out tufts full of hair;
Blue Cross was canceling, as patients took fright;
Premiums doubling, the costs out of sight.
Employment was up, so they said in the news,
Some states got by, raising taxes on booze.
Low inflation is claimed, though prices are high;
Food stamps are booming, like the money supply.
All is the well for the moment, though nobody knows
How long it will be till the banks decompose.
It is best to be hopeful, and to smile so nice:
Invest in a rifle and stock up on rice.
You can’t stuff a mattress, ‘cause the dollar may crash;
You can’t eat your gold when everything’s ash.
Investment’s the lifeblood in America’s veins,
But that was before John Maynard Keynes.
Let’s drink us a toast to the New Year ahead,
And numb ourselves silly so we won’t feel dread. 

God bless and Happy New Year to all! Try and smile, chin up! Fill that glass again! 

J.R. Nyquist, FINANCIAL SENSE

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):