Pe măsură ce se apropie "inaugurarea" lui Trump, şobolănimea propagandei RO este tot mai plouată şi îşi ascunde tot mai greu ostilitatea faţă de el. Asta arată ceva foarte important: "centrul lor de comandă" nu este în zona guvernamentală SUA (acum, acolo "se întâmplă ceva").

02 ianuarie 2014

A Financial Poem for the New YearYou survived Christmas but will you survive the New Year? Take a deep breath. It’s not so bad. The currency is sinking very slowly. The market is majestically floating high like a gigantic soap bubble under a family of porcupines. What is needed, at this late hour, is a poem of good cheer. So please forgive this brief poetic interlude:

T’was the week before 2014 and all through the land
The finances were purring, though built upon sand;
The investors were miffed, who had silver and gold.
The Fed bought the bonds that the government sold.
Cattle were dying in the cold of Dakota;
The calorie Nazis were putting down soda!
Taxpayers were haggard with worry and care,
With prospects of pulling out tufts full of hair;
Blue Cross was canceling, as patients took fright;
Premiums doubling, the costs out of sight.
Employment was up, so they said in the news,
Some states got by, raising taxes on booze.
Low inflation is claimed, though prices are high;
Food stamps are booming, like the money supply.
All is the well for the moment, though nobody knows
How long it will be till the banks decompose.
It is best to be hopeful, and to smile so nice:
Invest in a rifle and stock up on rice.
You can’t stuff a mattress, ‘cause the dollar may crash;
You can’t eat your gold when everything’s ash.
Investment’s the lifeblood in America’s veins,
But that was before John Maynard Keynes.
Let’s drink us a toast to the New Year ahead,
And numb ourselves silly so we won’t feel dread. 

God bless and Happy New Year to all! Try and smile, chin up! Fill that glass again! 

J.R. Nyquist, FINANCIAL SENSE

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):