02 decembrie 2013

Unde-i votul naţionalist şi eurosceptic RO ? L-a confiscat în mod ilicit USL, adepta "SUE" (la fel ca eurobăsiştii)


Ponta (după alegeri !): "Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - şi sper să se realizeze pe parcursul vieţii mele politice - al Statelor Unite ale Europei."
Noua Republică:
În contrast cu adepții Statelor Unite ale Europei (printre care se numără și Traian Băsescu), Noua Republică și celalalte partide din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni cred că beneficiile liberului schimb și pacea în Europa se pot obține și fără a renunța la suveranitatea națională.
Pacea și prosperitatea în Europa se pot obține și fără a renunța la suveranitatea națională

Dacă, din rațiuni binecunoscute, România nu a putut avea reprezentanți la evenimentele originare în care s-au croit instituțiile și traiectoriile istorice care au dus la Uniunea Europeană așa cum există astăzi, în anul 2013, datorită afilierii Partidului Noua Republică la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, interesele țării noastre au fost reprezentate la cea de-a doua conferință de la Messina, în care partidele din această familie politică europeană au inițiat un proiect de reformare radicală a Uniunii Europene.

Prima Conferință de la Messina reprezintă un moment de referință în istoria integrării europene pentru că la această întâlnire internațională din anul 1955 miniștrii de externe ai celor șase țări din ceea ce era în acea vreme Comunitatea Europeană Cărbunelui și Oțelului (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Olanda) au pus bazele cooperării interstatale care s-a finalizat cu semnarea Tratatului de la Roma în 1957 și cu crearea Comunității Economice Europene, precursoarea Uniunii Europene de astăzi.

Prin raportare directă la acest eveniment fondator pentru mișcarea de unificare europeană, Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, care grupează partidele de orientare conservatoare-liberală și euro-realistă de pe continentul european, a organizat în 29-30 noiembrie 2013 o nouă conferință la Messina. Tema acestei conferințe a constituit-o formularea unei alternative la modul actual de funcționare a Uniunii Europene și reașezarea relațiilor de cooperare europeană pe principii noi, opuse federealismului european, precum respectul pentru suveranitatea statelor naționale, domnia legii și liberul schimb între toate țările de pe continent (nu doar cele care sunt membre în Uniunea Europeană).

Participanții la conferință au discutat situația economică dramatică din majoritatea țărilor europene, deficiențele structurale manifestate în designul actual al instituțiilor europene și au agreat principiile unui nou model de cooperare europeană care vor fi înglobate într-un document programatic pe care Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni îl va lansa public în scurt timp. Un punct de vedere românesc în această dezbatere privind viitorul cooperarii europene a fost exprimat de Corneliu Berari, vice-președinte al Partidului Noua Republică.

După cum titrează influentul cotidian britanic “Daily Mail” în ediția electronică din 2 decembrie, această nouă conferință de la Messina s-ar putea să fie momentul în care valul istoriei se întoarce împotriva UE (http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2516676/Could-moment-tide-history-turned-EU.html). Spre deosebire de situația din trecut, când România a asistat pasivă la mișcările tectonice ale politicii de integrare și unificare europeană, de data aceasta, prin Noua Republică, interesele românești sunt reprezentate și în tabăra celor care-și doresc ca și în secolul al XXI-lea statul național să rămână pilonul central al politicii europene.

În contrast cu adepții Statelor Unite ale Europei (printre care se numără și Traian Băsescu), Noua Republică și celalalte partide din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europene cred că beneficiile liberului schimb și pacea în Europa se pot obține și fără a renunța la suveranitatea națională.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"In contrast cu adepții Statelor Unite ale Europei (printre care se numără și Traian Băsescu), Noua Republică și celalalte partide din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europene cred că beneficiile liberului schimb și pacea în Europa se pot obține și fără a renunța la suveranitatea națională."

Până acum câteva luni era invers.
Ce încredere să am eu în cineva care-şi schimbă convingerile de la o zi la asta ?

Riddick spunea...


Da, PNR a co-semnat - fiind în "ARD.eu" - programul electoral, în care scria explicit: "Sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)".

Ce-i drept, pe atunci nu menţiona obiectivul aderării la ECR (ECR fiind iniţiat de disidenţi din PPE, mai ales britanici, polonezi şi cehi). Să văd ce va susţine PNR la momentul referendumului de regionalizare (= de "revizuire a Constituţiei"), şi lista europarlamentarilor (candidaţii).

Crystal Clear spunea...

Ce vremuri trăim !

Riddick spunea...

Sunt dator cu o precizare. Acel vot (din decembrie 2012) ar fi trebuit să se regăsească la PP-DD (mai putea fi mult peste 16%). Şi PP-DD mai are de confirmat, "pe ce picior dansează".

Riddick spunea...

PP-DD "a confirmat"... statutul de anexă a PSD-ului.

Am pornit prost încă din '90, cu "înlocuitori", şi nici până acum n-avem un partid conservator. Deşi electorat conservator ar exista (cică...).

Dacă stau şi mă gândesc bine, zarurile erau deja aruncate (prost !) încă de prin 1987, când "PnŢ-clandestin" aderase în secret la Internaţionala Creştin-Democrată, la iniţiativa lui Coposu. În primele zile din ianuarie 1990, "PnŢ-reapărut" şi-a schimbat denumirea în PNŢ-cd, spre a se oficializa afilierea la PPE/ICD. Creştin-democraţii (PPEiştii) erau prezentaţi până de curând (acum, mai rar) drept "conservatori", ei fiind de fapt eurofederalişti (ca şi socialiştii de la PES/S&D şi liberalii de la ALDE) şi adepţi ai "economiei sociale de piaţă" (= socialism-soft): "PNŢCD este adeptul instituirii unei Constituţii Europene inspirate de principiile subsidiarităţii şi democraţiei". "Constituţia Europeană" a căzut la referendumurile din 2005 (în Franţa şi Olanda), apoi a apărut (2009) Tratatul de la Lisabona (care reia aproape toate temele din 2005) dar PnŢCD (ramura Ciuhandu-Ciorbea, la link) încă menţine ideea în programul său. Nu pot consulta acum spre comparaţie siteul PnŢCD-Pavelescu, este... "suspendat pentru neplată": http://www.pntcd.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi. Apare acelaşi text, însă, la filiala PnŢCD Gorj (ramura Pavelescu, evident).

Iulian Capsali pe Facebook:

Caz de calamitate

Îmi pare foarte rău pentru prietenii mei care au pus suflet si energie in PNL in ultimele doua decenii si jumatate, insa acest partid va urma drumul PNTCD. Nici nu ar fi putut sa fie altfel. Doua, cred eu, sunt cauzele acestui esec politic.

Prima este aceea ca PNL (ca si PNTCD pana la marasmul actual), nu a dat semnale in chestiuni naționale (desi poarta aceasta particula in titlu) arzătoare: invatamant, Biserica, sănătate, suveranitatea economica si statala, familie, independenta alimentara si vanzarea terenurilor agricole, lipsa unei armate nationale etc.

Absolut NIMIC; toate liniile de forță pe care putea sa le dea in politica si sa genereze emulatie nu au existat. Discursul lor nu a iesit decat extrem de rar si nesemnificativ din zona mainstream. [...]

Riddick spunea...

continuare:


A doua cauza a acestei dizolvari - despre cele doua partide cred ca se poate vorbi deja la trecut - a fost contraselectia interna, faptul ca s-a lasat totul pe lideri sau pe invocarea trecutului, fara sa se creeze un nucleu de oameni valorosi care sa poata mentine corabia indiferent de intensitatea furtunii. Sigur ca era nevoie si de oameni de caracter, ceea ce este dificil de gasit astazi, insa ei exista, trebuiau atrasi cumva. Chiar si liderii, inclusiv Crin Antonescu, s-au inconjurat de lichele obediente, care trădează fără scrupule la prima ocazie.

Un PNL cu lideri actuali ca Iohannis, Blaga, MRU, R. Weber samd, este un esec axiologic. Acest partid ESTE deja acaparat de sistem. Nu a fost niciodata chiar in afara lui, dar acum este complet captiv. Nu cred, in pofida strigatelor celor care s-au identificat cu acest partid, ca se mai poate face ceva. Este aproape imposibil sa dizloci o coalitie a mediocrilor turpizi. Ei sunt, pentru Centru, absolut necesari si vor fi sprijiniti.

Singura solutie, cred eu, este aceea ca elementele valide si care mai pastreaza ca nota distinctiva iubirea dezinteresata fata de acest neam si aceasta tara, din partidele istorice si din TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA, sa gandeasca o solutie politica pentru alegerile parlamentare care vor fi peste aproape doi ani - deci un timp extrem de scurt. Luptele intestine, incercarea de a recuceri istoria si pozitia partidului in societatea actuala, vor fi pierdere de timp. Trebuie născută o miscare antisistem si identitara, extrem de limpede ca directii si care sa aiba conținut, si uman, și ideatic. Pentru ca Romania este o țară mare, extrem de bogata in resurse, care poate fi scoasa din orbita ei minora, de colonie si vasalitate ajunsa pana la desfiintarea de sine, la care a fost adusa de o clasa politica antinationala, iresponsabila, care a descompus țesutul social al tarii pana la prăpăd urmarind strict propriile interese sau interese straine, ale mișcării bancaro-corporatiste transnationale.

Cred ca sunt ultimele momente in care se mai poate face ceva.

Doamne ajuta!

http://riddickro.blogspot.ro/2014/10/am-pornit-prost-inca-din-90-cu.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Toader Paleologu, 2011 (regretă că pentru schimbările introduse în Constituție este necesară consultarea cetățenilor, pe care-i mai consideră și proști): "Cred că, într-adevăr, e necesară integrarea în Constituție a acelor prevederi privind deficitul. Constituția noastră e rigidă, nu e ca alte Constituții care pot fi amendate de către Parlament sau de către un congres mai larg. În Franța se convoacă congresul constituțional și se face o reformă. Nu e necesar referendumul. La noi, din păcate, din câte înțeleg, va fi nevoie și de un vot în Parlament și de un referendum. Frica mea e că un referendum cu o întrebare atât de tehnică nu poate suscita mare interes din partea publicului. E o chestiune tehnică, pe care nu o înțelege toată lumea sau pentru care nu se pasionează toată lumea".

Postări populare (nu P.P.E. !):