15 decembrie 2013

Geert Wilders: "Vechea ordine a elitei de la Bruxelles se prăbuşeşte"Traducerea articolului lui Geert Wilders din The Wall Street Journal, "The Resurgence of European Patriotism / How to ruin the day of bureaucrats and politicians in Brussels".


Reapariția patriotismului european
Cum să le strici ziua birocraților și politicienilor de la Bruxelles.

Iată o sugestie, dacă doriți să le stricaţi ziua birocraților și politicienilor de la Bruxelles. Menţionaţi doar alegerile europene de anul viitor și vor deveni extrem de nervoşi şi agitaţi. Vor fumega de furie și vă vor avertiza despre creşterea populismului, o amenințare la adresa democrației.

Alegerile europene din mai, anul viitor, la care aproape 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre ale UE vor avea dreptul să voteze vor produce, după toate probabilitățile, o alunecare de teren împotriva eurocraților. Ce se va manifesta, cu toate acestea, nu este o creștere a populismului, ci o victorie pentru democrație.

Timp de decenii, Bruxellesul a fost în măsură să facă ce a vrut. Această perioadă s-a încheiat. Oamenii au ajuns în cele din urmă să înțeleagă că așa-numiţii eurofili intenţionează să distrugă națiunile Europei, casele democrațiilor naționale. Și oamenii nu vor lăsa să se întâmple aşa ceva. Ei nu mai înghit minciuna că patriotismul este periculos, că acesta este un viciu și nu o virtute. Ei îşi reafirmă mândria lor națională și identitatea.

Robert Schuman, care în urmă cu 60 de ani a fost unul dintre părinții fondatori ai UE, obișnuia să spună că obiectivul integrării europene a fost "de a face războiul, nu numai de neconceput, ci practic imposibil". Dar ideea că între Germania, Franța, Marea Britanie și alte națiuni au fost în trecut războaie, deoarece acestea au fost națiuni suverane, este pur și simplu ridicolă. S-a ajuns la război pentru că au căzut sub influenţa unor ideologii totalitare. Democrațiile nu pornesc războaie între ele, ci fac comerţ.

Robert Schuman în 1960.
Getty Images
Schuman și urmașii săi contemporani, care încă mai încearcă să elimine vechile state-națiuni europene și să le înlocuiască cu un superstat federal pan-european, sunt politicieni din trecut. UE reprezintă vechea ordine politică. Astăzi, o nouă generație de alegători și de politicieni a apărut. Eu sunt unul dintre ei. Eroul meu nu este Robert Schuman, ci vizionarul american Ronald Reagan, care în discursul său de rămas-bun a susținut o renaștere a mândriei naționale, pe care el a numit-o "noul patriotism". Așa cum l-a înţeles Reagan, a însemnat "o dragoste de țară și o apreciere a instituțiilor sale".

Criza euro din ultimii cinci ani a lucrat ca un catalizator. Cetățenii Europei, din Finlanda în Portugalia și din Irlanda în Grecia, au observat că Bruxellesul a fost incapabil să soluţioneze criza economică. A impus soluţii de austeritate care au dus la taxe mai mari și a agravat problemele.

UE nu a adus pacea în Europa; NATO a făcut-o. UE nu a adus prosperitatea economică, comerțul liber a făcut-o. Elveția este cea mai competitivă economie din lume, iar Norvegia este țara cea mai prosperă. Niciuna dintre ele nu este în UE. Ambele aparțin Asociației Europene a Liberului Schimb, sau AELS.

UE nici nu a adus europenilor mai multă democrație și libertate. Dimpotrivă: UE este o închisoare a națiunilor. Subminează democrațiile noastre naționale. Seamănă cu un UERSS.

În referendumurile din 2005, electoratele olandez și francez au respins Constituția Europeană, care avea ca scop transformarea UE într-un veritabil stat. Dar Bruxellesul a refuzat să ia în considerare acest "nu". A mers mai departe cu planurile sale pentru un tratat constituțional, în ciuda opoziției oamenilor. Bruxellesul crede că știe mai bine decât oamenii. În luna mai îşi va da seama că oamenii care au fost înșelați, nu uită.

Acest lucru nu are nimic de-a face cu populismul; este vorba doar despre democrație. Democrația la nivel supranațional este pur și simplu imposibilă. Pentru a avea democrație, trebuie să existe o națiune. Uniunea Europeană nu poate fi comparată cu Statele Unite. America este o națiune, dar Europa nu este. Europa este un continent cu multe națiuni diferite, cu propriile lor identități, tradiții și limbi. A le jefui de democrațiile lor naționale nu creează o democrație - distruge democrația în Europa.

De luni de zile partidul meu, Partidul pentru Libertate, conduce în sondaje olandeze. Suntem un partid tânăr. Vrem ca Olanda să părăsească UE, și se alăture AELS şi, precum Elveția, să negocieze acorduri comerciale bilaterale cu UE și cu restul lumii. Suntem pe cale să câștigăm alegerile europene din mai, anul viitor.

În alte țări, de asemenea, UE nu a fost niciodată atât de impopulară cum este astăzi. Încrederea în UE a scăzut la nivelul său cel mai mic avut vreodată. Șase din zece europeni tind să nu aibă încredere în UE, conform chiar statisticii UE. Ei vor vota în consecință. Vechea ordine a elitei complezente de la Bruxelles se prăbuşeşte.

În Marea Britanie, Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP), vrea să scoată Marea Britanie din UE. În sondaje are aproape 20 %. În Franța, Frontul Național, cu noul său lider Marine Le Pen, vrea să aducă înapoi suveranitatea de la Bruxelles la Paris și a devenit, la rândul său, cel mai popular partid în sondaje.

Europa este în pragul unei revoluții glorioase - nonviolentă şi democratică. În luna mai, peste tot în Europa alegătorii se vor răscula la urna de vot. Ei vor respinge experimentul supranațional al Uniunii Europene. Ei vor vota pentru o restaurare a suveranității naționale.

Ei nu sunt extremiști, sunt democrați.

3 comentarii :

Riddick spunea...Geert Wilders sees European elections chance

Geert Wilders on bringing down the EU

It is easy to forget sitting in an elegant meeting room in the Dutch parliament that, to many people, Geert Wilders is an outcast, a politician beyond the mainstream. And then there are the reminders.

For reasons of security, the curtains have to be closed during the interview and Mr Wilders recounts how a magazine has placed him in fourth position on an al-Qaeda hit list. It is to underline that he has been more outspoken about Islam that almost any other European politician.

But Geert Wilders senses this is his moment, that the next six months may deliver his best chance to become a European player and not just an agitator. All his energies are focused on the European elections in May. For the forthcoming campaign he has already announced an anti-establishment alliance with Marine Le Pen's National Front in France. Both leaders are currently ahead in many polls. Their dream is that European voters, seething with discontent, will deliver a massive protest vote against Brussels and the political establishment.

“I would like the Netherlands to leave the European Union”
Geert Wilders

I asked Geert Wilders whether he wanted to bring down the European Union. "Yes, as a matter of fact I do," he replied, "in a way that I would like the Netherlands to leave the European Union." [...]

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25363016

video:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25356773

Crystal Clear spunea...

Din întâmplare am asistat la o lecţie în limba engleză în care era prezentată UE ca şi instituţii, persoane care sunt la conducere,etc.

Profesorul a specificat numirea fără alegeri a preşedintelui Van Rompuy.
La Barosso a spus doar că are o figură neplăcută. Eu am adăugat imediat "loud &clear" că este maoist, comunist. Cel puţin două persoane de acolo care ştiu ca lucrau la UE s-au îngălbenit !

Riddick spunea...


Adică atât de proşti ne credeau ăia doi, că n-am fi ştiut. :)


http://www.youtube.com/watch?v=wAHv3UnXvmM


Cum vede apărarea democraţiei Dragoş Paul Aligică (2013):

"Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

http://riddickro.blogspot.ro/2013/07/dragos-paul-aligica-apologia-dictaturii.html


Cum vede soţul lui Motoc-CEDO euroscepticismul.

Mihnea Motoc, ambasadorul României la UE (2011): "Niciuna dintre ţările UE nu ar fi putut evita singură colapsul. Cred, aşadar, că cine vorbeşte despre dezintegrarea UE este imoral".

http://www.zf.ro/eveniment/pietele-au-castigat-batalia-cu-statele-ce-trebuie-sa-faca-romania-in-noua-ordine-mondiala-8679795


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):