04 noiembrie 2013

Un pod [de flori] prea îndepărtatToată propaganda va cădea după ce datele recensământului din 2014 vor arăta mai puţini români declaraţi decât cele 400.000 de cetăţenii RO acordate "moldovenilor". Sincer, din acel moment ar cam trebui pus punct "frăţiei". Nu au nicio scuză, acest recensământ va fi corect, chiar dacă vor veni comuniştii la alegerile de la anul. La cel din 2004 s-au declarat "români" doar 2,2%. Poziţia... a şasea, 73.000 din 3.400.000.

NapocaNews:

Marele miting pro-european de la Chişinău, un eşec anunţat pentru unionişti

[...] Cred că trebuie să fim realişti. În Republica Moldova asistăm la fundamentarea creării identităţii unui nou stat şi a unei limbi proprii ca denumire, chiar dacă este cea română. Mai nou, muntenegrenii care vorbesc limba sârbă, de când s-au rupt de Serbia, ei spun că vorbesc o altă limbă, muntenegreana. Republica Moldova devine pe zi ce trece, tot mai mult pentru România ca un fel de Austria pentru Germania, o nouă ţară cu structură etnică şi identitate proprie. Am mai spus-o, e greu pentru preşedinţii, premierii, miniştrii, parlamentarii de la Chişinău să devină preşedinţi de consilii judeţene într-o Românie unită cu Basarabia. Ambasadorii Chişinăului din întreaga lume ar deveni, în caz de unire, nişte funcţionăraşi pe la MAE-ul bucureştean. A sosit momentul ca românii şi România să privească realist situaţia din Republica Moldova şi să identifice alte căi, mult mai penetrante, de acţiune pentru o eventual unire. Chişinăul vrea să se unească cu Bruxelles, nu cu Bucureştiul. Mitingul din 3 noiembrie a dovedit asta clar. Nu s-a auzit deloc din gura organizatorilor cuvântul unire, România, limba românească.

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Nu cunosc nicio alta lucrare despre cel de-al Doilea Razboi Mondial, care sa fie atât de miscatoare, atât de impresionanta si de meticuloasa în descrierea curajului omenesc".

Generalul James A. Gavin, Divizia 89 aeropurtata S.U.A.

UN POD PREA ÎNDEPĂRTAT este cronica scrisa cu realism si maiestrie de Cornelius Ryan despre batalia de la Arnhem, care a însemnat cea mai mare operatiune de desant aerian desfasurata vreodata, combinata cu un atac terestru îndraznet. Pretul platit de Aliati a fost mult prea mare: pierderile în vieti omenesti au fost de aproape doua ori mai mari decât cele suferite în timpul debarcarii din Normandia în Ziua Z, 6 iunie 1944.

În aceasta lucrare captivanta de istorie, Conelius Ryan relateaza despre eforturile Aliatilor de a încheia razboiul în 1944, prin lansarea fortelor aeropurtate americane si britanice în spatele liniilor germane, în vederea cuceririi podului, de importanta capitala, peste Rin de la Arnhem.

Concentrându-se asupra unei multitudini de personaje, de la civili olandezi la strategi britanici si americani, de la soldati obisnuiti la comandanti, Ryan da viata uneia din cele mai îndraznete operatiuni a razboiului, încheiata în mod tragic. Un pod prea îndepartat îmbina în mod stralucit teroarea si suspansul, eroismul si tragedia acestei operatiuni îndraznete, care a mobilizat unele din cele mai mari resurse ale razboiului si s-a încheiat printr-o înfrângere amarnica.

 http://www.librariabucuresti.com/Carti-Un_pod_prea_indepartat-6042.htm


A Bridge Too Far

Film de razboi, evocare a asaltului trupelor americane, poloneze si britanice, pentru capturarea unui pod important din spatele liniilor de front germane. Asaltul s-a realizat printr-o complicata actiune a parasutistilor si trupelor blindate.

Toamna anului 1944. Armatele germane, infrinte in Normandia, se retrag in dezordine spre Germania. Inaltul comandament german spera sa reechipeze si sa reinarmeze diviziile aflate in deruta. De cealalta parte, Aliatii concep un plan de operatiuni, Market-Garden, care in opinia lor va aduce scurtarea razboiului. Obiectivul operatiunii erau o inaintare rapida spre nordul Olandei pentru a se putea invalui, ulterior, linia fortificata Siegfried. Cea mai mare lansare de desant aerian din istorie, trei divizii aliate si o brigada poloneza, trebuia sa asigure dupa parasutare un coridor cuprinzind o serie de poduri dintre care cele mai importante erau la Eindhoven, Grave, Nijmegen si Arnhem.

Trupele terestre ar fi putut astfel inainta in siguranta spre obiectivul final, Arnhem iar de acolo spre Germania. Vremea improprie zborului, problemele cu comunicatiile si rapida reactie germana vor duce la un deznodamint neasteptat.

http://www.cinemagia.ro/filme/a-bridge-too-far-un-pod-prea-indepartat-2550/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):